Cel mai original teren de fotbal, „inaugurat” în zona arctică. Motivul pentru care jucătorii sunt păziți cu arma în mână

Cel mai original teren de fotbal, „inaugurat în zona arctică. Motivul pentru care jucătorii sunt păziți cu arma în mână
Publicat: 02/04/2018, 15:30

În fotografia realizată de un jurnalist de la Reuters, echipa KV Svalbard – formată din soldați ai Marinei Norvegiene și savanți din cadrul Institutului Norvegian de Cercetare Marină – joacă fotbal în apropiere de Groenlanda.

Fotografia este cu atât mai interesantă, cu cât gardienii înarmați flanchează terenul, pentru a-i proteja pe jucători de atacurile urșilor polari.

Chiar dacă incidentele cu masivele animale sunt rare, carnivorele de mari dimensiuni sunt printre cele mai letale din lume și pot mutila un om cu o singură „atingere” de gheară.

KV Svalbard este un spărgător de gheață și totodată cea mai mare navă din dotarea Marinei Norvegiene, în funcție de tonaj.

În mod normal, nava operează în apropiere de Svalbard, cel mai nordic teritoriu norvegian și este folosită în scopuri de cercetare, salvare, conservarea carburanților, asistență la scufundare și tractare, scrie Business Insider.

foto: captură Business Insider

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult