REZULTATE BAC 2013: Listele sunt publicate pe pagina bacalaureat.edu.ro. HARTA NOTELOR

REZULTATE BAC 2013: Listele sunt publicate pe pagina bacalaureat.edu.ro. HARTA NOTELOR
Publicat: 09/07/2013, 18:51
Actualizat: 17/01/2020, 18:57

REZULTATE BAC 2013: Listele sunt publicate pe pagina bacalaureat.edu.ro. HARTA NOTELOR. Primele rezultate la examenul de bacalaureat, publicate luni pe Edu.ro și la avizierele centrelor de examinare, arată că 55,4% dintre absolvenții au promovat. Rata de promovare este una record în ultimii trei ani, având în vedere că în 2011 de prima sesiune au trecut 45,7% dintre absolvenți, iar în 2012 – 44,4%.

Pe harta notelor de 10, realizată după rezultate Bac 2013, Iași, Buzău și Cluj sunt județele fruntașe, cu 12, 10, respectiv 9 medii maxime.

REZULTATE BAC 2013 la Liceul „Bolintineanu” – Conform primelor rezultate, doar 45,06% dintre elevii de la „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, liceul implicat în scandalul mitei de la Bacalaureat, au promovat examenul, arată datele afișate pe Edu.ro.265 de absolvenți ai liceului care au terminat clasa a XII-a anul acesta sau sunt din promoții anterioare, au dat examenul de Bacalaureat anul acesta, în sesiunea iunie-iulie. Cea mai mare medie la Bacalaureat 2013 obținută de un elev al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din București este 9.13. A doua notă în topul celor mai bune medii la BAC 2013 la Liceul Bolintineanu este 9. 19 absolvenți ai Liceului Teoretic Dimitrie Bolintineanu au luat media 8 la Bacalaureat, 45 de elevi au obținut medii de 7, iar 39 de elevi au obținut media 6.

REZULTATE BAC 2013- Ministrul Educației a precizat că au promovat bacalaureatul 62% dintre absolvenții de clasa a XII-a din promoția 2012 – 2013 și 30,6% dintre absolvenții promoțiilor anterioare. „În continuare sunt diferențe mari între rural și urban. La rural, promovabilitatea este mult mai mare decât la urban. În continuare rata de promovare la liceele tehnologice este mare. Trebuie luate măsuri ferme pentru a descuraja frauda”, a declarat ministrul Educației, Remus Pricopie.

Primele rezultate Bac 2013 arată o creștere cu 12,48% a gradului de promovare față de anul trecut (comparând rezultatele de dinainte de soluționarea contestațiilor). Motivul acestei creșteri a ratei de promovare este introducerea subiectelor diferențiate la materiile grele (matematică, fizică, română). De asemenea, subiectele din acest an au fost sensibil mai ușoare decât cele de anul trecut.

După aflarea rezultate Bac 2013, înainte de soluționarea contestațiilor, la trei instituții de învățământ din județul Constanșa promovabilitatea a fost zero. Este vorba despre un grup școlar, o școală de arte și meserii și un liceu din comunele Cumpănă, Dobromir și Nicolae Bălcescu. Totodată, în județul Satu-Mare există două licee la care s-a înregistrat promovabilitate zero. Este vorba despre Liceul Tehnologic Târna Mare unde niciunul dintre cei 8 candidați nu au trecut bacalaureatul și Liceul Tehnologic „Simion Barnuțiu” din Carei, unde toți cei 32 de elevi înscris la BAC au luat note sub limita necesară pentru a promova examenul.

Rata de promovare de la BAC în ultimii 9 ani în sesiunea iunie-iulie a fost următoarea:

BAC 2012: 44,3 la sută (înainte de soluționarea contestațiilor rata de promovare era de 43,04 la sută)

BAC 2011: 45,72 la sută (înainte de soluționarea contestațiilor rata de promovare era de 44,07 la sută)

BAC 2010: 69,30 la sută

BAC 2009: 81,47 la sută

BAC 2008: 78,26 la sută

BAC 2007: 82,08 la sută

BAC 2006: 80,48 la sută

BAC 2005: 84,66 la sută

BAC 2004: 84,61 la sută

Anul trecut, 67 de elevi au terminat Bacalaureatul cu nota 10 pe linie. În 2011 au existat 65 de note de 10.

REZULTATE BAC 2013 – Verdict: Scandal

Desfășurarea examenului de bacalaureat din acest an a fost una tensionată, în principal din cauza scandalului de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din București, izbucnit în prima zi a probelor scrise la Bac 2013, când întreaga conducere și comisie de examinare au fost schimbate pentru fraudarea examenului. Situația nu a fost însă singulară. Procurorii au descins și în alte unități de învățământ din Slobozia și Constanța, având indicii privind neregulile în desfășurarea examenului. Scandalul de la Bac continuă, după cum puteți vedea mai jos: procurorii au o înregistrare în care o elevă strânge șpaga de la 15 colegi.

Gândul vă prezintă procentele de promovare județ cu județ, așa cum au fost centralizate de către Ministerul Educației. Astfel, există patru județe care au procente de peste 60 %: Alba – 62,22%, Bihor – 63,21%, Brăila – 74,17% și CLuj – 70,99%

Anul trecut, rata de promovare după prima sesiune de bacalaureat a fost de 44,41% la nivel național. Județele cu cea mai mare rată de promovare au fost Brăila – 57.02%, Cluj – 54.19%, Iași – 51.67%, Bihor – 51.24% și Buzău – 49.17%.

La polul opus s-au aflat județele Ilfov- 14.81%, Caraș-Severin – 26.90%, Olt – 28.51%, Teleorman – 28.97% și Harghita- 29.27%.

REZULTATE BAC 2013- Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, explică de ce s-a creat confuzia cu privire la legalitatea operațiunii desfășurate de procurori și de polițiști la liceul „Dimitrie Bolintineanu”, în ultima zi de susținerea a examenului de bacalaureat. Ministrul recunoaște că atât el, cât și premierul Victor Ponta erau îngrijorați de turnura pe care o putea lua situația, dacă elevii erau îmbarcați în cele două autocare și duși la Poliție chiar în acea zi. Cu toate aceste, deși Stroe susține că a observat o schimbare de strategie în coordonarea anchetei de către procurori, el nu consideră că politicul a influențat actul de justiție. Radu Stroe a explicat că lucrurile privind legalitatea operațiunii s-au clarificat abia vineri în jurul orei 14.30, când procurorul Bogdan Staicu de la Parchetul Tribunalului București a ieșit public să facă declarații legate de mandatele pentru elevi.

REZULTATE BAC 2013- Ofițerii anticorupție dețin, în dosarul privind presupuse fraude la bacalaureat la Liceul „Lazăr Edeleanu” din Năvodari, o înregistrate video în care se poate vedea cum o elevă strânge bani pe holurile școlii de la alți candidați, cu scopul de a-i da supraveghetorilor pentru a le permite să copieze. Filmulețul, obținut de la Direcția Generală Anticorupție Constanța, are un minut, iar în imagini, care nu sunt foarte clare, se poate vedea cum o fată strânge bani, pe holul școlii, iar la un moment dat îi numără. Conform anchetatorilor, banii ar fi fost strânși de la 15 absolvenți de liceu din localitatea Cogealac, care au susținut bacalaureatul la Liceul „Lazăr Edeleanu” din Năvodari, unde este centru de examen. Potrivit surselor citate, elevii ar fi dat între 50 și 100 de lei, banii fiind destinați profesorilor supraveghetori, pentru ca aceștia să le permită să copieze. Oamenii legii au fost sesizați după prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, iar apoi ofițerii DGA au monitorizat următoarele două probe și, conform declarațiilor acestora, sume de bani au fost strânse la toate probele. Polițiștii au intervenit abia vineri, după ce s-a finalizat și ultima probă a examenului, iar mai multe persoane, atât elevi, cât și cadre didactice, au fost duse la audieri la sediul DGA Constanța.

REZULTATE BAC 2013- Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a reclamat faptul că rezultate Bac 2013 ar putea fi influențate de politica dezastruoasă în cazul învățământului profesional, aplicată de fostul ministru Ecaterina Andronescu.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Vopsirea ouălor de Paște. Patru tehnici simple, dar de efect
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în luna mai