CEDO le dă o veste proastă BOR și familiilor creștine tradiționale

Redactor:
Gândul
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, în premieră, că zoate persoanele, indiferent de orientarea sexuală, au dreptul la o formă de uniune, fie căsătorie, fie parteneriat civil. Practic, CEDO a decis că interzicerea uniunilor între persoane de același sex reprezintă o încălcare a drepturilor omului.

Trei cupluri de homosexuali au formulat o plângere împotriva statului italian, susținând că, deși li se permite să încheie un parteneriat civil, acesta este un act pur simbolic și nu le conferă niciun drept.

Cei șase italieni s-au plâns la CEDO că legislația țării lor nu le dă dreptul să se căsătorească sau să intre în orice formă de uniune civilă, motiv pentru care sunt discriminați din cauza orientării sexuale. Italienii s-au plâns că statul italian a încălcat articolul 8 al Convenției Europeană pentru Drepturile Omului – dreptul la respect al vieții private și dreptul la familie – și articolul 14 – interdicția de a discrimina- corelat cu articolul 12 – dreptul la căsătorie.

Astfel, CEDO a decis că o relație de coabitare, adică atunci când persoane de același sex locuiesc împreună, având o relație, au, în realitate, o viață de familie. Legislația italiană din prezent nu satisface nevoile reale ale unui cuplu, când vine vorba despre persoane de același sex, ci le oferă doar simbolic recunoașterea relației.

Practic, CEDO susține că orice cuplu, indiferent de orientarea sexuală a membrilor, are dreptul la susținere materială reciprocă, dreptul la moștenire și obligații comune.

„Italia nu și-a îndeplinit obligația de a asigura cetățenilor un cadru juridic specific care prevede recunoașterea și protecția uniunii lor”, a decis CEDO, arătând, într-adevăr, că Italia a încălcat articolul 8 al Convenției Europeană pentru Drepturile Omului.

Pe de altă parte, Curtea amintește faptul că, în deciziile anterioare, judecătorii au arătat că nu există obligația ca statele membre să asigure dreptul la căsătorie, ci doar o o uniune civilă.

În final, CEDO a obligat Italia să le plătească celor șase italieni despăgubiri morale de câte 4.000 de euro, plus 2.000, respectiv 2.500 de euro cheltuielile de judecată.

În prezent, căsătoria între persoane de același sex este permisă în 11 state din cele 47 țări membre ale Consiliului Europei, în timp ce relațiile între persoane de același sex sunt recunoscute, prin parteneriate civile, în 24 de țări.

CITEȘTE AICI DECIZIA CEDO

În România, un prim proiect de lege care ar fi introdus parteneriatul civil a primit un vot negativ în Parlament. Al doilea proiect, inițiat tot de deputatul Remus Cernea, este pe ordinea de zi a Camerei Deputaților – are aviz favorabil de la comisia de munca, însă avize negative de la comisia juridică și comisia pentru drepturile omului.

Pe 12 martie, Parlamentul European a dat un vot covârșitor în favoarea unui raport anual privind drepturile omului, al italianului Pier Antonio Panzeri (S&D), care recomanda statelor membre, printre altele, să „ia act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de același sex (…), încurajează instituțiile Uniunii Europene și statele membre să contribuie în continuare la reflecțiile asupra recunoașterii căsătoriilor între persoane de același sex sau a parteneriatului civil între persoane de același sex ca o problemă politică, socială și de drept civil”.

Mai mult, 24 de europarlamentari români au spus „da” acestui amendament.

Pe 26 iunie, Curtea Supremă a Statelor Unite a decis că homosexualii au dreptul constituțional să se căsătorească în toate cele 50 de state.

Gina Pistol, fortata sa se retraga din televiziune! Sarcina e in PERICOL?
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Cod Rutier 2020: GESTUL BANAL pentru care un polițist te poate amenda. Mulți șoferi nu...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Simona Halep a dat LOVITURA! Vestea cea mare a venit în urmă cu scurt timp....
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
Gina Pistol, fortata sa se retraga din televiziune! Sarcina e in PERICOL?
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
ULTIMĂ ORĂ! Andreea Marin revine în televiziune. E OFICIAL! Anunțul tocmai a fost făcut
ȘCOLILE rămân închise. DECIZIA ministrului…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide