ANDRE JACQUES GARNERIN este omagiat de Google. GARNERIN, omul care a sărit primul cu parașuta

ANDRE JACQUES GARNERIN este omagiat de Google. GARNERIN, omul care a sărit primul cu parașuta
Publicat: 22/10/2013, 16:03
Actualizat: 29/07/2014, 18:01

ANDRE JACQUES GARNERIN Google Doodle.ANDRE JACQUES GARNERIN, primul om care a sărit cu parașuta, este celebrat de Google la 216 ani de la reușita sa. În Google Doodle-ul pentru ANDRE JACQUES GARNERIN, utilizatorii pot intra în pielea parașutistului, aruncându-se cu parașuta dintr-un balon cu aer cald și controlându-și parașuta pentru a ateriza în siguranță.

ANDRE JACQUES GARNERIN s-a născut pe 31 ianuarie 1769, la Paris. În timpul războaielor napoleoniene, ANDRE JACQUES GARNERIN a fost capturat de armata britanică, vândut austriecilor și ținut prizonier în Buda (Ungaria).ANDRE JACQUES GARNERIN a fost student al prof. Jacques Charles, fiind implicat în zborul primelor baloane cu aer cald. ANDRE JACQUES GARNERIN a fost numit aeronaut oficial al Franței.ANDRE JACQUES GARNERIN a început experimentele cu PARAȘUTA în 1797, folosind obiecte de forma unei umbrele. Pe 22 octombrie 1797 a avut loc primul salt cu parașuta, în Parc Monceau din Paris, de la o înălțime de 900 de metri. De-a lungul carierei sale, ANDRE JACQUES GARNERIN a lucrat în special cu fratele său, Jean-Baptiste-Olivier GARNERIN.

ANDRE JACQUES GARNERIN (1769-1823) a efectuat, alături de profesorul său, Jacques Charles (1746-1832), inventatorul aerostatului cu hidrogen, numeroase zboruri cu balonul, devenind un adevărat împătimit al zborului, scrie historia .ro. În timpul Revoluției franceze din 1789, în calitatea sa de comisar al Convenției, ANDRE JACQUES GARNERIN a fost numit în funcția de șef al trupelor de artilerie ale armatei franceze de nord. Luat prizonier de către austrieci, a profitat de cei trei ani petrecuți în pușcărie, pentru a pune la punct planurile primei sale parașute. La începutul anului 1797, ANDRE JACQUES GARNERINa efectuat primele experiente, la Paris, cea finală constând în lansarea cu parașuta a câinelui său, care a avut o aterizare fără probleme, ajungând cu bine pe pământ.

Dupa aceasta tentativă reușită, ANDRE JACQUES GARNERINs-a încumetat, la 22 octombrie 1797, să încerce pe propria piele invenția, sărind de la 1.000 de metri și băgând în sperieți spectatorii din parcul Monceau, dar reușind să aterizeze relativ bine cu „cearceaful său zburător”, alegându-se doar cu o entorsă. În anul următor, împreună cu fratele său, Jean Garnerin (1766-1849), a realizat o parașută cu nacelă, prevazută cu un orificiu central în velură, dându-i, astfel, o stabilitate asemănătoare cu cea realizată astăzi, la parașutele moderne. Garnerin și-a brevetat invenția în 1802, astazi acest document fiind păstrat la Muzeul Institutului Național Francez al proprietății Industriale.ANDRE JACQUES GARNERINși-a continuat activitatea de aeronaut și parașutist pînă la 18 august 1823 când, la o aterizare greșită, s-a accidentat mortal. Soția sa Jeanne Garnerin, născută Labrose, care l-a însoțit in multe din călătoriile sale cu balonul, a fost prima femeie care, la 10 noiembrie 1798, a sărit cu parașuta dintr-un balon. Primul aeronaut care și-a salvat viața folosind o parașută a fost polonezul Kuparenko, care a sărit din nacela unui balon avariat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine