NOAPTEA MUZEELOR 2014 SIBIU. Complexul Național Muzeal ASTRA invită sibienii într-o caravană

NOAPTEA MUZEELOR 2014 SIBIU. Complexul Național Muzeal ASTRA invită sibienii într-o caravană
Publicat: 16/05/2014, 18:53
Actualizat: 29/07/2014, 19:22

NOAPTEA MUZEELOR 2014 va fi sărbătorită și la SIBIU, unde Complexul Național Muzeal ASTRA organizează o caravană, pornind de la Muzeul Civilizație Populare Tradiționale ASTRA și valorificând colecțiile muzeale orășenești, parohiale și sătești pe traseul SIBIU – Jina.

NOAPTEA MUZEELOR 2014. Descarcă aici HARTA muzeelor și traseul evenimentelor din București și din principalele orașe ale țării

Astfel, în NOAPTEA MUZEELOR 2014, sibienii vor putea vizita Biserica fortificată din Cristian, Muzeul Icoanei pe sticlă „Pr. Zosim Oancea” din Sibiel, Muzeul Culturii, Muzeul Praohial, Muzeul Ocolului Silvic Valea Cibinului – toate din Săliște, Muzeul Sătesc din Galeș, Muzeul Etnografic din Tilișca, Muzeul Etnografic din Poiana SIBIUlui, Muzeul Cala Morariu din Jina.

De asemenea, la întoarcere, traseul din NOAPTEA MUZEELOR 2014 SIBIU va include vizitarea expozițiilor „Din cultura și arta popoarelor lumii” și „Picu Pătruț. Ultimul mare miniaturist al Europei” de la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” din SIBIU și „Lvmen est omen” de la Muzeul de Etnografie Săsească „Emil Sigerus” din SIBIU.

Caravana va pleca la ora 17:00, din parcarea mare a Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, intrarea principală. Oamenii sunt așteptați să participe cu propriile mijloace de transport, însă ghidajul va fi gratuit.

Click pentru a mări

Sursă: Gândul

Expoziția „Picu Pătruț. Ultimul mare miniaturist al Europei” (itinerată de Muzeul Țăranului Român din București) prezintă în NOAPTEA MUZEELOR 2014 manuscrise copiate și ilustrate în secolul al XIX-lea, alături de obiecte din patrimoniul Muzeului ASTRA.

Pe de altă parte, Expoziția temporară „Lvmen est omen” exprimă bogăția și evoluția corpurilor de iluminat pe cele cinci continente, prin intermediul unei selecții de fotografii și documente de epocă și a mai mult de trei sute de piese, din Antichitate și până la apariția electricității. Lămpile, lanternele și candelabrele prezentate publicului în NOAPTEA MUZEELOR 2014 SIBIU își regăsesc dimensiunea globală, care cuprinde funcția practică, estetică și câteodată chiar cea ludică.

Tot în NOAPTEA MUZEELOR 2014, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA -Muzeul în aer liber din Dumbrava SIBIUlui va organiza, între orele 13:00-22:00, „Maratonul gastronomic transilvan”.

De asemenea, se va desfășura un concert al trupelor Trei Parale și Domino, de la ora 19:00, respectiv ora 21:00.

La același muzeu, unul din punctele de atracție ale evenimentului NOAPTEA MUZEELOR 2014 va fi atelierul de astronomie populară, desfășurat la Etno Tehno Parc între orele 21.00 – 23.00 și coordonat de profesor Ania Țiței.

Prin intermediul unei prezentări, li se va povesti vizitatorilor despre poziția și caracteristicile planetelor în Sistemul Solar, iar între orele 22.00 – 23.00, la NOAPTEA MUZEELOR 2014 SIBIU vor fi ședințe de observare a astrelor cu ajutorul telescopului muzeului.

Muzeul Bisericii Evanghelice va oferi vizitatorilor care îi vor trece pragul în NOAPTEA MUZEELOR 2014 o privire de ansamblu asupra istoriei Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană (Lutherană) în România și totodată asupra istoriei și a culturii sașilor transilvăneni. Oamenii vor putea vedea opere de artă sacrală și obiecte de patrimoniu din șapte secole, cum ar fi obiecte de cult, sculpturi, piese textile și tipărituri, cât și machete ale unor biserici fortificate și exemple de port popular. O atracție deosebită o oferă trezoreria din muzeu, o încăpere în care sunt prezentate opere ale celor mai vestiți meșteri aurari din Transilvania. În NOAPTEA MUZEELOR 2014, va fi deschis până la ora 21:30.

La Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, deschis în NOAPTEA MUZEELOR 2014 până la ora 01:00, va fi deschisă expoziția de bază „Din cultura și arta popoarelor lumii”, ce prezintă un patrimoniu unic în România: piese etnografice de pe alte continente datând din secolul al XIX-lea, o mumie egipteană cu sarcofag pictat veche de peste 2000 de ani (Perioada Ptolemaică târzie).

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
A renunțat la taximetrie și s-a apucat de cultivat canabis
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Pericol uriaş pentru România! Am putea ajunge vecini cu Rusia. Planul secret al lui Putin...
Intră în vigoare din 28 august 2022. Veste uriașă pentru toți românii. Regula se aplică...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...