Fenomen alarmant în România: de ce pleacă tot mai multe fete de acasă la 12-13 ani

Fenomen alarmant în România: de ce pleacă tot mai multe fete de acasă la 12-13 ani
Publicat: 18/12/2014, 12:41

”Avem destul de frecvent cazuri de minore de 12-13 ani care fug de acasă, pentru că s-au îndrăgostit de băieți mai mari. Cele mai multe sunt atrase de ce le promit tinerii: bunăstare, o viață mai bună. Părinții sunt disperați, până la urmă le găsesc, dar în acele momente adolescentele neagă că ar fi fost forțate sau abuzate sexual ori exploatate în vreun fel”, a explicat psihologul Gabriela Colesniuc.

Sursa notează că majoritatea cazurilor nu sunt sesizate la Poliție, deoarece tinerele se întorc singure acasă. Totuși, fără consiliere psihologică, tinerele ajung să plece din nou de acasă, iar multe își încep viața sexuală la vârste foarte fragede.

”Începerea vieții sexuale la 13-14 ani este considerată un traumatism, având în vedere nivelul de dezvoltare psihologică de la acea vârstă. În lipsa unei educații corespunzătoare, copiii sunt vulnerabili și expuși în fața abuzurilor sexuale. Chiar dacă actul sexual este consimțit, este o traumă care îl va urmări toată viața”, a declarat psihologul Elena Ranga.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase