LEGIA – STEAUA 2-2. Campioana României este în grupele CHAMPIONS LEAGUE

LEGIA - STEAUA 2-2. Campioana României este în grupele CHAMPIONS LEAGUE
Publicat: 28/08/2013, 09:59
Actualizat: 28/08/2013, 09:59

Echipa Steaua București a terminat la egalitate, marți, în deplasare, scor 2-2 (2-1), partida cu Legia Varșovia, din manșa secundă a play-off-ului Ligii Campionilor și s-a calificat în grupele competiției grație golurilor mai multe marcate în Polonia (scor general 3-3).

Au marcat: Radovici ’27, Rzezniczak ’90+4 / Stanciu ‘7, Piovaccari ‘9

min. 7, 0-1: Stanciu, aflat în interiorul careului, în partea stângă, a marcat cu un sut la colțul lung din unghi de 45 de grade, după o pasă primită de la Tănase;

min. 9, 0-2: Piovaccari a primit o pasă în careu de la Filip și marcat cu un șut la colțul lung, după ce a întors în careu un fundaș a gazdelor;

min. 27, 1-2: Radovici a trimis cu capul mingea în poartă din 6 metri, după o centrare primită de pe partea stângă de la Wawrzyniak.

min. 90+4, 2-2: Rzezniczak a înscris cu un șut din careu după o fază prelungită de atac.

Cartonașe galbene; Rzezniczak ’81, Kuciak ’85 / Filip ’18, Georgievski ’33, Stanciu ’47, Bourceanu ’60, Iancu ’90+2

Au evoluat următoarele echipe:

Legia Varșovia: Kuciak – Bereszynski, Rzezniczak, Dossa Junior, Wawrzyniak – Vrdoljak, Furman (Zyro ’75) – Kosecki, Radovici, Kucharczyk (Ojamaa ’63) – Saganowski (Mikita ’79). Antrenor: Jan Urban.

Steaua București: Tătărușanu – Georgievski, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Bourceanu, Filip – Popa, Stanciu (Ad. Cristea ’59), Tănase (Tatu ’72) – Piovaccari (Iancu ’89). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

La Steaua, Vlad Chiricheș, jucător ce va fi transferat la Tottenham, nu a fost nici rezervă.

Arbitri: Pedro Proenca – Tiago Trigo, Bertino Miranda – Rui Tavares – Joao Capela, Hugo Miguel (toți din Portugalia).

În meciul tur, disputat în urmă cu o săptămână pe Arena Națională din București, Steaua și Legia au terminat la egalitate, scor 1-1. Steaua va evolua astfel pentru a șaptea oară în grupele celei mai prestigioase competiții europene.

Tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor va avea loc joi, de la ora 18.45, la Monaco.

Gândul a transmis meciul LIVE TEXT:

min 90+4. Final de meci la Varșovia, început de poveste pentru Steaua în Liga Campionilor, campioana României calificându-se absolut meritat.

min 90+3. Legia egalează dar chiar și la acest scor Steaua este calificată

min 90+1. Galben și penrtu Iancu

min 90. Mare ocazie pentru Filip care, singur cu portarul Kuciak, în mijlocul careului, nu a găsit poarta

min 90. Ultima schimbare la Steaua, Piovaccari fiind înlocuit de Iancu

min 85. Piovaccari este lovit bine de portarul Kuciak, cel care vede și un cartzonaș galben

min 81. Un prim cartonaș galben și pentru polonezi

min 77. Steaua a reintrat în joc și de vreo trei minute nu mai părăsește jumătatea de teren poloneză

min 74. Doar al doilea corner pentru Steaua, executat de Cristea, fără emoții pentru apărarea poloneză

min 72. Tatu, tocmai intrat pe teren, duce până la capăt un atac dar șutul nu este puternic și, în plus, este pe mijlocul porții, „pradă” ușoară pentru portarul Kuciak

min 71. Latovlevici pierde prostește o minge la 40 de metri de poarta noastră și, imediat, polonezii declanșează un atac foarte periculos terminat, din fericire, cu o semnalizare de ofsaid

min 60. Al patrulea galben pentru Steaua văzut de Bourceanu

min 59. Schimbare la Steaua: iese Stanciu și intră Cristea

min 50. Corner pentru Legia după 5 minute în care Steaua nu prea a ieșit din propria jumătate

min 47. Galben primit de Stanciu, la fel de ușor ca cele de până acum

min 46. A început repriza a doua de la un scor care o duce pe Steaua în grupele Ligii Campionilor

min 45+1. Pauză la Varșovia. Steaua va avea 15 minute liniștite

min 45+1. O nouă șansă mare pentru Tănase dar din nou își închide unghiul și trimite peste poartă

min 45. Filip și Stanciu scapă singuri cu portarul dar Filip ratează preluarea și apoi centrarea către Stanciu

min 42. Șut foarte bun reușit de Furman, respins de Tătărușanu, pentru siguranță, în corner

min 40. Posesie net favorabilă echipei poloneze, 59% față de numai 41%.

min 33. Galben și pentru Georgievski

min 27. Gol simplu reușit de Radovici iar campioana Poloniei reintră în joc

min 24. O nouă ocazie bună dar Tănase intră în unghi, șutează și Steaua își trece în cont primul corner

min 20. Gol pentru Legia, anulat pentru un ofsaid la Kucharczyk

min 18. Filip vede un cartonaș galben pentru o intrare dură

min 17. Al treilea corner pentru polonezi care lasă impresia că pot conta și în atac, dar apărarea Stelei se descurcă foarte bine

min 9. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Steaua după o nouă fază superbă, de data aceasta pe partea dreaptă a a atacului, finalizată de italianul Piovaccari în stil de mare atacant

min 7. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Steaua după ce Stanciu a făcut ce-a vrut în careul polonez și a trimis perfect în dreapta portarului

min 6. Al treilea fault dur al Legiei iar arbitrul portughez începe să-și piardă răbdarea

min 5. Dominare teritorială a Stelei, Legia lăsând impresia că joacă la 0-0, scor care o califică

min 2. Filip primește o lovitură dură în figură, polonezii anunțând, parcă, „spiritul” acestui joc

min 1. A început meciul de 15 milioane de euro, un joc pe care Steaua trebuie să-l câștige, dacă vrea să meargă în grupele Champions League ca o mare campioană, dar îi este suficient și un egal cu cel puțin două goluri înscrise de elevii lui Reghe.

Echipele de start la meciul Legia Varșovia – Steaua: Chiricheș nu este în primul „11”

Fundașul Vlad Chiricheș nu face parte din primul „11” trimis în teren de antrenorul Laurențiu Reghecampf, echipele de start la meciul Legia Varșovia – Steaua fiind următoarele:

Legia Varșovia: Kuciak – Bereszynski, Rzezniczak, Dossa Junior, Wawrzyniak – Kosecki, Vrdoljak, Furman, Radovici, Kucharczyk – Saganowski. Antrenor: Jan Urban.

Steaua București: Tătărușanu – Georgievski, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Bourceanu, Filip – Popa, Stanciu, Tănase – Piovaccari. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

LEGIA – STEAUA, partidă retur din play-off-ul Champions League 2013-2014, se dispută în această seară, de la ora 21:45, pe Stadionul Wojska Polskiego, din Varșovia. Partida LEGIA – STEAUA este transmisă LIVE la TV de TVR, Digisport și Dolcesport. În tur, STEAUA și LEGIA au remizat pe Arena Națională, scor 1-1.

LEGIA a ajuns în play-off după ce a eliminat campioana Țării Galilor, The New Saints (3-1 în deplasare și 1-0 pe teren propriu), și campioana Norvegiei, Molde (1-1 în deplasare și 0-0 pe teren propriu). În ultimul meci disputat înaintea returului din play-off-ul Champions League, LEGIA a pierdut pe teren propriu în campionat, 0-1 cu Lechia Gdansk.

Jan Urban, antrenorul polonezilor de la LEGIA, a declarat că partida cu STEAUA este cea mai importantă din cariera sa: „În cariera mea au existat mai multe partide importante. Dar doar în cea de jucător, aceasta e cea mai mare provocare pentru mine ca tehnician. Adevărul e că avem șansa să scriem istorie. Și am încredere în jucătorii mei, sunt convins că vor fi concentrați sută la sută și, prin ambiție, putem elimina STEAUA. Înainte de partidă o consideram pe STEAUA favorită, dar rezultatul din tur ne dă încredere. Avem un mic avantaj și trebuie să profităm de el”, a declarat tehnicianul polonez.

STEAUA s-a calificat în play-off după ce a eliminat în tururile precedente campioana Macedoniei, Vardar Skopje (3-0 pe teren prorpiu și 2-1 în deplasare), și campioana Georgiei, Dinamo Tbilisi (2-0 în deplasare și 1-1 pe teren propriu). În ultima partidă disputată de înaintea confruntării din această seară, STEAUA a remizat în deplasarea de la Mediaș, 2-2 cu Gaz Metan. Golurile campioanei au fost marcate de Filip.

Tehnicianul stelist, Laurențiu Reghecampf, consideră că presiunea mai mare este pe echipa gazdă și este convins că, după ce a odihnit mai mulți jucători la meciul de campionat cu Gaz Metan Mediaș, fanii vor vedea o altă față a formației STEAUA față de meciul tur. „Eu cred că în meciul tur am reușit să ne creăm foarte multe ocazii. Din păcate nu am reușit să marcăm. Nu știu dacă va fi destul, probabil va trebui să jucăm mult mai bine, să fim mult mai concentrați și să nu mai avem acea presiune pe care am avut-o la București. Cred că cea mai mare presiune o au cei de la Legia. Am reușit să odihnim 4-5 jucători importanți la ultima etapă din campionat și sper mâine seară ca jucătorii să poată alerga 90 de minute. Sunt sigur că vor vedea o altă echipă a Stelei”, a afirmat tehnicianul.

Echipe probabile, conform ProSport

LEGIA: Kuciak – Rzezniczak, Joldowiec, Dossa Junior, Wawrzyniak – Kucharczyk, Furman, Radovic – Vrdoljak, Saganowski, Kosecki

STEAUA:Tătărușanu – Georgievski, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Bourceanu, Filip – Stanciu, Popa, Tănase – Piovaccari

LEGIA este considerată favorită în această seară cu o cotă de 2.40 la victorie. Un egal are cota 3.30, iar STEAUA are cota 2.85 să se impună în Polonia. Bookmakerii consideră că se vor marca puține goluri în partida LEGIA – STEAUA și acordă cota 1.70 pentru evenimentul „sub 2,5 goluri”. Un meci cu cel puțin trei goluri marcate are cota 2.05. Cel mai probabil scor în partida LEGIA – STEAUA este 1-1, cu o cotă de 6.25.

Partida LEGIA – STEAUA este arbitrată de o brigadă din Portugalia, condusă la centru de Pedro Proença. El este ajutat la cele două tușe de Tiago Trigo și de Bertino Miranda. João Capela și Hugo Miguel sunt arbitri adiționali, iar rezervă este Rui Tavares.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Vremea de Florii. Prognoza după episodul ploios din ultima săptămână
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”