REȚETĂ. Cum prepari simplu RĂCITURA DE PORC

REȚETĂ. Cum prepari simplu RĂCITURA DE PORC
Publicat: 24/12/2017, 10:09
Actualizat: 24/12/2017, 10:12

Răcitura de porc este nelipsită de pe masa românilor în ziua de Crăciun. Răcitura de porc poate fi servită pe post de gustare, notează Rețeta perfectă. Aceasta are un conținut caloric scăzut. În plus, răcitura de porc este ușor digerabilă, mai ales dacă folosiți la prepararea ei și legume.

INGREDIENTE RĂCITURĂ DE PORC

● 1 ceapă,

● 2 morcovi,

● 1 păstârnac,

● 4 picioare de porc,

● un praf de piper,

● un praf de sare,

● 1 căpățână de usturoi.

MOD DE PREPARARE RĂCITURĂ DE PORC

Răcitura de porcsau piftia este un preparat a cărui complexitate de preparare este scăzută, în ciuda faptului că gătirea ei durează în jur de 4 ore. Din ingredientele de mai sus puteți obține 4 porții de răcitură de porc.

În primul rând se curăță și se spală bine picioarele de porc apoi se pun întregi într-o cratiță mare la fiert împreună cu morcovii, ceapa, păstârnacul, piperul și sare după gust. Se pune apă atât cât să le acopere foarte bine cam cu 7-8 centimetri deasupra lor. Se acoperă cratita cu un capac doar parțial și se lasă la fiert la foc mic până când carnea se desprinde de pe oase. În timpul fierberii se spumează de mai multe ori cu lingura, până când nu se mai formează spumă la suprafață.

Apoi, când carnea pentru răcitura de porc se desprinde de pe oase și zeama a scăzut și se lipește de degete se ia cratița de pe foc, se scoate carnea separat pe o farfurie, iar zeama se lasă să se răcească puțin. După ce s-a răcit puțin zeama, se ia grasimea de deasupra, după care se adaugă usturoiul pisat, se amestecă bine și se mai lasă așa câteva minute.

Între timp scoatem carnea de pe oase, se taie bucăți și se așează în boluri, împreună cu morcovul tăiat rondele. Mai multe despre cum se preparară răcitura de porc găsți pe Rețeta perfectă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase