EUROVISION 2014. Paula Seling și OVI s-au calificat în finală. ”Vocal, România s-a auzit foarte bine”

EUROVISION 2014. Paula Seling și OVI s-au calificat în finală. ''Vocal, România s-a auzit foarte bine''
Publicat: 10/05/2014, 19:09
Actualizat: 29/07/2014, 16:55

EUROVISION 2014. „Avem toate emoțiile din lume”, declara pentru Gândul cu doar câteva ore înainte de semifinala din această seară Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision. „Probleme nu prea sunt, iar după repetiția de aseară – cu costume – susținută de Paula și de Ovi în fața juriului de specialitate, pot spune doar atât: România s-a prezentat ireproșabil. Paula a fost impecabilă, Ovi s-a auzit foarte bine, iar cele patru voci din backing vocals au sunat ca o singură voce. E incredibil cât de bine se sincronizează, iar aici meritul îi aparține lui Ovi, pentru că el i-a descoperit și inclus în acest proiect”, a mai spus Liana Stanciu. „Vocal, România s-a auzit foarte bine”, a concluzionat jurnalista care are la activ peste 20 de ani de carieră în FM-ul românesc.

EUROVISION 2014. Totul despre PAULA SELING și OVI în FINALA EUROVISION 2014

Se ferește să facă pronosticuri privind prestația Paulei și a lui OVI din această seară și spune doar că artiștii români concurează cu ei înșiși. „Paula nu are nicio spaimă, ba chiar a refuzat să mai urmărească repetițiile altor concurenți, iar OVI este factorul Zen dine chipă. De altfel, asta și este atmosfera în delegația noastră – una foarte bună”, mai spune pentru Gândul Liana Stanciu, amintind că ai noștri se bucură de simpatie printre ceilalți concurenți de la Eurovision, în special printre greci și sloveni, care și-au dorit să se fotografieze cu echipa României.

După ce miercuri seară au fost notați la cea de-a doua repetiție cu costume de juriul de specialitate, în această seară, Paula și OVI susțin o nouă probă a talentului în cea de-a doua semifinale, care începe la ora 22.00 și poate fi urmărită în direct la TVR 1, TVR HD, TVR+ și TVR Internațional.

EUROVISION 2014. Votul juriului – 50%, votul publicului – 50%

Cei doi artiști – asemeni celorlalți concurenți – au fost notați de juriile de specialitate miercuri seară, la cea de-a doua repetiție cu public. Fără a fi difuzată, repetiția a doua cu costume este la fel de importantă (întrucât juriul își exprimă votul) ca și evoluția din spectacolul televizat, din această seară, când votează publicul. Ponderea votului juriului contează în proporție de 50%, la fel și votul telespectatorilor.

„Sperăm că juriul a acordat note mari pentru prestația României miercuri seară”, a mai spus Liana Stanciu, șeful delegației României la Eurovision.

Ca și în cazul primei semifinale, românii sunt așteptați în fața micilor ecrane pentru al doilea spectacol de pe scena din Copenhaga. TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și tvrplus.ro vor transmite în direct și cea de-a doua semifinală Eurovision 2014, de la ora 22.00. Transmisiunea de la B&W Hallerne va fi precedată de Studio Eurovision. De aici, vom afla în direct informațiidespre cei care ne reprezintă de la Liana Stanciu, șefa delegației României.

De la ora 22.00, încep emoțiile, în direct de la Copenhaga, următoarele 15 țări dintre cele 37 participante își prezintă show-urile. Românii vor sta cu sufletul la gură până la finalul concursului, Paula Seling și OVI având chiar a 15-a poziție în concurs. Dacă se vor califica, vor reprezenta România pe scena de la Copenhaga în finala Eurovision din 10 mai.

„Repetiția generală cu notarea juriului a mers bine: partea audio, cea importantă în seara respectivă a fost cum ne-am dorit. Din păcate, la efecte și decupaj, am avut surprize care ne-au făcut să ne întrebăm de ce nu am fost lăsați să aplicăm metoda noastră de la selecția națională de proiecție a hologramei. Sperăm ca și impactul vizual să fie cel puțin la fel de bun cum ni s-a promis. Trebuie să fie un moment miraculos”, spunea Paula Seling, cu câteva ore înainte de intrarea în semifinală.

OVI, optimist, vorbea despre „istorie”, și nu despre o „bifare” a particip[rii la concurs: „După 10 luni de muncă intensă, a venit și ziua în care vom cânta și prezenta piesa noastră, Miracle, pe scena din Copenhaga. Suntem pregătiți, suntem entuziaști și gata să arătăm Europei că suntem un duet care are experiență de scenă și nu am revenit în competiția de anul acesta doar să mai bifăm o apariție în acest concurs. Ne dorim chiar să scriem istorie pentru România!”

EUROVISION 2014. Cine și cum poate vota artiștii României

Show-ul produs de televiziunea națională daneză împreună cu EBU va fi urmărit în această seară de 11.000 de spectatori aflați în sala de la B&W Hallerne, dar și de milioane de telespectatori din lumea întreagă. Românii din țară nu pot vota pentru Paula Seling și OVI, în schimb, românii din diaspora pot face ca visul nostru să fie mai aproape de împlinire. Ei pot vota pentru reprezentanții României, urmărind show-ul muzical la postul național de televiziune în țara unde locuiesc.

În semifinala a doua au drept de vot doar telespectatorii aflați în țările participante, precum și cei din Italia, Marea Britanie, Germania. În această seară concurează : Firelight din Malta, Mei Finegold din Israel, Carl Espen din Norvegia, The Shin and Mariko din Georgia, Donatan & Cleo din Polonia, Conchita Wurst din Austria, Vilija Mataciunaite din Lituania, Softengine din Finlanda, Can-Linn (featuring Kasey Smith) din Irlanda, Teo din Belarus, Tijana din Macedonia, Sebalter din Elveția, Freaky Fortune feat. Risky Kidd din Grecia, Tinkara Kovac din Slovenia și Paula Seling și OVI din România. Primele 10 clasificate, în urma voturilor exprimate de juriul de specialitate și acordate de public, intră în finală. Votarea începe după ultima piesă din concurs și durează doar 10 minute.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto