ACID. Radu Banciu îl „desființează” pe IPS Teodosie: Măcar Crăciunul să îl facem pe plajă, la Vama Veche. De ce nu? Să nu ne punem rău cu Arhiepiscopul!

Redactor:
Gandul
ACID. Radu Banciu îl „desființează” pe IPS Teodosie: Măcar Crăciunul să îl facem pe plajă, la Vama Veche. De ce nu? Să nu ne punem rău cu Arhiepiscopul!
Cine este Radu Banciu și de ce supără atât de des CNA-ul. Ce studii are jurnalistul

Radu Banciu a comentat dur în ediția de miercuri seară a emisiunii „Lumea lui Banciu” Învierea „în reluare” care a avut loc la Constanța, în noaptea de marți spre miercuri, organizată de IPS Teodosie.

„Enoriașii l-au taxat pe pe Arhiepiscop și au stat acasă. Câteva sute tot s-au dus. Depinde care erau pretențiile presei. Câți ar fi trebuit să fie? Câteva milioane. Au fost destui. Să nu ne punem rău cu Arhiepiscopul că vine mâine poimâine și zice “ Bă, eu aș vrea să trag un pic Crăciunul mai spre vară, întrucât s-ar putea să nu-l mai apucăm…și de la lingurițele mele și de la lingurițele altora și de la Ăl de Sus… Dacă nu mai apucăm Crăciunul anul ăsta? Paște ca lumea n-am avut, 1 mai ca lumea n-am avut, 1 iunie ca lumea nu o să avem că abia de pe 2 se deschid terasele, înțeleg că restaurantele și barurile încă nu. S-au dus aproape toate. Ce am prins?! Sfântul Valentin, Sfântul Vasile, Sfântul Ion acolo la început, un pic. Nici în martie n-am apucat foarte tare să ne bucurăm, foarte multe aniversări din astea prestigioase s-au pierdut în această perioadă. Măcar Crăciunul să îl sărbătorim pe plajă, la Vama Veche. De ce nu?”, a spus prezentatorul.

Radu Banciu, critici acide la adresa lui IPS Teodosie: Hai să facem Crăciunul și Revelionul…”

„Crăciunul și Revelionul, oricând, un astfel de nene cu borcanul ală aurit pe cap poate să vină să ne spună… El e stat în stat, poate să facă absolut orice, nimeni nu are… Cine,Vela să îl tragă de urechi? Deveselu ală, care stătea lângă el… Despescu… Cine să vine să îl tragă de urechi pe ÎPS-ul ăsta? De aia zic, să nu îl mâniem foarte tare că ne aduce toate sărbătorile când vrea el, față în față. Înviere reușită, să nu îl supărăm… câteva sute au fost acolo. Oamenii au spus “Nu ne îmbolnăvim de la linguriță, ne îmbolnăvim de la păcate, de la ură” Așa este… Asta este tradiția!”, a declarat Radu Banciu.

ÎPS Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță la slujba specială care a repetat Învierea

Arhiepiscopia Tomisului a repetat,  marți noapte, slujba de Înviere, întrucât în perioada stării de urgență nu toți credincioșii au avut posibilitatea să ducă Lumina acasă.

Deși, împărtășirea credincioșilor se amână pentru o perioadă, până când se va termina consultarea cu toate bisericile ortodoxe și se va găsi altă soluție decât împărtășirea cu lingurițe de plastic, slujba de Înviere organizată la Constanța s-a terminat cu tradiționala împărtășanie, anunță Antena 3.  

Inchide