CARTA JOCURILOR OLIMPICE. Noul logo al Google susține drepturile persoanelor gay

CARTA JOCURILOR OLIMPICE. Noul logo al Google susține drepturile persoanelor gay
Publicat: 07/02/2014, 14:59
Actualizat: 26/03/2019, 04:45

CARTA JOCURILOR OLIMPICE. Noul logo al Google dedicat debutului Jocurilor Olimpice de la Soci militează pentru drepturile persoanelor gay, fiind vizibil la nivel mondial, inclusiv în Rusia, o țară care s-a confruntat cu numeroase proteste din cauza legislației anti-gay, potrivit huffingtonpost.com.

Într-un material postat pe huffingtonpost.com, jurnaliștii acestui site american de informații afirmă că Google nu este un fan al legislației din Rusia, care incriminează homosexualitatea.

Astfel, Google și-a modificat, vineri, logoul pentru a marca debutul Jocurilor Olimpice de la Soci. Noul logo prezintă șase imagini stilizate ale unor sporturi de iarnă, probe ale acestui eveniment sportiv. Imaginile sportivilor sunt imprimate pe fondul steagului în culorile curcubeului, care este un simbol al comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali).
De asemenea, pe motorul de căutare al Google a fost publicat un text din Carta Jocurilor Olimpice: „A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel și în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înțelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarității și al fair play-ului”.

Conform huffingtonpost.com, noul logo al Google este vizibil la nivel internațional, inclusiv în Rusia, țara care organizează în acest an Jocurile Olimpice de iarnă, dar care s-a și confruntat cu numeroase proteste de-a lungul timpului din cauza legislației sale anti-gay.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE.Astfel, peste 200 de scriitori renumiți, printre care Salman Rushdie și Margaret Atwood, au semnat o scrisoare deschisă, publicată joi în The Guardian, pentru a denunța legislația din Rusia ce incriminează blasfemia și homosexualitatea, în ajunul deschiderii Olimpiadei de iarnă de la Soci.

„O democrație sănătoasă trebuie să asculte vocile independente ale tuturor cetățenilor săi; comunitatea internațională trebuie să audă și să fie îmbogățită de diversitatea opiniilor din Rusia”, se spune în această scrisoare semnată de peste 200 de scriitori din 30 de țări diferite, printre care patru laureați cu premiul Nobel pentru literatură – Günter Grass, Wole Soyinka, Elfriede Jelinek și Orhan Pamuk.

Legea promulgată în iunie 2013 de președintele Rusiei, Vladimir Putin, care pedepsește cu amendă și închisoare „propaganda” homosexuală în fața minorilor, a suscitat critici vehemente, mai ales în Occident.

Miercuri, în timp ce flacăra olimpică sosea la Soci, ONG-ul de apărare a drepturilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali) All Out a organizat manifestații în 19 orașe din toată lumea, de la New York, Melbourne până la Paris și Sankt Petersburg, îndemnând sponsorii Jocurilor Olimpice să „rupă tăcerea față de legile anti-gay din Rusia”.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE.În timpul discursului pe care l-a ținut marți la Soci, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat că toată lumea ar trebui să lupte împotriva „discriminărilor pe baza (…) orientării sexuale sau a prejudecăților de orice natură”.

Cu toate acestea, sportul nu ar trebui să fie „o tribună pentru disidențele politice sau pentru încercările de a aduce în discuție motive de contestare politică internă sau externă”, a precizat Thomas Bach.

Cea de-a XXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă debutează oficial vineri la Soci și se va încheia pe 24 februarie.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci va avea loc vineri, de la ora 18.14, pe Stadionul Fișt. Secretul învăluie de obicei detaliile privind ceremonia de deschidere a unei ediții a JO, iar Soci nu se abate de la regulă, însă s-a putut afla că evenimentul de vineri, de pe Stadionul Fișt, va fi centrat pe istoria și pe cultura Rusiei, cu puternice conotații politice și diplomatice.

Madalina Cerban,Teodora Nicolau, [email protected],[email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului