J.K. Rowling rupe tăcerea. De nu a participat scriitoarea la „Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts”

J.K. Rowling rupe tăcerea. De nu a participat scriitoarea la „Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts”
J.K Rowling
Publicat: 28/08/2022, 09:27

J.K. Rowling rupe în sfârșit tăcerea în legătură cu motivul pentru care nu a apărut în producția specială HBO Max „Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts”.

Autoarea cărților care au dat naștere filmelor de succes a dezvăluit că absența ei de la reuniune a fost pur și simplu pentru că nu a fost ceva ce și-a dorit să facă.

„Mi s-a cerut să particip la asta și am decis că nu vreau să o fac”, i-a spus ea gazdei Graham Norton în timpul unei apariții la o emisiune Virgin Radio UK infirmând astfel zvonurile că a fost exclusă de la reuniune. „Am crezut că este vorba mai mult despre filme decât despre carte, pe bună dreptate, despre asta a fost vorba, despre aniversarea filmelor.”

Ea a adăugat apoi: „Nimeni nu a spus să nu o fac… Mi s-a cerut să o fac și am decis să nu.”

Producția specială HBO Max a avut premiera pe 1 ianuarie și i-a prezentat pe toți actorii cheie care au făcut din filmele Harry Potter un succes.

Rowling a avut parte de o mulțime de reacții publice legate de părerile ei despre femeile transgender. Câteva dintre vedetele Harry Potter precum Daniel Radcliffe și Emma Watson s-au opus opiniilor lui Rowling și au făcut declarații publice împotriva lor. Radcliffe a scris un eseu în care condamnă părerile lui Rowling, spunând că „femeile transgender sunt femei”. Watson a apelat la rețelele sociale pentru a afirma că „persoanele trans sunt ceea ce spun că sunt” și s-a opus poziției lui Rowling.

Autoarea britanică nu a renunțat la punctul ei de vedere, ba chiar l-a susținut, scriind un eseu despre poziția ei, dar neagă că este transfobă.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, amenințată cu moartea / „Nu te îngrijora, tu urmezi”

Replica savuroasă dată de J.K. Rowling lui Rupert Murdoch, după ce acesta i-a blamat pe musulmani pentru atacurile teroriste din Franța

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase