Prima pagină » Mini » Gogoșari în oțet. Trei rețete simple pe care oricine le poate prepara

Gogoșari în oțet. Trei rețete simple pe care oricine le poate prepara

Gogoșari în oțet. Trei rețete simple pe care oricine le poate prepara
Gogoșari în oțet. Gogoșarii reprezintă salata ideală pentru friptură în sezonul rece.

Gogoșari în oțet. Aceștia se servesc la fripturi sau orice fel principal cu carne și reprezintă o sursă naturală de vitamine. Vă prezentăm trei rețete simple pentru prepararea gogoșarilor în oțet. 

Gogoșari în oțet – rețeta 1. Ingrediente: 5 kilograme de gogoșari, 5 litri de apă, 1 litru de oțet, 2 linguri de ulei (opțional), sare după gust, zahăr după gust, boabe de piper, boabe de muștar, foi de dafin, hrean.

Mod de preparare: Gogoșarii se spală și se taie în bucăți potrivite. Apoi, se pregătește un fel de saramură din apă, oțet, ulei, sare, zahăr, piper, boabe de muștar și foi de dafin, după care se pune compoziția la fier, la foc potrivit. Se potrivește totul după gust. Perosanele care preferă gogoșarii să fie mai acrii trebuie să adauge mai mult oțet în compoziție, în timp ce persoanele îi preferă mai dulci pot adăuga zahăr.

Când saramura a început să dea în clocot, se adaugă gogoșarii, însă nu toți deodată. Se învârt continuu cu paleta cu găuri până își schimbă culoarea. Atenție: gogoșarii nu trebuie lăsați prea mult pe foc, deoarece se înmoaie.

Se scot apoi din saramură și se așează în borcane. Nu se presează. Când toți gogoșarii sunt așezați în borcane, se adaugă hreanul, care a fost tăiat în prealabil. La un borcan de aproximativ 800 de grame sunt suficiente trei fâșii de hrean.

După aceea, se adaugă saramura caldă. Mirodeniile care au rămas pe fundul oalei se repartizează cu o lingură, uniform, în fiecare borcan. Câte o frunză de dafin este de ajuns la un borcan.

Se leagă borcanele cu celofan sau se capsează și se depozitează în cămară, înveliți în pături, până a doua zi. Ca să nu rămână bule de aer în borcan, se apasă gogoșarii, ușor, cu o lingură de lemn sau se scutură ușor borcanul cu gogoșari în oțet.

Sursă: Laura Sava

Gogoșari în oțet – rețeta 2. Ingrediente: 5 kilograme de gogoșari, 500 de grame de zahăr, 250 de grame de sare, 500 mililitri de oțet, boabe de muștar, boabe de piper.

Mod de preparare: Se spală gogoșarii, se taie în sferturi și se pun într-o oală de 10 litri. Apoi, într-un recipient separat, se amestecă sarea cu zahărul, iar compoziția obținută se presară peste gogoșarii tăiați.

Se amestecă bine cu mâna și se acoperă cu un capac. Întreaga compoziție se lasă timp de 24 de ore, pentru ca gogoșarii să lase suc. A doua zi, se scot gogoșarii și se pun în borcane de mărimi diferite. Peste ei se pun boabele de muștar și de piper, după care se toarnă zeama lăsată de gogoșari peste noapte amestecată cu oțet. Se capsează borcanele cu gogoșari în oțet și se pun în cămară.

Sursă: Bucătăraș.ro

Gogoșari în oțet – rețeta 3. Ingrediente: 8 kilograme de gogoșari, 8 litri de apă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de sare, un litru de oțet, 3-4 foi de dafin, 50 de grame de piper boabe, o jumătate de kilogram de hrean, o conopidă, o țelină, o rămurică plus câteva frunze de vișin.

Mo de preparare. Gogoșarii se curăță și se taie în patru. Țelina se curăță, se spală și se taie rondele. Conopida se desface în bucăți și se spală bine. Hreanul se curăță și se taie în felii de mărimea unui deget.

Se așează în borcane toate ingredientele menționate mai sus, indiferent în ce ordine. O variantă ar fi ca mai întâi să se pună frunzele de vișin și de țelină, apoi conopida, țelina feliată, gogoșarii, iar la final hreanul.

Apoi, se prepară o saramură din oțet, apă, zahăr, sare, piper, foi de dafin. Compoziția se pune la fiert, iar când este aproape de punctul de a clocoti se ia de pe foc. Se toarnă saramura fierbinte în borcane, apoi se lasă până se răcește saramura. După care, se închid bine borcanele, sau se acoperă cu celofan. Gogoșarii în oțet se depozitează în cămară, sau în dulapuri ferite de lumină și de căldură.

Sursă: Rețetele bunicii

Recomandarea video

Mediafax
Alarma medicilor: Boala care revine și amenință bebelușii
Digi24
Avionul premierului slovac a fost puternic avariat pe aeroportul din Bruxelles: „Nu se mai poate zbura cu el”
Cancan.ro
GESTUL făcut de nepoata Rodicăi Stănoiu, după a doua slujbă de înmormântare a fostului ministru al Justiției
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Mierea miraculoasă din România, mai puternică decât unele antibiotice. Depășește în eficiență multe produse faimoase la nivel mondial
Mediafax
Sărbătorile dăunează grav sănătății. Ce probleme medicale riscă românii în această perioadă
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Guvernul va achita o datorie veche de peste 30 de ani către SUA, pentru un credit folosit la importul de bumbac
Cancan.ro
BREAKING | Wiz Khalifa, condamnat în România la 9 luni de închisoare cu executare!
Ce se întâmplă doctore
Vremea se schimbă radical înainte de sărbători! Care sunt zonele în care va ninge abundent de Crăciun
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. ION: – Părinte, am voie să mă uit după femei cu posteriorul mare?
Descopera.ro
România exportă mai mult decât importă, arată un raport