Mihaela Rădulescu, „spionată” în direct de un membru al CNA. Unde s-a petrecut „filajul” asupra vedetei

Mihaela Rădulescu, spionată în direct de un membru al CNA. Unde s-a petrecut filajul asupra vedetei
Publicat: 11/05/2015, 19:56
Actualizat: 03/09/2019, 07:14

Postul tv Pro TV a primit numeroase plângeri din partea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), după comportamentul controversat pe care l-a afișat Mihaela Rădulescu în edițiile anterioare ale concursului „Românii au talent”.

De această dată, cel mai nou membru al CNA, Radu Herjeu, s-a infiltrat în sală, unde a părut foarte relaxat. Dincolo de distracție, acesta s-a aflat în sală pentru a realiza o monitorizare, al cărei rezultat va fi comunicat în viitorul apropiat, transmite www.ziarulring.ro.

Jurnalistul Radu Herjeu a fost propus în februarie membru titular în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), fiind susținut de grupurile PSD din Parlament, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

În ultimii ani, Radu Herjeu a lucrat la mai multe televiziuni, radiouri și publicații. Până în aprilie 2014, Radu Herjeu a fost editor-prezentator de știri la România TV. Înainte de România TV, acesta a lucrat la televiziunile B1 TV, Național TV, Alpha TV și Antena 1. El a lucrat și la posturile Radio Romantic și Radio Total, dar și la publicațiile Jurnalul Național, Privirea și Curierul Național, potrivit CV-ului postat pe blogul său.

Propunerea ar fi trebuit înaintată oficial Comisiilor de Cultură din Parlament de către Camera Deputaților. Însă, potrivit surselor MEDIAFAX, propunerea ca Radu Herjeu să ocupe funcția de membru titular în CNA ar fi fost înaintată de către grupurile PSD din Parlament.

Conform surselor citate, nu a fost propus și un membru supleant al lui Radu Herjeu în CNA.

Comisiile de cultură din Camera Deputaților și Senat urmează să se întâlnească luni, la ora 11.30, pentru a audia doi candidați titulari propuși de cei în drept (președintele României și Camera Deputaților) pentru ocuparea locurilor vacante în Consiliul Național al Audiovizualului, au mai spus sursele citate.

Pe de altă parte, Dorina Rusu a fost propusă membru titular în CNA, de către președintele Klaus Iohannis, după cum a anunțat, pe 5 februarie, agenția MEDIAFAX, citând surse din Comisiile pentru Cultură ale Parlamentului. Pentru funcția de membru supleant al Dorinei Rusu în CNA, Klaus Iohannis a propus-o pe Daniela Bârsan.

Fosta jurnalistă Dorina Rusu este văduva omului politic liberal Horia Rusu. Aceasta a fost și președinte al Fundației „Horia Rusu”. Din aprilie 2012 și până în prezent, Dorina Rusu ocupă funcția de consilier al PNL. Ea a făcut parte din echipa de campanie a PNL în toate campaniile electorale ale PNL din 2012 și până în noiembrie 2014, ca specialist în relația cu societatea civilă și comunicarea online.

Pe de altă parte, Daniela Bârsan este șef al Biroului de presă – Departamentul de analiză politică și comunicare la PNL.

Consiliul Național al Audiovizualului funcționează în prezent cu doar 9 dintre cei 11 membri titulari cât ar trebui să aibă potrivit Legii audiovizualului.

În octombrie 2014, au expirat mandatele în CNA ale Narcisei Iorga (propusă de fostul președinte Traian Băsescu) și Cristinei Trepcea (propusă de Camera Deputaților).

Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat în Consiliul Național al Audiovizualului, tot de către Traian Băsescu, însă la începutul lunii decembrie 2014 plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților a respins propunerea ca aceasta să fie numită din nou membru în CNA.

Pe de altă parte, o altă propunere – cea a lui Marius Epure, șeful Biroului de presă al Partidului Conservator (PC) – pentru funcția de membru în CNA nu a fost luată în considerare, întrucât acesta ar fi fost propus doar de PC și nu de Camera Deputaților, așa cum ar fi trebuit, după cum a anunțat, în luna decembrie, președintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin.

În prezent, Consiliul Național al Audiovizualului include 9 membri: Laura Georgescu (președinte), Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea.

Potrivit Legii audiovizualului, Consiliul este compus din 11 membri și este numit de Parlament.

Durata mandatului membrilor CNA este de 6 ani, potrivit Legii audiovizualului.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Ce înseamnă boală transmisă prin aer? OMS și 500 de experți au căzut în sfârșit...