Cazare Paște 2015. În Bucovina, turiștii sunt atrași cu „mese îmbelșugate”

Cazare Paște 2015. În Bucovina, turiștii sunt atrași cu „mese îmbelșugate
Publicat: 01/04/2015, 11:53

Cazare Paște 2015. La Voroneț, la o pensiune de patru stele, oferta de Paște pentru un sejur de cinci zile cu patru nopți de cazare este de 1.650 de lei de persoană, turiștii fiind atrași cu „mese îmbelșugate” de preparate tradiționale bucovinene, vin, afinată, pască și cozonac, dar și cu ateliere interactive de încondeiat ouă în prezența unui meșter popular, petreceri în aer liber, cu berbecuț la proțap, balmoș la ceaun și concerte folclorice.

În afara mâncărurilor tradiționale de Paște, ouă roșii, caș, urdă, borș de miel, drob, friptură de miel , pască cu brânză, turiștii sunt așteptați cu „delicioasele mâncăruri tradiționale din Bucovina”, cum ar fi borșul cu hribi, sarmalele, tochitura bucovineană, hribi cu smântână, păstrăv, răcituri, papanași cu brânză și dulceață de afine, plăcinte, cozonac, colțunași cu brânză, tocinei, afinată, vișinată, cireșată și țuică de prune.

Turiștilor li se sugerează să folosească și aleile înguste și liniștite din complexul Ariniș, aflat în apropiere, pentru trekking, nordik walking sau ciclism. În imediata apropiere a complexului se poate practica trekking cu tiroliana sau rapel, precum și ciclism montan pe trasee cu diverse grade de dificultate, alpinism la Piatra Șoimului, offroad, motocross sau ATV, paintball sau tir cu arcul.

Pe malul drept al râului Moldova, turiștii au la dispoziție telescaunul care deservește pârtia de schi Șoimul, ce poate oferi pe un traseu de aproximativ 1,5 kilometri o priveliște panoramică a orașului Gura Humorului.

La o altă pensiune de patru stele din Voroneț, prețul unui sejur de cinci zile este de 1.595 de lei de persoană, iar slujba de Înviere poate fi ascultată chiar din balcoanele camerelor unității de cazare. Pentru a respecta tradiția locală, în dimineața primei zile de Paște turiștii se vor spăla pe față cu apa în care se vor pune un ou roșu și bani, pentru sănătate și belșug.

În zona Mănăstirea Humorului, pachetul oferit de pensiuni de patru stele varizaă între 1.000 și 1.200 de lei pentru patru nopți, în timp ce la o pensiune din Gura Humorului, prețul este situat între 1.400 și 1.900 de lei de persoană pentru un sejur de patru zile și trei nopți de cazare.

La o pensiune de trei margarete din Sucevița, pachetul turistic care include patru zile cu trei nopți de cazare costă între 950 și 1.150 de lei, iar cel cu patru nopți de cazare este cuprins între 1.100 și 1.300 de lei și include acces gratuit la piscina acoperită și încălzită, saună, biliard, tenis de masă.

Cazare Paște 2015.În noaptea de Înviere, turiștii pot merge la slujba oficiată la Mănăstirea Sucevița

Tot în Sucevița, la o altă pensiune, sejurul de patru nopți costă 1.250 de lei de persoană, iar cel de trei nopți 1.050 de lei. Turiștii care vor alege să petreacă Paștele la această pensiune vor putea asista la o demonstrație de sărituri peste obstacole și dresaj de cai și ponei, urmată de plimbări în manejul acoperit, plimbări cu căruța, vizite la mănăstiri, la Zoo Rădăuți sau la Muzeul Ouălor încondeiate din Moldovița.

La o pensiune de patru margarete din Vama, tarifele pentru un sejur de șase zile cu cinci nopți de cazare sunt cuprinse între 1.250 și 1.522 de lei de persoană, turiștii având o noapte de cazare bonus. Oferta include o plimbare cu căruța pe ulițele satului, vizită la Muzeul Ouălor Încondeiate din Vama și o demonstrație practică de încondeiere tradițională, turiștii putând opta și pentru o scurtă excursie la mănăstirile Moldovița sau Sucevița. Cei care aleg să petreacă Paștele în Bucovina vor putea participa la slujba de Înviere la biserica satului sau la mănăstirile din apropiere – Moldovița sau Voroneț, iar în dimineața primei zile de Paște vor putea merge la sfințit cu un coș tradițional pregătit la pensiune cu bucate de casă – ouă roșii, cozonac, pască și vin.

La o pensiune din Moldovița, pentru patru nopți de cazare tarifele sunt cuprinse între 1.590 și 1.690 de lei, iar turiștii pot vizita Muzeul Ouălor Încondeiate, mănăstirea Moldovița sau atelierul de ceramică neagră de la Marginea. În noaptea de Înviere, după slujba religioasă, turiștilor li se oferă o gustare cu ouă roșii și dulciuri specifice, iar în prima zi de Paște sunt invitați la o plimbare cu căruța pe ulițele satului, cu popas la Muzeul Oului din Vama pentru deslușirea încondeiatului ouălor, dar și la o masă îmbelșugată, cu petrecere și program folcloric.

Autoritățile sucevene nu știu dacă și în acest an Lumina Sfântă de la Iersualim va fi adusă la Suceava pentru a fi împărțită în Noaptea de Înviere, urmând ca Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților să se ocupe de această acțiune.

De altfel, în programul manifestărilor „Paștele în Bucovina” nu este inclusă aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim.

Manifestările din programul „Paștele în Bucovina” au început în 23 martie cu o expoziție de desene și picturi ale copiilor din Solca și au continuat duminică, 29 martie, la Fundu Moldovei, cu a 24-a ediție a Festivalului național de muzică corală religioasă „Buna Vestire” și un Târg de Paște, dar și cu demonstrații de încondeiat ouă la Muzeul Ouălor Încondeiate din Vama.

Cazare Paște 2015. Concerte și slujbe de Înviere la mănăstiri

În 4 aprilie, la Universitatea Suceava, Grigore Leșe va susține un concert de Paște, iar în 5 aprilie, la Ciocănești, se va desfășura Festivalul Național al Ouălor Încondeiate, care include o expoziție națională de ouă încondeiate, demonstrații de încondeiat ouă, un concurs de tradiții, dar și un spectacol artistic.

În perioada de dinaintea Paștelui, în mai multe localități sucevene vor fi organizate conferințe religioase, concerte, târguri, expoziții de ouă încondeiate, demonstrații de încondeiat ouă și de meșteșuguri tradiționale.

În Săptămâna Patimilor, se derulează programul „Drumul Ouălor Încondeiate”, pe patru rute, fiind cuprinse zonele etnografice ale județului, iar în fiecare localitate vor putea fi vizitate ateliere de încondeiat ouă și expoziții cu vânzare.

În sâmbăta dinaintea Paștelui, în unitățile de cazare din județ, turiștilor le vor fi prezentate tradițiile de Paște, iar de la ora 23.00 se va desfășura slujba de Înviere în toate bisericile și mănăstirile din județ, în timp ce în Salina Cacica va fi oficiată „Învierea din adâncuri” la capela amenajată în salină.

În prima zi de Paște, în mai multe localități din județ vor fi organizate concursuri de ciocnit ouă roșii, dar și concursuri de coșuri pascale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600...
BREAKING | Prințul William, detalii de ultimă oră despre Kate Middleton
Simona Halep s-a dus să mănânce la Gigi. Ce prețuri a găsit la restaurant
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
TOP vedete în costume de baie prea mici, prea mulate sau prea transparente. GALERIE FOTO...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Florin Piersic s-a ridicat în picioare după operaţia la genunchi, face glume cu medicii. Următoarele...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Mărturia şocantă a lui Stormy Daniels în procesul împotriva lui Trump nu schimbă opiniile susţinătorilor...
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
România nu are rival. Maghiarii s-au supărat tare. Ungaria, de nerecunoscut
Cât câștigă lunar o stewardesă. Ce ajută să ai un salariu mai mare
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după victoria de la Roma. Tenismenul s-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Femeile care vor să rămână însărcinate ar trebui să renunțe la vaping, arată un studiu