ADMITERE LICEU 2013. Elevii din provincie au făcut coadă la înscriere în București. REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ, pe EDU.RO

Publicat: 09/07/2013, 12:01
Actualizat: 06/09/2019, 06:59

Înscrierea pentru ADMITERE LICEU 2013, urmată de REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ. Astăzi este ultima zi de înscriere pentru absolvenții de clasa a VIII-a care au obținut medii peste cinci după ce au aflat REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013.

Elevii din provincie care vor să urmeze liceul în București se pot înscrie la un singur centru, situat în incinta Școlii „Sfinții Voievozi”, din sectorul 1 al Capitalei. Din această cauză de câteva zile s-au format cozi în fața școlii.

Sute de elevi de clasa a VIII-a din provincie, însoțiți de părinții lor, stau la coadă, în fiecare zi, de când a început procesul de înscriere.

Cei mai mulți dintre elevi sunt din județele Ilfov și Giurgiu, dar mai sunt și din Teleorman, Ialomița și Călărași.

Elevii și părinții se pot înscrie până pe 9 iulie la centrul de la Școala Gimnazială „Sfinții Voievozi” din Str. Atelierului, Nr.25, Sector 1, București, situat lângă Hotel Ibis, în apropierea Gării de Nord.

Elevii care provin din alte județe trebuie să aibă asupra lor următoarele documente: fișa de înscriere eliberată de unitatea școlară absolvită de candidat, fișa de înscriere cu număr de înregistrare și ștampila unității de învățământ absolvită de candidat, buletinul de identitate și cartea de identitate al candidatului și al părintelui/tutorelui – în original și copie xerox.

Reprezentanții comisiei de admitere le spun părinților să lase și o foaie cu un număr de telefon pentru eventualele comunicări. Contactele de la Școala „Sfinții Voievozi” sunt: 021/3127572 sau 021/3179916, email sfinț[email protected].

ADMITERE LICEU 2013: Elevii vor primi asistență din partea profesorilor

Elevii care vor să urmeze cursurile în alt județ vor veni la centrul de examen însoțiți de părinte / tutore. Opțiunile din fișele de înscriere ale candidaților din alte județe vor fi completate la centrul special de înscriere, nu la școala de proveniență.

Candidații care vin la Școala din Sfinții Voievozi primesc la centrul special de înscriere asistență din partea profesorilor consilieri. Ei vor putea pentru consulta broșura „Admiterea în clasa a IX-a învățământ preuniversitar de stat 2013 -2014″.

Înscrierea candidaților și completarea opțiunilor vor fi realizate conform programului afișat la centrul special de admitere de la Școala Gimnazială „Sfinții Voievozi”. Centrul va fi deschis începând cu ora 8.00.

Calendarul de admitere arată că în perioada 5-9 iulie, elevii împreună cu părinții lor vor completa în fișele de înscriere toate opțiunile pentru liceul la care vor să învețe. În perioada 6-10 iulie, părinții și candidații vor verifica fișele de înscriere care au fost procesate în calculator.

După completarea fișelor de înscriere, potrivit calendarului ADMITERII LA LICEU 2013, postat pe EDU.RO, în 16 iulie 2013 va avea loc procesul de REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ.

După ce au fost repartizați elevii trebuie să depună la liceele unde au fost admiși dosarele de înscriere, în perioada 17 iulie – 26 iulie.

Cei care nu au reușit să ocupe un loc la liceu se vor putea înscrie în a doua etapă de ADMITERE la LICEU 2013 pe 17 iulie. Ei vor fi repartizați la liceu pe 25 iulie, pe locurile rămase neocupate.

ADMITERE LICEU 2013 Înscrierea elevilor romi

Elevii romi se pot înscrie la Liceul Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes”

Elevii din etnia romă vor fi repartizați pe locurile speciale din liceele din București în perioada 8 – 10 iulie 2013. Activitatea de repartizare se va desfășura în ședință publică, la Liceul Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes”, din Calea Plevnei, Nr. 38-40, sector 1, București, telefon 021.3149311, începând de luni, 8 iulie 2013, ora 09.00

Listele candidaților pe locurile speciale pentru romi, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere, precum și graficul repartizării candidaților, pot fi consultate, începând de duminică, 7 iulie 2013, ora 14 Nr. 38-40, sector 1, București și pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București www.ismb.edu.ro.
Candidații și părintele / tutorele legal vor avea asupra lor cartea de identitate / buletin de identitate, în original.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens