EXCLUSIV | Nouă apeluri la 112 după ce polițistul le-a lovit cu mașina pe cele două fete. Ce spune STS despre prima persoană care a sunat să anunțe accidentul

EXCLUSIV | Nouă apeluri la 112 după ce polițistul le-a lovit cu mașina pe cele două fete. Ce spune STS despre prima persoană care a sunat să anunțe accidentul

Primul apel la 112 după ce o mașină a Poliției Capitalei a lovit în plin două fete care traversau strada a fost primit de la șoferul care a produs accidentul, apoi, timp de 13 minute, s-a sunat de alte opt ori la numărul unic de urgență, pentru intervenția echipajelor medicale, potrivit datelor Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), transmise la solicitarea Gândul. Una dintre fetele lovite de polițist cu mașina a decedat la scurt timp după accident, iar cealaltă a fost rănită, fiind dusă la spital.

”În urma verificărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgență 112 București-Ilfov, pentru accidentul rutier petrecut pe Str. Laminorului din București, în data de 13 ianuarie 2022, au fost identificate nouă apeluri care anunțau acest eveniment”, a comunicat STS, pentru Gândul.

Primul apel a fost primit la 112 la ora 13:32:15, de pe telefonul șoferului implicat în accident, ”care s-a recomandat ca fiind polițist”, a precizat STS.

Ulterior, au mai fost primite alte opt apeluri în legătură cu accidentul, la orele 13:33:17, 13:33:30, 13:34:03, 13:35:35, 13:35:41, 13:37:23. 13:38:46 și 13:45:33.

După primul apel la 112, informațiile despre accident au fost transmise Serviciului de Ambulanță, ISU-SMURD, Poliției și Jandarmeriei, care au trimis echipaje pe strada Laminorului.

”Conform Metodologiei privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție și a altor entități cu competențe în domeniu, pentru preluarea și gestionarea urgențelor primite prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență, apelul a fost operat, indexat și transferat către Serviciul de Ambulanță, ISU-SMURD, Poliție și Jandarmerie”, se mai arată în răspunsul STS.

Și Poliția Capitalei a transmis că agentul care a fost implicat în accidentul în care o fetiță a fost ucisă și o alta rănită ar fi fost primul care a sunat la 112 pentru a cere sprijin medical.

„Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite. După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, a precizat Poliția Capitalei.

Precizarea Poliției vine în contextul în care martori de la locul accidentului au spus că cei care au chemat ambulanța au fost trecătorii, iar polițistul care a dat cu mașina peste cele două fete care traversau strada și-ar fi chemat doar colegii.

”Aveau viteză foarte mare, pentru că fetele au fost aruncate de pe trecerea de pietoni (…) Ei nu au chemat salvarea, salvările au fost chemate de populație. Ei au chemat strict poliția, au venit mașinile. L-au luat și l-au ascuns pe șofer, fără să-l testeze. Pe fata care era aici, care a decedat, au mutat-o, că era cu fața în sus, au mutat-o într-o parte, și cea de acolo, nici nu i-a interesat”, a declarat o martoră care a asistat la groaznicul accident de joi, de pe astrada Laminorului din Capitală.

Cele două fete, în vârstă de 11 și 13 ani, au fost lovite, joi, de o maşină de Poliţie, în timp ce traversau o stradă din Sectorul 1 al Capitalei. Fetița de 13 ani a murit în urma impactului, iar cea de-a doua a fost transportată la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu”, cu multiple contuzii.

„Fetița este conștientă, este cooperantă, are o fractură de gambă. Va rămâne internată pentru tratamentul ortopedic și pentru supraveghere”, a declarat pentru Gândul Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Momentul în care maşina de poliţie o loveşte mortal pe fetița de 13 ani a fost surprins de o cameră de supraveghere din zona în care s-a produs accidentul.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că polițistul care a lovit cu mașina cele două fetițe ar fi aprins semnalele luminoase după accident.

Poliția Capitalei susține însă că mașina de poliție avea semnalele luminoase în funcțiune când șoferul le-a lovit pe cele două fete.

„Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1. Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii. Autospeciala rula cu semnalele luminoase în funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor”, potrivit primelor informații transmise de Poliția Capitalei.


Citește și

EXCLUSIV| Polițistul care a omorât o fetiță când traversa strada a aprins semnalele luminoase după accident – SURSE

VIDEO| Două fetițe, spulberate de o maşină de Poliţie în București. Una dintre ele a murit

În ce stare se află fetița care a supraviețuit accidentului groaznic în care două copile au fost lovite în plin de o mașină de poliție

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult