FOTO. Cum arăta Klaus Iohannis în tinerețe. Imagini inedite cu președintele țării

Redactor:
Gandul
Klaus Iohannis se află în campanie electorală și presa publică tot mai des materiale despre președintele țării, cum ar fi câteva fotografii din tinerețe.

Cum arăta Klaus Iohannis în tinerețe? Iată câteva fotografii inedite cu actualul președinte al României! Acesta s-a născut la Sibiu, în data de 13 iunie 1959 și s-a însurat în 1989 cu Carmen Iohannis.

„Membru al unei vechi familii de sași transilvăneni, Klaus Iohannis s-a născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu. Este căsătorit din 1989 cu Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la un liceu de prestigiu din Sibiu. Klaus Iohannis a urmat școala germană din Sibiu, Liceul „Samuel von Brukenthal” din același oraș, iar în 1978 a fost admis la Facultatea de Fizică a Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca. În anul 1983, a început să profeseze ca dascăl la mai multe școli din împrejurimile Sibiului, iar cinci ani mai târziu preda fizica, alături de foștii săi dascăli, la liceul pe care îl absolvise”, așa sună descrierea de pe site-ul.

Klaus Iohannis, carieră politică încă din 1990

„Și-a început cariera politică în anul 1990, când a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), pe care l-a condus, ulterior, mai bine de un deceniu. La finalul anilor ”90, după 15 ani de profesorat, Klaus Iohannis ajunge în conducerea învățământului județean din Sibiu, etapă extrem de importantă pentru conturarea profilului său public. În anul 2000 a fost desemnat candidat din partea FDGR la alegerile pentru Primăria Sibiului, pe care le-a câștigat cu peste 70% din voturi. Klaus Iohannis a continuat să reprezinte prima opțiune a sibienilor la toate alegerile care au urmat, câștigând, cu scoruri impresionante, patru mandate de primar”, continuă descrierea.

Motivul pentru care părinții lui Iohannis stau în Germania. Ce meserii au avut și cum arată Gustav și Susanne Johannis

Klaus Werner Iohannis, în vârstă de 60 de ani, ortografiat în germană JOHANNIS, este un român de etnie germană.

Părinții acestuia se numesc Susanne și Gustav Heinz Johannis, fiind sași transilvăneni, scrie playtech.ro.

Ei au migrat în urmă cu 27 de ani, ca pensionari, din Sibiu în Germania, unde s-au stabilit în Wurzburg, Bavaria.

Potrivit lui Iohannis, familia lui este atestată în Cisnădir din secolul al XVI-lea. Președintele a precizat că, atunci când tatăl lui l-a înregistrat ca nou-născut, funcționarul primăriei nu a vrut să-i scrie numele cu „J”, așa cum a fost scris în familia sa de sute de ani. Mama lui Iohannis a fost soră medicală, iar tatăl acestuia tehnician la o firmă din Sibiu.

„Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluție. Părinții mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aș fi resimțit mult mai puternic despărțirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor și mi‑am continuat propriile planuri”, a scris Iohannis în cartea lui, „Pas cu pas”.

foto: captură youtube

foto: captură youtube

foto: captură youtube

foto: captură youtube

foto: captură youtube

foto: captură youtube

foto: captură youtube

foto: captură youtube

foto: Mediafax / Gandul

Klaus (in spate) face plaja alaturi de un coleg – foto wowbiz.ro

Inchide