Au mai rămas doi antrenori pe lista lui Burleanu. FRF știe numele noului selecționer. Anunțul lui Iordănescu:

Au mai rămas doi antrenori pe lista lui Burleanu. FRF știe numele noului selecționer. Anunțul lui Iordănescu:
Publicat: 20/10/2014, 18:32
Actualizat: 26/10/2014, 12:20

Cosmin Contra și Cosmin Olăroiu sunt cei doi antrenori care îi pot lua locul lui Pițurcă pe banca echipei naționale. Oamenii din fruntea federației, dar și majoritatea jucătorilor din echipa națională, știu numele alesului, însă Burleanu nu se grăbește să facă anunțul oficial.

Una dintre variantele vehiculate în ultima perioadă, aceea a unui „interimar” pentru meciul cu Irlanda de Nord, a fost infirmată de Anghel Iordănescu.

„Trebuie să fim exacți și clari. Eu consider că echipa națională are nevoie ca antrenorul de la meciul cu Irlanda să fie și antrenor la celelalte meciuri. Deci nu sunt adeptul antrenorului interimar”, a spus Iordănescu, al cărui nume a fost vehiculat ca variantă de antrenor interimar până la începutul anului viitor, când un alt tehnician, care activează în prezent la o echipă de club, își poate rezilia contractul.

România mai are de disputat în acest an o partidă oficială, cu Irlanda de Nord (14 noiembrie, București), și un meci amical, cu Danemarca (18 noiembrie, la București).

Iordănescu a explicat că primul pas în ceea ce privește alegerea înlocuitorului lui Victor Pițurcă este împuternicirea președintelui Răzvan Burleanu de către Comitetul de Urgență al FRF, pentru desemnarea noului selecționer. „Eu cred că trebuie să avem răbdare, sunt proceduri pe care președintele FRF trebuie să le străbată. În sensul că el trebuie să fie împuternicit de Comitetul de Urgență pentru a desemna viitorul antrenor al echipei naționale. După care Comitetul Executiv va trebui să valideze propunerea pe care domnul Burleanu o va prezenta”, a afirmat el.

În opinia directorului tehnic, viitorul selecționer trebuie să aibă experiență și să fie „obișnuit cu performanța”. „Am avut o discuție cu președintele Burleanu de o oră și jumătate, două ore, în care am trecut în revistă care ar fi posibilitățile și cine ar putea fi noul antrenor al echipei naționale. Din punctul meu de vedere am spus că avem nevoie de o personalitate puternică, un om cu vastă experiență, care să fie obișnuit cu performanța, un om care să aibă puterea deciziei și să acționeze rapid. Poate fi și un om tânăr care are experiență, de ce nu? În orice caz, eu cred că este o diferență uriașă între a fi antrenor la o echipă de club și selecționer la echipa națională. Dar eu vă asigur că fotbalul românesc și FRF are de unde alege, indiferent că este un antrenor din țară sau unul care activează în străinătate”, a spus oficialul FRF, care a refuzat să dezvăluie numele antrenorilor pe care i-a propus președintelui Răzvan Burleanu.

Anghel Iordănescu a adăugat că este extrem de important ca numirea selecționerului să se realizeze cât mai rapid posibil. „Eu sper, așa cum a promis președintele FRF, ca desemnarea selecționerului să aibă loc la sfârșitul acestei săptămâni sau cel mai rău caz la începutul săptămânii viitoare. Dar cu cât îl desemnăm mai rapid pe selecționer cu atât mai bine, pentru că meciul cu Irlanda de Nord este extrem de important, înseamnă enorm de mult pentru fotbalul românesc. Și el trebuie desemnat extrem de rapid pentru a-i da posibilitatea să pregătească acest meci”, a precizat el.

Vineri, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a exclus varianta numirii unui selecționer străin la conducerea tehnică a primei reprezentative, declarând, într-o conferință de presă, că noul antrenor al echipei naționale va fi român și va fi anunțat până la finalul săptămânii viitoare.

De la renunțarea lui Victor Pițurcă la conducerea echipei naționale, oamenii de fotbal au vehiculat mai multe nume de antrenori care ar putea prelua funcția de selecționer, printre aceștia numărându-se Cosmin Contra, Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu, Ladislau Boloni, Anghel Iordănescu sau Ioan Andone.

Selecționerul echipei naționale a României, Victor Pițurcă, și Federația Română de Fotbal au reziliat, joi, contractul de comun acord, tehnicianul semnând o înțelegere pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudită.

Victor Pițurcă, în vârstă de 58 de ani, se afla în funcția de selecționer al României din 1 iulie 2011, acesta fiind al treilea mandat al său la prima reprezentativă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Scovergi de post. Rețeta dulce și sărată
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum a revoluționat Eddie Van Halen muzica rock? Unul dintre cei mai mari chitariști din...