CARTA JOCURILOR OLIMPICE. Noul logo al Google susține drepturile persoanelor gay

Redactor:
Departamentul Externe
CARTA JOCURILOR OLIMPICE. Noul logo al Google susține drepturile persoanelor gay
CARTA JOCURILOR OLIMPICE. Google nu este un fan al legislației din Rusia, care incriminează homosexualitatea.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE. Noul logo al Google dedicat debutului Jocurilor Olimpice de la Soci militează pentru drepturile persoanelor gay, fiind vizibil la nivel mondial, inclusiv în Rusia, o țară care s-a confruntat cu numeroase proteste din cauza legislației anti-gay, potrivit huffingtonpost.com.

Într-un material postat pe huffingtonpost.com, jurnaliștii acestui site american de informații afirmă că Google nu este un fan al legislației din Rusia, care incriminează homosexualitatea.

Astfel, Google și-a modificat, vineri, logoul pentru a marca debutul Jocurilor Olimpice de la Soci. Noul logo prezintă șase imagini stilizate ale unor sporturi de iarnă, probe ale acestui eveniment sportiv. Imaginile sportivilor sunt imprimate pe fondul steagului în culorile curcubeului, care este un simbol al comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali).
De asemenea, pe motorul de căutare al Google a fost publicat un text din Carta Jocurilor Olimpice: „A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel și în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înțelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarității și al fair play-ului”.

Conform huffingtonpost.com, noul logo al Google este vizibil la nivel internațional, inclusiv în Rusia, țara care organizează în acest an Jocurile Olimpice de iarnă, dar care s-a și confruntat cu numeroase proteste de-a lungul timpului din cauza legislației sale anti-gay.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE. Astfel, peste 200 de scriitori renumiți, printre care Salman Rushdie și Margaret Atwood, au semnat o scrisoare deschisă, publicată joi în The Guardian, pentru a denunța legislația din Rusia ce incriminează blasfemia și homosexualitatea, în ajunul deschiderii Olimpiadei de iarnă de la Soci.

„O democrație sănătoasă trebuie să asculte vocile independente ale tuturor cetățenilor săi; comunitatea internațională trebuie să audă și să fie îmbogățită de diversitatea opiniilor din Rusia”, se spune în această scrisoare semnată de peste 200 de scriitori din 30 de țări diferite, printre care patru laureați cu premiul Nobel pentru literatură – Günter Grass, Wole Soyinka, Elfriede Jelinek și Orhan Pamuk.

Legea promulgată în iunie 2013 de președintele Rusiei, Vladimir Putin, care pedepsește cu amendă și închisoare „propaganda” homosexuală în fața minorilor, a suscitat critici vehemente, mai ales în Occident.

Miercuri, în timp ce flacăra olimpică sosea la Soci, ONG-ul de apărare a drepturilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali) All Out a organizat manifestații în 19 orașe din toată lumea, de la New York, Melbourne până la Paris și Sankt Petersburg, îndemnând sponsorii Jocurilor Olimpice să „rupă tăcerea față de legile anti-gay din Rusia”.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE. În timpul discursului pe care l-a ținut marți la Soci, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat că toată lumea ar trebui să lupte împotriva „discriminărilor pe baza (…) orientării sexuale sau a prejudecăților de orice natură”.

Cu toate acestea, sportul nu ar trebui să fie „o tribună pentru disidențele politice sau pentru încercările de a aduce în discuție motive de contestare politică internă sau externă”, a precizat Thomas Bach.

Cea de-a XXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă debutează oficial vineri la Soci și se va încheia pe 24 februarie.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci va avea loc vineri, de la ora 18.14, pe Stadionul Fișt. Secretul învăluie de obicei detaliile privind ceremonia de deschidere a unei ediții a JO, iar Soci nu se abate de la regulă, însă s-a putut afla că evenimentul de vineri, de pe Stadionul Fișt, va fi centrat pe istoria și pe cultura Rusiei, cu puternice conotații politice și diplomatice.

Madalina Cerban,Teodora Nicolau, [email protected],[email protected]

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Iron Dome: Cum funcționează sistemul de apărare al Israelului. Florin Jipa: „O singură salvă trimite...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
Vestea ȘOC a momentului în România: A MURIT... O mare personalitate
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide