La două săptămâni de la excluderea din Biserică, pe Facebook au apărut aceste imagini cu Cristian Pomohaci

Publicat: 09/08/2017, 09:35

Fostul prelat a postat pe Facebook mai multe imagini din gospodărie în care apare îmbrăcat în haine preoțești. Este prima postare a lui Pomohaci după două luni când a izbucnit scandalul de la care i s-a tras excluderea din Biserică.

Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a luat pe 28 iulie decizia finală referitoare la ceea ce se va întâmpla cu preotul Cristian Pomohaci, acuzat că a racolat minori în scopuri sexuale. Acesta a fost exclus din biserică, decizia fiind executorie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În urma judecării cazului părintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronunțat și a decis caterisirea părintelui Cristian Pomohaci, adică pierderea preoției pentru totdeauna și a posibilității de a ocupa un post în activitățile bisericești. Decizia a fost aprobată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, este executorie, dar nu irevocabilă. Poate fi atacată în termen de 15 zile la Mitropolie”, a declarat părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

„Era de așteptat să se ia o astfel de decizie în cazul părintelui Pomohaci deoarece acesta nu s-a apărat în niciun fel, nu a răspuns niciunei solicitări transmise din partea Bisericii., practic, a acceptat ceea ce s-a întâmplat”, a venit și reacția lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

MiercuriCu două zile înainte, părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei din Alba Iulia, a declarat presei că preotul Cristian Pomohaci nu a adus dovezi care să-l disculpe de învinuiri.

„În cele 30 de zile pe care părintele Cristian Pomohaci le-a avut la dispoziție pentru a prezenta probe sau dovezi care să-l disculpe de învinuirile care i s-au adus în spațiul mediatic, nu au fost prezentate probe la Centrul Eparhial. Părintele Cristian Pomohaci a fost prezent și ieri (n.r. marți) la orele după-amiezii aici, la Centrul Eparhial. Nu s-au prezentat probe care să-l dezvinovățească de acuzațiile care i s-au adus în repetate rânduri”, a spus Oliviu Botoi.

Întrebat ce urmează în acest caz, părintele Botoi a răspuns: „Există cererea părintelui Cristian Pomohaci care a fost înaintată Centrului Eparhial prin care solicită retragerea temporară din preoție invocând motive de sănătate, care a fost analizată astăzi (miercuri – n.r.) în ședința permanenței Consiliului Eparhial și a fost trimisă spre analiză Consistoriului Eparhial care se va întruni mâine (n.r. Joi)”.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracțiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spațiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreține relații sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moșuni din județul Mureș, care aparține de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. Preotul a fost oprit de la slujirea slujbelor bisericești.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață