OFERTE PAȘTE 2014. Paște în Mărginimea Sibiului, la prețuri care încep de la 60 de lei o noapte de cazare

OFERTE PAȘTE 2014. Paște în Mărginimea Sibiului, la prețuri care încep de la 60 de lei o noapte de cazare
Publicat: 03/04/2014, 12:58

OFERTE PAȘTE 2014. Turiștii care aleg județul Sibiu pentru sărbătorile de Paște au la dispoziție orașe istorice, cetăți medievale, stațiuni de munte, stațiuni balneo-climaterice și, cel mai probabil, unul dintre puținele locuri din România unde în 20 aprilie va mai fi zăpadă: Bâlea Lac.

Experiența ultimilor ani a demonstrat că municipiul Sibiu, Mărginimea Sibiului, Bâlea Lac, stațiunile Pălnitiș, Ocna Sibiului și Bazna atrag turiștii de sărbători.

Oferta unităților de cazare din aceste zone este extrem de diversă, dar, în general, toată lumea propune turiștilor mâncăruri tradiționale, muzică live interpretată de cântăreți din zonă, posibilitatea de a participa la slujba de Înviere și, mai ales, oportunitatea de a admira peisaje extraordinare. Nu toate unitățile de cazare și-au stabilit încă o ofertă pentru Paște, iar unele nici nu o vor face deoarece experiența i-a învățat pe mulți că, de Paște, cererea nu este la fel de mare ca de Crăciun sau Revelion.

Cei care au pregătit totuși oferte pentru perioada sărbătorilor le-au postat fie pe site-ul propriu, fie pe site-urile turistice și, potrivit acestora, în ultima săptămână din luna martie peste 70 de unități de cazare din județul Sibiu aveau o ofertă specială pentru Paște.

Pentru perioada 18-21 aprilie, cel mai mic preț din județ este 45 de lei cazarea pentru o noapte, la o cabană din Ocna Sibiului, iar cel mai mare, peste o sută de euro pe noapte de persoană, la un han din cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Cabana respectivă, din Ocna Sibiului, construită integral din lemn, este amplasată într-o zonă liniștită din stațiune, la câteva minute de lacurile sărate, și dispune de 16 locuri distribuite în patru camere cu băi proprii și două camere cu baie comună. Cabana are o bucătărie complet utilată, un living mare, grătar și se închiriază doar integral, unui singur grup de turiști, pentru minimum două nopți. Cei care vor să se cazeze aici plătesc 45 de lei pe noapte de persoană și au asigurată doar cazarea. La rezervare, turiștii trebuie să achite un avans de minimum 20 la sută.

OFERTE PAȘTE 2014. O singură ofertă disponibilă

Pe site-urile turistice mai există o singură altă unitate din Ocna Sibiului cu ofertă pentru Paște: un hostel de trei stele, amplasat pe malul Lacului Verde, care oferă turiștilor posibilitatea de a admira toate lacurile sărate de la Ocna Sibiului, dar și o „cură de aerosoli naturali”.

Hostelul dispune de zece locuri în camere duble cu baie proprie, televizor, frigider, aer condiționat și balcon. Pentru cazare și pensiune completă, turiștii trebuie să plătească 190 de lei pe noapte de persoană, în preț fiind incluse masa festivă cu preparate de casă din bucătăria tradițională ardelenească, specifice sărbătorii de Paște, dar și băuturi alcoolice și non-alcoolice, cozonac de casă, fructe, saleuri, alune prăjite. În seara primei zile de Paște, turiștii sunt invitați la grătar în aer liber. Pentru rezervare la această unitate, doritorii trebuie să plătească un avans de 50 la sută, iar pachetul minim este de trei nopți.

Cele mai multe oferte sunt însă în Mărginimea Sibiului – denumirea generică dată unui număr de 18 localități: Boița, Sadu, Râu Sadului, Tălmaciu, Tălmăcel, Rășinari, Poplaca, Gura Râului, Orlat, Fântânele, Sibiel, Vale, Săliște, Galeș, Tilișca, Rod, Poiana Sibiului și Jina, atestate încă din perioada paleoliticului mijlociu.

La Gura Râului, cea mai ieftină ofertă este de 60 de lei pe noapte de persoană, la o casă de vacanță, cea mai scumpă fiind de 225 de lei de persoană pe noapte, la o pensiune de trei margarete. Casa de vacanță are 12 locuri în șase camere duble, cu baie proprie. Unitatea se închiriază doar integral, pentru minimum trei nopți, prețul total pentru întreaga perioadă fiind de 2.160 de lei. În preț intră doar cazarea, turiștii având la dispoziție bucătărie și grătar pentru a-și găti singuri.

Cei care doresc mai mult confort și mese pregătite pot alege pensiunea de trei margarete, care are 12 locuri în șase camere, fiecare dotată cu internet, minibar, aer condiționat, frigider, încălzire centrală, televizor și balcon. La prețul de 225 de lei de persoană pe noapte, turiștii beneficiază de pensiune completă, în ziua de Paște existând masă festivă compusă din ciorbă de miel, stufat de miel, friptura de miel, cozonac, pască, tort de fructe și băuturi, dar și o gustare cu produse tradiționale de Paște, după întoarcerea de la biserică.

Comuna Rășinari, aflată la circa zece kilometri de Sibiu, este o altă destinație turistică preferată de cei care doresc să viziteze atât Mărginimea Sibiului, cât și municipiul Sibiu.

Cazarea la Rășinari, de Paște, costă între 150 și 185 de lei, la pensiuni de trei margarete. Pentru 150 de lei pe noapte de persoană două astfel de unități oferă cazare și demipensiune, fiind inclusă masa festivă care cuprinde drob, ouă roșii, ciorbă de miel, friptură de miel, pui, porc cu garnitură și salată, dar și dulciuri și băuturi.

La o altă pensiune de trei margarete, turiștii beneficiază de cazare și pensiune completă la prețul de 185 de lei pe noapte de persoană. Sejurul este de minimum trei nopți, în perioada 18-21 aprilie, iar unitatea pune la dispoziția turiștilor și meniu de post pentru vineri seara.

La Sibiel, tarifele sunt între 160 și 200 de lei pe noapte de persoană.

Astfel, o unitate de cazare cu cinci camere, un salon cu o capacitate de 15-20 de persoane, o bucătarie, parcare în curte și loc pentru grătar își ademenește turiștii cu mâncături tradiționale pregătite din ingrediente naturale, dar și cu „liniștea și frumusețea locului” și aerul curat de munte.

Mai multe pensiuni de trei și patru margarete din Sibiel au prețuri cuprinse între 197 și 200 de lei pe noapte de persoană.

De exemplu, o unitate de trei margarete situată pe malul râului Sibiel îndeamnă turiștii să se „elibereze de stress-ul cotidian” ascultând susurul apei. Pensiunea are șapte camere, iar din patul oricăreia din ele se vede muntele plin cu verdeață, susțin proprietarii, care își așteaptă turiștii cu călăreți, muzică populară cu solist vocal și grup de dansatori, la cerere. Cazarea și demipensiunea costă 197 de lei de persoană pe noapte la această unitate.

O pensiune de patru margarete le propune turiștilor camere amenajate diferit, cu aer de muzeu al meșteșugurilor și tradițiilor românești, în fiecare cameră regăsindu-se obiecte vechi: oale și obiecte specifice olăritului, obiecte din lemn executate de cei mai pricepuți tâmplari, icoane pe sticlă, lemn, dar și o frescă. Aici, cazarea cu demipensiune costă 198 de lei de persoană pe noapte.

Alte trei pensiuni oferă condiții similare: sejur de trei nopți, demipensiune, masă festivă de Paște, la 200 de lei de persoană pe noapte. La două dintre ele, turiștii vor avea parte de o seară românească, care constă în „tocăniță de miel la ceaun, cocoloș cu brânză, muzica și dans din Mărginime susținute de formație de muzică populară”.

Turiștii sunt atrași la Sibiel de „cel mai mare muzeu de icoane pe sticlă din Europa”, Muzeul „Zosim Oancea”.

Cei care vor însă să fie cu adevărat la munte pot alege cea mai înaltă stațiune montană din țară – Păltiniș, unde se poate schia, se pot parcurge trasee accesibile, se pot vizita Schitul și Casa memorială Constantin Noica.

La Păltiniș, tarifele la cazare sunt cuprinse între 50 de lei de persoană pe noapte, într-o unitate unde se oferă doar cazare, și 1.170 de lei de persoană pe sejur, la un hotel de patru stele. Pe lângă trei nopți de cazare, demipensiune și masă festivă, hotelul oferă turiștilor „program de divertisment”, acces nelimitat la un club pentru copii și la Spa și wi-fi gratuit.

Zona Bâlea Lac va atrage turiștii care doresc zăpadă. În prezent, stratul de nea măsoară un metru și jumătate și, chiar dacă în timpul zilei temperaturile sunt destul de ridicate, noaptea este frig, zăpada având șanse să reziste până de Paște, chiar dacă stratul va fi mai puțin consistent. La peste 2.000 de metri altitudine se ajunge doar cu telecabina, Transfăgărașanul fiind închis oficial până la 1 iunie.

La Bâlea Lac există două posibilități de cazare – Cabana Bâlea și Cabana Paltinul. La prima dintre ele, doritorii se pot caza cu prețuri cuprinse între o sută și 310 lei pe noapte. Proprietarii au pregătit și un meniu de Paște, turiștii putând să aleagă ce doresc să mănânce și să plătească pentru ceea ce consumă.

În funcție de evoluția vremii, cei care ajung la Bâlea de Paște vor putea vedea Hotelul de Gheață și Biserica sau doar rămășițele acestora, dacă va fi prea cald.

Cu o varietate de locuri de vizitat sau de trasee care pot fi urmate, dar și datorită evenimentelor cuturale renumite, municipiul Sibiu este o altă destinație turistică din județ.

Prețurile în oraș pornesc de la 60 de lei de persoană pe noapte, la o pensiune care oferă doar cazare, și ajung până la 500 de lei pe noapte de persoană la un han din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Acesta este de fapt o pensiune care reconstituie un han din Veștem, județul Sibiu, unde turiștii pot înnopta „într-un decor ce amintește de civilizația românească de acum 150 de ani”. Aici, turiștii beneficiază de cazare, pensiune completă, vizitarea muzeului care se întinde pe aproape o sută de hectare și participarea la Slujba de Înviere la Biserica din Bezded, din cadrul aceluiași muzeu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI:...
Ca în filmele cu ... polițiști. Doi agenți de la Poliția Locală Constanța, de râsul...
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Beatrix Potter, creatoarea celui mai iubit iepure din lume. „Slavă Domnului că nu am fost...