CARTA JOCURILOR OLIMPICE. Mesajul transmis de companie la deschiderea JO de la Soci

CARTA JOCURILOR OLIMPICE. Mesajul transmis de companie la deschiderea JO de la Soci
Publicat: 07/02/2014, 15:18
Actualizat: 09/01/2020, 01:14

CARTA JOCURILOR OLIMPICE. JOCURILE OLIMPICE de iarnă de la Soci 2014, care se vor deschide oficial vineri, 7 februarie, sunt celebrate de Google printr-un Doodle în care apar 6 dintre sporturile omologate.CARTA JOCURILOR OLIMPICEreprezintă setul de reguli după care se ghideazăJOCURILE OLIMPICEși sportivii care participă la acestea.„A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel și în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înțelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarității și al fair play-ului”, este citatul ales de Google dinCARTA JOCURILOR OLIMPICEpentru a marca deschidereaJOCURILOR OLIMPICEde iarnă de la Soci 2014.

Astfel, noul logo al Google dedicat debutului Jocurilor Olimpice de la Soci militează pentru drepturile persoanelor gay, fiind vizibil la nivel mondial, inclusiv în Rusia, o țară care s-a confruntat cu numeroase proteste din cauza legislației anti-gay, potrivit Huffingtonpost.com.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE.Doodle-ul ales de Google este vizibil la nivel internațional, inclusiv în Rusia, țara care organizează în acest an Jocurile Olimpice de iarnă, dar care s-a și confruntat cu numeroase proteste de-a lungul timpului din cauza legislației sale anti-gay.Peste 200 de scriitori renumiți, printre care Salman Rushdie și Margaret Atwood, au semnat o scrisoare deschisă, publicată joi în The Guardian, pentru a denunța legislația din Rusia ce incriminează blasfemia și homosexualitatea, în ajunul deschiderii Olimpiadei de iarnă de la Soci.

„O democrație sănătoasă trebuie să asculte vocile independente ale tuturor cetățenilor săi; comunitatea internațională trebuie să audă și să fie îmbogățită de diversitatea opiniilor din Rusia”, se spune în această scrisoare semnată de peste 200 de scriitori din 30 de țări diferite, printre care patru laureați cu premiul Nobel pentru literatură – Günter Grass, Wole Soyinka, Elfriede Jelinek și Orhan Pamuk.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE.Legea promulgată în iunie 2013 de președintele Rusiei, Vladimir Putin, care pedepsește cu amendă și închisoare „propaganda” homosexuală în fața minorilor, a suscitat critici vehemente, mai ales în Occident.

În timpul discursului pe care l-a ținut marți la Soci, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat că toată lumea ar trebui să lupte împotriva „discriminărilor pe baza (…) orientării sexuale sau a prejudecăților de orice natură”.

Cu toate acestea, sportul nu ar trebui să fie „o tribună pentru disidențele politice sau pentru încercările de a aduce în discuție motive de contestare politică internă sau externă”, a precizat Thomas Bach.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE. Secretul ceremoniei de deschidere

Secretul învăluie de obicei detaliile privind ceremonia de deschidere a unei ediții a JO, iar Soci nu se abate de la regulă, însă s-a putut afla că evenimentul de vineri, de la 18.14, de pe Stadionul Fișt, va fi centrat pe istoria și pe cultura Rusiei, cu puternice conotații politice și diplomatice.

Ca la Londra în 2012, Comitetul de organizare a fost zgârcit în informații cu privire la cele două ore și jumătate ale spectacolului ce va atinge punctul culminant în momentul în care Jocurile vor fi declarate oficial „deschise”, se arată într-un material AFP. La doi pași de plajele Mării Negre, opt perioade istorice și mândriile culturii ruse vor fi celebrate sub ochii lui Vladimir Putin. Dar în afară de aceste tablouri, nimic sau aproape nimic.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE.Epopeea rusă a fost împărțită în trei acte: Rusia medievală, Imperiul, apoi secolul XX. Vor fi aduse omagii orașelor Kostroma, vârf de lance al rezistenței în fața invaziilor mongole și tătare, Sankt Petersburg și Moscova, lui Petru cel Mare și avangardei artistice de la debutul secoului XX, ce i-a avut în prim-plan pe Kazmir Malevici și Serghei Eisenstein. Fără a fi uitate balurile imperiale și Reconstrucția.

Aceste scene le vor fi prezentate celor 40.000 de spectatori cu impresionante efecte pirotehnice și cu figuranți în costume sclipitoare. Repetițiile au lăsat să se audă un nivel sonor ridicat. Corurile Armatei Roșii și-au făcut auzite vocile, iar mass-media rusă a anunțat prezența pianistului Denis Mațuev, violonistului Iuri Bașmet și grupului preferat al lui Putin, Lube.

Nicio informație nu a scăpat cu privire la sosirea flăcării olimpice pe noul stadion Fișt după periplul ei de 65.000 de kilometri, ce a inclus o ieșire în spațiu și o traversare a lacului Baikal. Comitetul de organzare trebuie să spere că flacăra olimpică nu se va stinge în cel mai nepotrivit moment: s-a întâmplat de 44 de ori în timpul călătoriei ei din Grecia în Rusia.

Defilarea atleților ar trebui de asemenea să asigure spectacolul. Costumele oficiale vor fi parte integrantă a show-ului, mai ales cele germane, împodobite și extravagante, și cele americane, inspirate de Crăciun, dar nu mai puțin extravagante. Farmecul va fi și el prezent, mai ales că panourile ce anunță delegațiile vor fi purtate de fotomodele, undele dintre ele celebre.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE.Tribunele vor fi teatrul unui alt spectacol. Vladimit Putin va fi gazdă pentru 44 de lideri mondiali, printre care secretarul general ONU, Ban Ki-moon. Vor fi înregistrate și absențe notabile, ca formă de protest față de politica rusă în materie de drepturi ale omului și față de „propaganda” homosexuală.

Astfel președintele ucrainean Viktor Ianukovici, contestat pe străzile din Kiev, va fi alături de Putin, la fel ca liderul chinez Xi Jinping. Primul ministru turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său japonez Shinzo Abe vor asista și ei la ceremonie și vor profita de ocazie pentru a participa la discuții bilaterale cu Kremlinul.

Și mai controversați, președintele bielorus Alexandre Lukacenko și Leonid Tibilov, președintele regiunii speratiste georgiene Osetia de Sud, recunoscută de Moscova, vor avea locurile lor în tribune. Din partea „protestatarilor”, primul ministru britanic David Cameron, președintele francez Francois Hollande și cel german, Joachim Gauck, vor fi absenți.

Aceste absențe au fost taxate de președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach. „Am văzut câțiva politicieni a căror contribuție la o cauză nobilă a fost să refuze o invitație pe care nu au primit-o”, a afirmat șeful CIO.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE. Sportvii români care participă laJOCURILE OLIMPICEde iarnă de la Soci 2014

Timea Sara este prima reprezentată a României care va concura la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, schioarea urmând să ia startul, sâmbătă, la ora 12.00 (ora României), în finala probei de schiatlon 7,5/7,5 km, informează site-ul oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE.Programul complet al celor 24 de sportivi români precum și probele în care vor participa la Jocurile Olimpice este următorul:

Sâmbătă, 8 februarie
12.00 – Timea Sara – schi fond – 7,5/7,5 km schiatlon, finala (Centrul Laura)
16:30 – Cornel Dumitru Puchianu – biatlon – 10 km sprint masculin, finala (Centrul Laura)
16.30 – Valentin Crețu – sanie – simplu masculin, manșa 1 și 2 (Complexul Sanki)
18.30 – Sorin Iulian Pîtea – sărituri cu schiurile – trambulina normală, calificări (Arena Russki Gorki)

Duminică, 9 februarie
09.00 – Ioan Valeriu Achiriloaie – schi alpin – coborâre masculin, finala (Centrul Alpin Rosa Hutor)
12.00 – Florin Daniel Pripici, Paul Constantin Pepene – schi fond – 15/15 km schiatlon, finala (Centrul Laura)
16.30 – Eva Tofalvi – biatlon – 7,5 km sprint feminin, finala (Centrul Laura)
16.30 – Valentin Crețu – sanie – simplu masculin, finala (Complexul Sanki)
19.30 – Sorin Iulian Pîtea (dacă se califică) – sărituri cu schiurile – trambulina normala, finala (Arena Russki Gorki)

Luni, 10 februarie
09.00 – Ania Monica Germaine Caill – schi alpin – super-combinata, calificări (Centrul Alpin Rosa Hutor)
13.00 – Ania Monica Germaine Caill (dacă se califică) – schi alpin – super-combinata, finala (Centrul Alpin Rosa Hutor)
16.30 – Cornel Dumitru Puchianu – biatlon – 12,5 km urmărire masculin, finala (Centrul Laura)
16.45 – Raluca Nicoleta Strămăturaru – sanie – simplu feminin, manșa 1 și 2 (Complexul Sanki)

Marți, 11 februarie
12.00 – Florin Daniel Pripici, Paul Constantin Pepene – schi fond – sprint individual, finala (Centrul Laura)
14.00 – Timea Sara – schi fond – sprint individual feminin, finala (Centrul Laura)
16.30 – Eva Tofalvi – biatlon – 10 km urmărire feminin, finala (Centrul Laura)
16.30 – Raluca Nicoleta Strămăturaru – sanie – simplu feminin, finala (Complexul Sanki)

Miercuri, 12 februarie
09.00 – Ania Monica Germaine Caill – schi alpin – coborare feminin, finala (Centrul Alpin Rosa Hutor)
16.15 – Alexandru Andrei Teodorescu, Nicolae Radu Șovăială – sanie – dublu masculin, finala (Complexul Sanki)

Joi, 13 februarie
09.30 – Maria Marinela Mazilu – skeleton – simplu feminin, calificări (Complexul Sanki)
12.00 – Timea Sara – schi fond – 10 km clasic, finala (Centrul Laura)
16.00 – Cornel Dumitru Puchianu – biatlon – 20 km individual masculin, finala (Centrul Laura)
16.00 – Eva Tofalvi – biatlon – 15 km individual feminin, finala (Centrul Laura)
17.00 – Zoltan Kelemen – patinaj artistic – individual masculin, programul scurt (Patinoarul Iceberg)
18.15 – Raluca Nicoleta Strămăturaru, Valentin Crețu, Alexandru Andrei Teodorescu, Nicolae Radu Șovăială – sanie – ștafeta echipe, finala (Complexul Sanki)

Vineri, 14 februarie
09.00 – Ioan Valeriu Achiriloaie – schi alpin – super-combinata, calificări (Centrul Alpin Rosa Hutor)
12.00 – Florin Daniel Pripici, Paul Constantin Pepene – schi fond – 15 km clasic, finala (Centrul Laura)
13.30 – Ioan Valeriu Achiriloaie (dacă se califică) – schi alpin – super-combinata, finala (Centrul Alpin Rosa Hutor)
14.30 – Dorin Dumitru Velicu – skeleton – simplu, calificări (Complexul Sanki)
17.00 – Zoltan Kelemen – patinaj artistic – individual masculin, programul liber (Patinoarul Iceberg)
17.40 – Maria Marinela Mazilu (dacă se califică) – skeleton – simplu feminin, finala (Complexul Sanki)
19.30 – Sorin Iulian Pîtea – sărituri cu schiurile – trambulina mare, calificări (Arena Russki Gorki)

Sâmbătă, 15 februarie
09.00 – Ania Monica Germaine Caill – schi alpin – super-uriaș, finala (Centrul Alpin Rosa Hutor)
16.45 – Dorin Dumitru Velicu (dacă se califică) – skeleton – simplu, finala (Complexul Sanki)
19.30 – Sorin Iulian Pîtea (dacă se califică) – sărituri cu schiurile – trambulina mare, finala (Arena Russki Gorki)

Duminică, 16 februarie
17.00 – Cornel Dumitru Puchianu – biatlon – 15 km mass-start, finala (Centrul Laura)
18.15 – Florin Cezar Crăciun, Nicolae Istrate – bob – bob doi, manșa 1 (Complexul Sanki)

Luni, 17 februarie
16.30 – Florin Cezar Crăciun, Nicolae Istrate – bob – bob doi, finala (Complexul Sanki)
17.00 – Eva Tofalvi – biatlon – 12,5 km mass-start, finala (Centrul Laura)

Marți, 18 februarie
09.00 – Ania Monica Germaine Caill – schi alpin – slalom-uriaș, calificări (Centrul Alpin Rosa Hutor)
12.30 – Ania Monica Germaine Caill (dacă se califică) – schi alpin – slalom-uriaș, finala (Centrul Alpin Rosa Hutor)
17.15 – Maria Adela Constantin, Andreea Grecu – bob – bob doi feminin, manșa 1 (Complexul Sanki)

Miercuri, 19 februarie
09.00 – Alexandru George Barbu – schi alpin – slalom-uriaș, calificări (Centrul Alpin Rosa Hutor)
12.30 – Alexandru George Barbu (dacă se califică) – schi alpin – slalom-uriaș, finala (Centrul Alpin Rosa Hutor)
13.45 – Florin Daniel Pripici, Paul Constantin Pepene – schi fond – sprint clasic echipe, finala (Centrul Laura)
16.15 – Maria Adela Constantin, Andreea Grecu – bob – bob doi, finala (Complexul Sanki)

Sâmbătă, 22 februarie
11.30 – Timea Sara – schi fond – 30 km mass-start liber, finala (Centrul Laura)
14.45 – Alexandru George Barbu – schi alpin – slalom masculin, calificări (Centrul Alpin Rosa Hutor)
18.15 – Alexandru George Barbu (dacă se califică) – schi alpin – slalom masculin, finala (Centrul Alpin Rosa Hutor)
18.30 – Andreas Paul Neagu, Paul Septimiu Muntean, Bogdan Laurențiu Otavă, Dănuț Ion Moldovan – bob – bob patru, manșa 1 (Complexul Sanki)

Duminică, 23 februarie
09.00 – Florin Daniel Pripici, Paul Constantin Pepene – schi fond – 50 km mass-start liber, finala (Centrul Laura)
11.30 – Andreas Paul Neagu, Paul Septimiu Muntean, Bogdan Laurențiu Otavă, Dănuț Ion Moldovan – bob – bob patru, finala (Complexul Sanki).

CARTA JOCURILOR OLIMPICE.JOCURILE OLIMPICEde iarnă Soci 2014 în cifre

La Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, care se vor desfășura în perioada 7-23 februarie, vor participa 3.000 de sportivi din 90 de țări și aproximativ 13.000 de jurnaliști, informează AFP.

Principalele cifre al Jocurilor Olimpice de la Soci:

1 – este pentru prima dată când Rusia găzduiește Jocurile Olimpice de iarnă. În 1980, URSS a găzduit, la Moscova, Jocurile Olimpice de vară.

3 – potrivit estimărilor organizatorilor, Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci vor fi urmărite de trei miliarde de telespectatori.

5 – aproximativ cinci miliarde de euro (214 miliarde de ruble) au fost investite în construcții și pregătirea Jocurilor Olimpice, a anunțat vicepremierul Rusiei, Dmitri Kozak. Prin adăugarea cheltuielilor legate de infrastructură suma totală a ajuns la 37 de miliarde de euro (1.500 de miliarde de ruble). Această cifră, anunțată de Kozak la începutul anului 2013, face din competiția de la Soci cea mai scumpă din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă.

8,3 – este temperatura medie în luna februarie la Soci, aceasta fiind cea mai mare medie de temperatură pentru o ediție a Jocurilor Olimpice.

20 – este vârsta singurului participant din Zimbabwe la JO. Schiorul Luke Steyn s-a născut la Harare, dar s-a mutat împreună cu familia în Elveția pe când avea doi ani.

30 – este diferența de ani între primul și ultimul participant din Insulele Virgine Britanice la o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. Peter Adam Crook va lua startul la Soci în proba de half-pipe, după ce Erroll Fraser a participat la JO de la Sarajevo (1984), în proba de patinaj viteză.

55 – este vârsta pe care o va avea la Soci prințul german de origine mexicană Hubertus Rudolph von Furstenberg-von Hohenlohe-Langenburg, cunoscut sub numele de Hubertus von Hohenlohe. Schiorul mexican va participa pentru a șasea oară la o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă și va deveni al doilea cel mai în vârstă concurent din istoria JO.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE.98 – este numărul medaliilor de aur ce se vor atribui la Jocurile Olimpice de la Soci (același număr vor fi și pentru cele de argint și bronz), cu 12 mai multe decât la ediția precedentă de la Vancouver.

148 – este numărul aproximativ de kilometri pătrați ai orașului Soci, considerat cel mai întins din Europa.

340 – 340 de euro (13.048 de ruble) este prețul maxim al unei camere de hotel de cinci stele la Jocurile Olimpice, în conformitate cu limitele impuse de guvernul rus.

367 – este numărul de kilometri de drumuri construite în Soci, pe lângă cele 77 de poduri și cei 201 kilometri noi de cale ferată.

1920 – este anul când hocheiul pe gheață a intrat la Jocurile Olimpice, dar nu la cele de iarnă, ci la cele de vară de la Anvers. Atunci, medaliile de aur au fost cucerite de canadieni.

7.000 – este numărul de șefi de sală, bucătari, chelneri, barmani și casieri care vor lucra în perioada Jocurilor Olimpice.

13.000 – este numărul aproximativ al jurnaliștilor acreditați pentru Jocurile Olimpice, cu 3.000 mai mulți decât la Vancouver în 2010.

14.000 – este numărul de persoane care au purtat sau poartă torța olimpică prin 2.900 de localități din Rusia, până ce aceasta va ajunge la ceremonia de deschidere a competiției, în 7 februarie.

25.000 – este numărul de voluntari care fac diferite munci precum șoferi, interpreți sau însoțitori.

40.000 – sunt kilometrii pe care îi va parcurge torța olimpică, inclusiv în spațiu, până la ceremonia de deschidere.

60.000 – este numărul muncitorilor care au lucrat pe șantierele din Soci pentru amenajarea locațiilor pentru Jocurile Olimpice.

265.000 – sunt litri de supă care vor fi pregătiți în perioada JO.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE. JOCURILE OLIMPICEde iarnă Soci 2014, transmise în România la TVR

TVR va transmite, în perioada 7 – 23 februarie, în direct și înregistrat, probele de la Jocurile Olimpice de Iarnă Soci 2014, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

De vineri, 7 februarie, TVR devine gazda sporturilor de iarnă, punând la dispoziție grilele principalelor posturi ale sale pentru difuzarea, în direct și înregistrat, a probelor de la Jocurile Olimpice de la Soci. TVR este singura televiziune din România care deține drepturile de transmisie pentru competițiile de la JO 2014 de la Soci.

Pe perioada Jocurilor, 7 – 23 februarie, TVR va aloca un număr record de ore de transmisie dedicate competițiilor – aproape 500 de ore de transmisiuni (320 de ore de transmisie pe toate cele trei canale principale – TVR 1, TVR 2 și TVR 3 – și în jur de 160 de ore pe TVR HD, unde vor putea fi văzute cele mai importante probe), preluate și online, pe TVR+.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE.”Hocheiul pe gheață, difuzat la TVR 1, este unul din cele mai tari turnee din istorie, fiind probabil ultima oară când vin la Jocurile Olimpice hocheiștii din NHL, cei care asigură spectacolul. Rusia, Canada, SUA, Suedia și Finlanda sunt echipele dintre care se va alege noua campioană olimpică, dar și Elveția vine cu un lot excelent, aureolat de argintul mondial cucerit anul trecut”, spune Emil Hossu-Longin, coordonator al Departamentului Emisiuni și Știri Sportive din TVR.

Probele de patinaj artistic vor fi transmise la TVR 2, la fel săriturile cu schiurile, schiul alpin, schi fond, biatlon, iar la TVR 3 telespectatorii pot urmări competițiile de bob, sanie, skeleton, snowboard, freestyle. Întreaga competiție este în format HD.

Potrivit TVR, 10 comentatori ai Departamentului Emisiuni și Știri Sportive din TVR și 5 specialiști se vor afla în fața microfoanelor pe tot parcursul Jocurilor Olimpice de la Soci, pentru a oferi telespectatorilor cât mai multe informații despre competiții și sportivi.

După ce și-a făcut „încălzirea” la Europenele de Patinaj Artistic de la Budapesta, Alina Alexoi comentează aceleași probe și la Olimpiada de la Soci, precum și ceremoniile de deschidere și de închidere; Monica Bucur este la microfon la probele de schi alpin, Vlad Arhire comentează probele de schi fond și biatlon, Cristian Mîndru – schi alpin, patinaj viteză, short track, snowboard și freestyle; Sorin Hobana face echipă cu Alina Alexoi la ceremoniile de deschidere și de închirere a Jocurilor, dar comentează și probele de sărituri cu schiurile, curling, combinata nordică, freestyle și face rezumatele zilei; de rezumate se ocupă și Victor Bonifaciu, tot el fiind și cel care ne spune totul despre probele de bob; Dragoș Cojocaru preia microfonul la competițiile de sanie și skeleton, iar Emil Hossu-Longin și Dragoș Bocanaciu comentează meciurile de hochei pe gheață.

Comentatorilor TVR li se alătură cinci specialiști: Marius Negrea (patinaj artistic, patinaj viteză), Dana Plotogea (biatlon), Cătălin Cârnu (patinaj viteză, short track), Vlad Bucurescu (schi fond, snowboard, bob, short track, rezumate), Ioan Duminicel (bob).

CARTA JOCURILOR OLIMPICE.”Chiar dacă situația din acest an nu a permis deplasarea unei echipe de comentatori la fața locului, TVR asigură jurnaliștilor săi sportivi cinci cabine de comentatori echipate la cel mai performant nivel”, spune TVR.

Potrivit sursei citate, începând cu 9 februarie, rezumatele zilei precedente vor putea fi urmărite în fiecare dimineață, de la 9.00 la 10.00, la TVR 1, iar admiratorii sporturilor de iarnă vor avea ocazia să revadă cele mai importante momente, în reluare, de câte ori grilele de programe o vor permite. De altfel, TVR a pregătit telespectatorii pentru atmosfera Jocurilor Olimpice, prin emisiunea „Vine Olimpiada albă. Soci 2014”, difuzată în fiecare miercuri seară la TVR 2, cu reluare duminica după-amiază la TVR 1, prezentată de Alina Alexoi și Cristian Mîndru.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE ”deschide” așadar oficial JOCURILE OLIMPICE 2014 de iarnă de la Soci.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului