Gogoșari în oțet. Trei rețete simple pe care oricine le poate prepara

Gogoșari în oțet. Trei rețete simple pe care oricine le poate prepara
Publicat: 26/09/2017, 10:37

Gogoșari în oțet.Aceștia seservesc la fripturi sau orice fel principal cu carne și reprezintă o sursă naturală de vitamine. Vă prezentăm trei rețete simple pentru prepararea gogoșarilor în oțet.

Gogoșari în oțet – rețeta 1. Ingrediente: 5 kilograme de gogoșari, 5 litri de apă, 1 litru de oțet, 2 linguri de ulei (opțional), sare după gust, zahăr după gust, boabe de piper, boabe de muștar, foi de dafin, hrean.

Mod de preparare:Gogoșarii se spală și se taie în bucăți potrivite. Apoi, se pregătește un fel de saramură din apă, oțet, ulei, sare, zahăr, piper, boabe de muștar și foi de dafin, după care se pune compoziția la fier, la foc potrivit. Se potrivește totul după gust. Perosanele care preferă gogoșarii să fie mai acrii trebuie să adauge mai mult oțet în compoziție, în timp ce persoanele îi preferă mai dulci pot adăuga zahăr.

Când saramura a început să dea în clocot, se adaugă gogoșarii, însă nu toți deodată. Se învârt continuu cu paleta cu găuri până își schimbă culoarea. Atenție: gogoșarii nu trebuie lăsați prea mult pe foc, deoarece se înmoaie.

Se scot apoi din saramură și se așează în borcane. Nu se presează. Când toți gogoșarii sunt așezați în borcane, se adaugă hreanul, care a fost tăiat în prealabil. La un borcan de aproximativ 800 de grame sunt suficiente trei fâșii de hrean.

După aceea, se adaugă saramura caldă. Mirodeniile care au rămas pe fundul oalei se repartizează cu o lingură, uniform, în fiecare borcan. Câte o frunză de dafin este de ajuns la un borcan.

Se leagă borcanele cu celofan sau se capsează și se depozitează în cămară, înveliți în pături, până a doua zi. Ca să nu rămână bule de aer în borcan, se apasă gogoșarii, ușor, cu o lingură de lemn sau se scutură ușor borcanul cu gogoșari în oțet.

Sursă: Laura Sava

Gogoșari în oțet – rețeta 2.Ingrediente: 5 kilograme de gogoșari, 500 de grame de zahăr, 250 de grame de sare, 500 mililitri de oțet, boabe de muștar, boabe de piper.

Mod de preparare: Se spală gogoșarii, se taie în sferturi și se pun într-o oală de 10 litri. Apoi, într-un recipient separat, se amestecă sarea cu zahărul, iar compoziția obținută se presară peste gogoșarii tăiați.

Se amestecă bine cu mâna și se acoperă cu un capac. Întreaga compoziție se lasă timp de 24 de ore, pentru ca gogoșarii să lase suc. A doua zi, se scot gogoșarii și se pun în borcane de mărimi diferite. Peste ei se pun boabele de muștar și de piper, după care se toarnă zeama lăsată de gogoșari peste noapte amestecată cu oțet. Se capsează borcanele cu gogoșari în oțet și se pun în cămară.

Sursă: Bucătăraș.ro

Gogoșari în oțet – rețeta 3.Ingrediente: 8 kilograme de gogoșari, 8 litri de apă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de sare, un litru de oțet, 3-4 foi de dafin, 50 de grame de piper boabe, o jumătate de kilogram de hrean, o conopidă, o țelină, o rămurică plus câteva frunze de vișin.

Mo de preparare. Gogoșarii se curăță și se taie în patru. Țelina se curăță, se spală și se taie rondele. Conopida se desface în bucăți și se spală bine. Hreanul se curăță și se taie în felii de mărimea unui deget.

Se așează în borcane toate ingredientele menționate mai sus, indiferent în ce ordine. O variantă ar fi ca mai întâi să se pună frunzele de vișin și de țelină, apoi conopida, țelina feliată, gogoșarii, iar la final hreanul.

Apoi, se prepară o saramură din oțet, apă, zahăr, sare, piper, foi de dafin. Compoziția se pune la fiert, iar când este aproape de punctul de a clocoti se ia de pe foc. Se toarnă saramura fierbinte în borcane, apoi se lasă până se răcește saramura. După care, se închid bine borcanele, sau se acoperă cu celofan. Gogoșarii în oțet se depozitează în cămară, sau în dulapuri ferite de lumină și de căldură.

Sursă: Rețetele bunicii

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Ce înseamnă boală transmisă prin aer? OMS și 500 de experți au căzut în sfârșit...