REZULTATE BAC 2013. Cei 100 de elevi care au migrat dintr-un județ în altul: „Ei ne-au tras rata în jos”

REZULTATE BAC 2013. Cei 100 de elevi care au migrat dintr-un județ în altul: „Ei ne-au tras rata în jos
Publicat: 09/07/2013, 08:39
Actualizat: 29/07/2014, 19:38

REZULTATE BAC 2013 au fost publicate EDU.RO iar o situație centralizată la nivelul ministerului Educației arată că există diferențe mari între județe în ceea ce privește procentul de promovare. Ilfov, Teleorman și Giurgiu sunt județe unde, prin tradiție, elevii obțin rezultate slabe. Județul Ilfov are cel mai mic procent de promovare din toată țara, arată statistica de la Ministerul Educației. 27,91% dintre elevi au obținut note peste 6 la examenul de BACALAUREAT 2013. Dintre aceștia un procent de 18,44% reprezintă elevi de la liceele tehnologice, 41, 26% absolvenți de la filiera teoretică și 32,91% elevi de la filiera vocațională. Promovarea la bacalaureat este de 35,22 la sută în județul Teleorman, cu șase procente mai mare decât anul trecut, în timp ce în Giurgiu procentul celor promovați este de 39,45 la sută, existând un liceu unde niciun elev nu a luat examenul. Explicația inspectorului din Giurgiu, pentru gândul: „Am avut peste 100 de elevi proveniți din alte județe, din seriile anterioare. Bineînțeles că ei au tras rata în jos”

REZULTATE BAC 2013 – „Sunt sigurul județ care are Capitala României în mijlocul lui”

Din promoția curentă de elevi, 2012-2013, au promovat 36,68% promoția curentă, în timp de numai 14,61% dintre elevii din promoția din 2012.

Ion Cornaciu, inspectorul general de la Ilfov, spune că procentul de anul acesta nu este deloc prost. „E cea mai importantă creștrere din toată țara. este un procent cu aproape 23% mai mare decât anul trecut. Ca să crești de la 15%, cât au promovat anul trecut din promoția curentă, la 37% cât au promovat anul trecut din promoția de anul trecut, este o muncă titanică”, a declarat inspectorul pentru gândul.

„Sunt sigurul județ care are Capitala României în mijlocul lui. Elevii din Ilfov pleacă la liceu la București. Iar noi am fost singurul județ care în 2007 a avut un an serios pentru Bacalaureat. Atunci a fost un an special deoarece de la 96% procent de promovabilitate în 2006, în 2007 am coborât la 17%, fără camere video, fără nimic. Aceasta era imaginea reală a României încă de atunci”, a mai spus Ion Cornaciu. Acesta a spus că pentru 2014 profesorii din Ilfov și-au propus să ajungă la un procent general de promovare de 30%.

REZULTATE BACALAUREAT 2013 – Teleorman, promovare de 35,22 la sută

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Teleorman, din cei 4.088 de candidați înscriși la bacalaureat s-au prezentat 3.776, iar nouă au fost eliminați.

Promovabilitatea la bacalaureat este de 35,22 la sută, înainte de contestații, cu șase procente mai mare decât în 2012 când 29,11 la sută dintre candidați au luat examenul.

REZULTATE BAC 2013 în Giurgiu – 39,45 la sută. „Am avut însă peste 100 de elevi proveniți din alte județe, din seriile anterioare. Bineînțeles că ei au tras rata în jos”

În județul Giurgiu, promovarea la bacalaureat este de 39,45 la sută, cu aproape trei procente mai mică față de anul trecut.

Potrivit reprezentanților ISJ Giurgiu, cel mai bun rezultat se înregistrează la Colegiul Național „Ion Maiorescu” din municipiul Giurgiu, unde 92,09 la sută dintre candidați au luat examenul. La Liceul „Tudor Vianu”, tot din municipiul Giurgiu, promovarea este de 71,96 la sută, iar la liceul din orașul Mihăilești de 47,54 la sută.

La Liceul Tehnologic din Giurgiu niciunul dintre cei 32 de candidați înscriși nu a promovat examenul, în timp ce la un liceu din Călugăreni și la Liceul „Miron Nicolescu” din municipiul Giurgiu promovarea este de 1,18 la sută, respectiv 2,47 la sută.

Inspectorul școlar general al județului Giurgiu, Petre Petre, a declarat pentru gândul că aceste rezultate sunt greșite și că, de fapt, rata de promovare a promoției 2013 a crescut la Giurgiu. El susține că cifra a fost însă trasă în jos de absolvenții de liceu care au picat BAC-ul anul trecut și care ar fi venit în 2013 să dea BAC-ul la Giurgiu.

„Este o hartă greșită! Rata de promovare pentru promoția curentă a crescut cu aproximativ 4,5%. Anul trecut promovarea a fost în jur de 40%, iar acum este de 44,63%. În această sesiune, am avut însă peste 100 de elevi proveniți din alte județe, din seriile anterioare. Bineînțeles că ei au tras rata în jos”, a explicat Petre pentru gândul.

REZULTATE BACALAUREAT 2013. Diferențefață de BAC 2012

Anul trecut, rata de promovare la BAC a fost, după primă sesiune și la nivel național, de 43%. În Ilfov, rata de promovare înainte de contestații a fost de 14,65%, conform primelor REZULTATE BACALAUREAT Ilfov.

BACALAUREAT 2013 a adus și două premiere: a fost pentru prima oară când elevii au primit subiecte diferite în funcție de profilul urmat la liceu. Ministerul a anunțat această măsură încă de la începutul anului școlar 2012-2013, pentru ca adecvarea subiectelor la ceea ce au studiat elevii la școală. Astfel, absolvenții de clasa a XII-a care au urmat cursurile la uman sau pedagogic au avut la examenul de BACALAUREAT 2013 subiecte mai dificile decât cei care au urmat un profil real sau filiera tehnologică sau vocațională, alta decât pedagogică.

De asemenea, a fost pentru prima oară când Ministerul Educației a creat o secțiune specială pe EDU.RO pentru sesizarea oricăror fapte de corupție din timpul examenului. De asemenea, orice suspiciune privind desfășurarea examenului de Bacalaureat 2013 a putut fi semnalată și pe www.educatiepentruviitor.ro sau la Telverde valabil în fiecare județ. Telverde pentru BACALAUREAT 2013 este 0800.801.100 și poate fi apelat, gratuit, între orele 8.00 – 21.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cafeaua așa cum o știm ar putea deveni în curând istorie