REZULTATE BACALAUREAT 2013 – EDU.RO a publicat listele. Totul despre CONTESTAȚII BAC 2013

Redactor:
Ștefan Horobeț
REZULTATE BAC 2013 au fost publicate pe EDU.RO, mai exact pe bacalaureat.edu.ro. După publicarea de REZULTATE BACALAUREAT 2013, 55,52% dintre candidați au promovat.

REZULTATE BACALAUREAT 2013 au fost publicate pe EDU.RO, mai exact pe BACALAUREAT.EDU.RO. După publicarea de REZULTATE BACALAUREAT 2013, 55,52% dintre candidați au promovat. Conform datelor publicate de EDU.RO pe pagina de REZULTATE BACALAUREAT 2013, 4 județe au o rată de promovare de peste 60%. REZULTATELE de la BAC 2013 au fost așteptate de toți absolvenții de clasa a 12-a care au susținut examenul de BACALAUREAT 2013 și au fost publicate pe EDU.RO. La BAC 2013, Brăila este județul cu cea mai mare rată de promovare, iar Ilfovul are cele mai slabe REZULTATE la BACALAUREAT 2013.

REZULTATE BACALAUREAT 2013 EDU.RO – Situația la CONTESTAȚII

Aproape jumătate dintre candidații respinși la examenul de bacalaureat din județul Arad au depus CONTESTAȚII, fiind înregistrate 783 de cereri de reevaluare a lucrărilor, cele mai multe la Limba română și Matematică profil tehnologic. Peste 2.000 de CONTESTAȚII au fost depuse de absolvenții de liceu din Buzău, Brăila și Vrancea care au susținut bacalaureatul în această vară, cele mai multe, respectiv 740, fiind la Limba română. Candidații care au susținut examenul de bacalaureat în județul Hunedoara au depus 812 CONTESTAȚII, după afișarea rezultatelor, cele mai multe dintre ele fiind la Limba și literatura română, a anunțat, marți, purtătorul de cuvânt al ISJ Hunedoara, Marta Mathe. Elevii care au susținut examenul de bacalaureat în Mureș au depus 1.180 de CONTESTAȚII după afișarea rezultatelor, aproape jumătate dintre acestea fiind la Limba și literatura română, a anunțat, marți, inspectorul școlar general al județului Mureș, Ștefan Someșan.

REZULTATE BACALAUREAT 2013  Ministerul Apărării Naționale anunță că promovabilitatea la examenul din Bacalaureat în liceele militare este de 100%. Conform unui comunicat al MApN, toți cei 342 de absolvenți ai colegiilor militare liceale din Alba Iulia, Breaza și Câmpulung Moldovenesc au promovat examenul de Bacalaureat. În opinia MApN, acest aspect evidențiază calitatea învățământului militar preuniversitar. Cu această ocazie, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, transmite un mesaj de felicitare atât profesorilor, cât și absolvenților, cărora le urează mult succes în următoarele etape de pregătire școlară. Promovabilitatea la nivel național la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, este de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, înaintea contestațiilor, anunțate luni de ministrul Educației, Remus Pricopie.

REZULTATE BACALAUREAT 2013 Ancheta poliției în cazului scandalul de la BAC 2013 de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” este în plină desfășurare, dar până acum elevii nu recunosc că ar fi dat șpagă să ia examenul de BAC . Potrivit avocatului fostei directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu”, ridicată în timpul examenului de BACALAUREAT 2013, care a participat luni la audierea mai multor elevi, doi dintre cei chestionați de procurori au spus că au auzit că s-ar fi dat câte o sută de lei, însă aceștia nu au știut unde și pentru cine s-au dat aceste sume.

„Am participat la audierea a 20 de elevi. Aceștia au spus că au dat câte 50 de lei pentru ultimul clopoțel, câte 250 de lei pentru banchet și câte 150 de lei pentru robe. Niciun elev nu a recunoscut că a dat bani. Doi dintre ei au afirmat însă că au auzit și ei că s-au plătit o sută de lei, dar nu au știut să precizeze unde și pentru cine s-au dat”, a spus avocatul George Moloman.

REZULTATE BACALAUREAT 2013  – rezultate BAC 2013 pe județe și în București:

REZULTATE BAC 2013 EDU.RO BUCUREȘTI
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO ALBA
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO ARAD
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO ARGEȘ
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO BACĂU
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO BIHOR
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO BISTRIȚA-NĂSĂUD
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO BOTOȘANI
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO BRAȘOV
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO BRĂILA
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO BUZĂU
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO CĂLĂRAȘI
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO CARAȘ-SEVERIN
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO CLUJ
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO CONSTANȚA
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO COVASNA
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO DÂMBOVIȚA
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO DOLJ
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO GALAȚI
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO GIURGIU
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO GORJ
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO HARGHITA
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO HUNEDOARA
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO IALOMIȚA
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO IAȘI
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO ILFOV
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO MARAMUREȘ
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO MEHEDINȚI
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO MUREȘ
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO NEAMȚ
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO OLT
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO PRAHOVA
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO SATU MARE
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO SĂLAJ
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO SIBIU
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO SUCEAVA
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO TELEORMAN
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO TIMIȘ
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO TULCEA
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO VASLUI
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO VÂLCEA
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO VRANCEA

REZULTATE BACALAUREAT 2013  Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în județul Suceava este de 64,48 la sută înainte de soluționarea contestațiilor, cu aproape 18 procente mai mare față de anul trecut, la un liceu tehnologic toți candidații fiind respinși, iar la două colegii promovabilitatea fiind de sută la sută.

REZULTATE BACALAUREAT 2013 EDU.RO  Promovabilitatea la bacalaureat înainte de contestații este de 49,58 la sută în Arad, cu peste zece puncte procentuale mai mare decât în vara anului trecut, afirmă reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, care spun că probabil „au avut efect avertismentele” privind intensificarea pregătirii. Potrivit reprezentanților ISJ Arad, luni la prânz a fost finalizată centralizarea rezultatelor obținute de candidații din sesiunea de vară a bacalaureatului, iar în județ promovabilitatea este de 49,58 la sută, înainte de contestații, transmite corespondentul MEDIAFAX. Față de sesiunea din vara anului trecut, tot înainte de contestații, promovabilitatea în județ este cu 10,51 puncte procentuale mai mare. Conform datelor oferite de ISJ corespondentului MEDIAFAX, procentul de promovabilitate în cazul candidaților din promoția actuală a fost mult mai mare decât în cazul celor din promoțiile anterioare care au susținut acum examenul. Astfel, 54,05 la sută dintre candidații promoției actuale au fost declarați promovați, dar numai 34,27 la sută dintre candidații promoțiilor anterioare au obținut o medie de promovare. De asemenea, au fost două medii zece la bacalaureat și 270 de medii cuprinse între 9 și 9,99. Cele mai multe medii de trecere au fost cele cuprinse, însă, între 6 și 6,99, 741 de candidați promovând la limită. Numărul mediilor sub șase a fost de 1.976, din care 1.654 sunt medii sub cinci. „La o primă analiză, rezultatele față de anul trecut sunt mult mai bune, ceea ce ne face să credem că au avut efect avertismentele pe care le-am trimis școlilor privind intensificarea pregătirii la materiile pentru bacalaureat. Poate că și absolvenții s-au speriat după rezultatele anilor trecuți și au luat mai în serios acest examen”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Mariana Tocaciu.

REZULTATE BACALAUREAT 2013  Ministrul Educației Remus Pricopie a declarat, luni, că, în urma desfășurării sesiunii iunie – iulie a bacalaureatului, sunt 15 cazuri de potențială fraudă, 318 elevi fiind eliminați din examen pe parcursul susținerii probelor scrise, săptămâna trecută.Referindu-se la suspiciunile de fraudă de la bacalaureat, Pricopie a precizat că sunt șase cazuri în care a intervenit poliția sau procuratura, dintre care patru au fost semnalate de inspectoratele școlare: cazul de la Liceul „Dimitrie Gusti” din Capitală și cele trei cazuri de la Constanța, la care se adaugă cele de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală și de la Sibiu. El a mai spus că au fost și alte plângeri, inclusiv venite pe telelefonul verde deschis de minister pentru sesizarea neregulilor la examenle naționale, care au fost aduse în atenția poliției. Ministrul a precizat că, în total, sunt 15 cazuri de potențială fraudă și, totodată, că au fost 318 candidați eliminați din examen, pe parcursul susținerii celor patru probe scrise, săptămâna trecută, aceștia încercând să copieze sau având asupra lor diverse materiale interzise. Numărul elevilor eliminați din examen este comparabil cu cele din anii anteriori. Ministrul a mai spus și că suspectate de fraudă sunt 0,16 la sută din persoanele implicate în desfășurarea bacalureatului și a fost destituit un număr mic de persoane din cele 20.000 de cadre didactice implicate în derularea acestei sesiuni. Pricopie a menționat că i-a rugat pe inspectorii școlari generali să procedeze la eliberarea din funcție acolo unde sunt elemente suficiente, așa cum s-a întâmplat la Liceul Bolintineanu și la Sibiu, în timp ce la Liceul „Dimitrie Gusti” s-a considerat că nu există suficiente date pentru destituirea comisiei.

REZULTATE BACALAUREAT 2013  Promovabilitatea la bacalaureatul susținut la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, unde sunt suspiciuni de fraudare a examenului, este de aproximativ 58%, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, un oficial al unității de învățământ, precizând că nu sunt variații majore față de anii anteriori.Procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat înregistat la Liceul „Dimitrie Bolintineanu este peste media pe țară, de 55,4 la sută, înaintea contestațiilor.Sursa citată a precizat că rata de promovabilitate a bacalaureatului înregistrată la Liceul „Bolintineanu” nu variază cu mult față de situațiile întregistrate în anii anteriori la această unitate de învățământ.Potrivit sursei citate, elevii care nu au obținut medii de promovare a bacalaureatului în această sesiune pot contesta rezultatele obținute sau se pot prezenta în sesiuniile viitoare.Porțile Liceului „Dimitrie Bolintineanu” s-au deschis la ora 12.00, când elevii au putut intra pentru a vedea rezultatele examenului de bacalaureat.Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, este de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, înaintea contestațiilor, anunțate luni de ministrul Educației, Remus Pricopie.Parchetul Tribunalului București face cercetări pentru fapte de corupție la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, directoarea unității de învățământ, Costica Vărzaru, demisă din funcție după începerea anchetei, fiind arestată preventiv pentru trafic de influență.Potrivit procurorilor, una dintre supraveghetorele care a asistat la examinarea din 1 iulie la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, profesoara Corina Vasilica Preda, le-a spus anchetatorilor că și în 2011 a sesizat fraude la examenul de bacalaureat.

REZULTATE BACALAUREAT 2013 Promovabilitatea la bacalaureatul susținut la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, unde sunt suspiciuni de fraudare a examenului, este de aproximativ 58%, a declarat luni, pentru Mediafax, un oficial al unității de învățământ, precizând că nu sunt variații majore față de anii anteriori.

REZULTATE BACALAUREAT 2013  EDU.RO Promovabilitatea la bacalaureat în județul Vaslui este de 61,2 la sută în prima sesiune din acest an, înainte de contestații, cu 12 procente mai mare față de 2012, când au promovat 49 la sută din candidați, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit datelor oficiale prezentate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, 65,25 la sută dintre absolvenții din acest an înscriși la bacalaureat au obținut cel puțin media șase, în timp ce 38,1 la sută din candidații din seriile anterioare au promovat examenul. Cu 12 procente mai mare față de anul trecut, promovabilitatea la bacalaureat în Vaslui este considerată una mulțumitoare de către reprezentanții ISJ Vaslui. „Cu acest procent de 61,2 la sută admiși, putem spune că ne-am îndeplinit obiectivul, acela de a depăși pragul de 50 la sută. Susținerea examenului diferențiat și gradul de dificultate mediu al subiectelor a condus la creșterea numărului celor care au luat bacalaureatul. În plus, pregătirile începute încă din octombrie anul trecut și simulările date în primăvară au venit în sprijinul candidaților”, a declarat, luni, șeful ISJ Vaslui, Doru Bălan.

REZULTATE BAC 2013 EDU.RO Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, este de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, înaintea contestațiilor, anunțate luni de ministrul Educației, Remus Pricopie.

REZULTATE BACALAUREAT 2013  Vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat, luni, că s-ar putea să promovabilitatea din acest an la examenul de bacalaureat să fie mai scăzută decât cea de anul trecut, având în vedere faptul că foarte mulți elevi nu au intrat în examen. Întrebată despre faptul că anul acesta s-au contabilizat 11 procente în plus la promovabilitate față de anul trecut, Andronescu a răspuns: „Aș vrea să nu ne pripim. Rezultatele acestea nu sunt definitive, nu le aveam pe toate, cel puțin aseară, și în același timp nu cred că pot fi judecate doar aceste procente. Eu cred că trebuie să luăm în considerare care este numărul elevilor care ar fi trebuit să intre în Bacalaureat și al elevilor care nu intrat în bacalaureat, și s-ar putea să ajungem la concluzia că nu stăm deloc mai bine decât anul trecut, pentru că numărul acesta a fost mult mai mare”. Andronescu a precizat că au existat mulți elevi care nu au intrat în examentul de bacalaureat, ceea ce face ca promovabilitatea să scadă.

REZULTATE BACALAUREAT 2013  Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în debutul ședinței BPN al PSD, la care presa a avut aces, că îi felicită pe toți cei care au promovat examenul de Bacalaureat, el arătând că nu este de acord cu generalizările privind frauda și cu aprecierea că toți elevii din România ar fi niște fraudatori. „Am vorbit mai devreme cu ministrul Educației. Vreau să-i felict pe toți cei care – pe profesori, pe elevi, pe părinți – toți cei care au luat Bac-ul. Cei care nu l-au luat, asta e, se pregătesc mai bine pentru la toamnă”, a spus Ponta. El a precizat că este bine ca aceia care fac parte din rețele de corupție să fie pedepsiți, arătân, însă, că nu este de acord cu generalizările care îi implică pe toți elevii sau pe toți profesorii. „Dincolo de lucurile care au făcut deliciul presei, sigur, e foarte bine dacă există undeva vreo rețea de corupție, e foarte bine ca oamenii respectivi să fie pedepsiți. Însă nu sunt de acord ca de la lucruri care s-au întâmplat și care se întâmplă și trebuie combătute să generalizăm și nu sunt de acord să-i considerăm pe toți elevii din România niște fraudatori, să-i acuzăm pe toți profesorii din România, și e de datoria noastră să-i apărăm pe toți cei cinstiți care-și fac datoria, care învață”, a spus Ponta.

REZULTATE BACALAUREAT 2013 FSLI susține că, deși promovabilitatea la bacalaureat este 55%, multe dintre diplomele obținute de absolvenți sunt „otrăvite”, deoarece o parte vor intra direct în șomaj, iar unii dintre cei care vor fi admiși în universități cu ajutorul mediei de la bacalaureat vor ajunge pseudospecialiști. „Chiar dacă procentul de promovabilitate este de 55%, multe dintre aceste diplome pe care le obțin elevii sunt otrăvite, deoarece o parte dintre absolvenți vor intra direct în șomaj, iar unii dintre cei care vor fi admiși în învățământul superior cu ajutorul mediei de la examenul de bacalaureat, fie vor ajunge pseudospecialiști, fie vor deveni șomeri după terminarea facultății”, au arătat, luni, reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), într-un comunicat de presă. Aceștia au precizat că, analizând situația înregistrată la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2013, se poate constata că sunt angajați din instituții ale statului care „au acționat abuziv”, atât asupra unor profesori din comisiile de examen, cât și asupra elevilor, „ceea ce demonstrează că în România drepturile cetățenilor nu sunt respectate”. „Există, din păcate, și cadre didactice, într-un procent nesemnificativ, care recurg la gesturi ce nu fac cinste acestei nobile meserii”, a precizat FSLI.

REZULTATE BACALAUREAT 2013 Ponderea de promovare la exameul de bacalureat în București este de 50,82 la sută, iar situația pe județe arată cea mai mare pondere de promovare este în Brăila – 74,17 la sută, și cea mai mică în Ilfov – 27,91 la sută, potrivit rezultatelor parțiale transmise de Ministerul Educației. După centralizarea a 98,3% din date, ponderea de promovare la nivel național, la sesiunea iunie – iunie a bacalaureatului 2013, este de 55,65 la sută. Procentul de promovare este de 62,32 în rândul absolvenților de clasa a XII-a din promoția 2012 – 2013 și de 30,82 în rândul celor din promoțiile anterioare. În ceea ce privește promovarea pe filiere, situația se prezintă astfel: filiera Tehnologică – 34,15 la sută, filiera Teoretică – 76,95 la sută, filiera Vocațională – 66,39 la sută. Procentele de promovare pe județe sunt: Alba – 62,22, Argeș – 57,60, Arad – 52,62, București – 50,82, Bacău, 59,36, Bihor – 63,21, Bistrița-Năsăud – 58,31, Brăila – 74,17, Botoșani – 56,15, Brașov – 61,72, Buzău – 63,99, Cluj – 70,99, Călărați – 48,32, Caraș-Severin – 43,02, Constanța – 54,28, Covasna – 42,74, Dâmbovița – 46,79, Dolj – 47,10, Gorj – 56,99, Galați – 59,39, Hunedoara – 53,25, Harghita – 42,49, Ilfov – 27,91, Ialomița – 55,28, Iași – 67,55, Mehedinți – 46,94, Maramureș – 60,52, Mureș – 54,69, Neamț – 57,61, Olt – 43,44, Prahova – 60,56, Sibiu – 63,70, Sălaj – 57,93, Satu Mare – 57,81, Suceava 64,48, Tulcea – 57,85, Timiș – 54,41, Teleorman – 35,22, Vâlcea – 56,60, Vrancea – 54,63, Vaslui – 61,20.

REZULTATE BACALAUREAT 2013  Datele parțiale transmise de Ministerul Educației arată că în Capitală procentul elevilor care au  cel puțin media 6 la Bacalaureat 2013 este de 50,82%. Comparativ cu ultimii doi ani, rata de promovare la București a crescut cu peste 10 procente. Dacă în 2013 50, 82% dintre elevi sunt promovați, în 2012 numai 42,03 dintre absolvenți au trecut de examen, iar în 2011 un procent de 39% dintre elevi au luat note peste 6.

În 2013, cele mai bune rezultate de la București sunt la liceele teoretice, unde un procent de 67,29% sunt declarați promovați după prima sesiune, înainte de contestații, dar și la liceele vocaționale, unde 64,59 dintre elevi au promovat. Cele mai proaste rezultate sunt la colegiile tehnologice, unde doar 29,25% este procentul de promovare.

REZULTATE BACALAUREAT 2013  Top 5 județe cu cea mai mică rată de promovare la BAC 2013

1. Ilfov: 21,9% (BAC 2012: 15,1% / BAC 2011: 24,4%)

2. Teleorman: 35,2% (BAC 2012: 29% / BAC 2011: 46%)

3. Harghita: 42,4% (BAC 2012: 30,2% / BAC 2011: 64%)

4. Covasna: 42,7% (BAC 2012: 32,4% / BAC 2011: 44,2%)

5. Caraș Severin: 43% (BAC 2012: 30,2% / BAC 2011: 24,8%)

REZULTATE BACALAUREAT 2013  – Top 10 județe cu cel mai mare procent de promovare:

Brăila este județul cu cea mai mare rată de promovare după anunțarea primelor REZULTATE BAC 2013. O analiză diferențiată a rezultatelor în ultimii doi ani arată creșteri spectaculoase în județele din top 10:

1. Braila: 74,1% (în 2012: 59,2%, în 2011: 56,01%)

2. Cluj: 70,9% (în 2012: 54,3%, în 2011: 54,07%)

3. Iași: 67,5% (în 2012: 56,07%, în 2011: 41,9%)

4. Suceava: 64,4% (în 2012: 46,9%, în 2011: 65%)

5. Buzău: 63,9% (în 2012: 50,7%, în 2011: 53,2%)

6. Sibiu: 63,7% (în 2012: 51,6%, în 2011: 53,1%)

7. Bihor: 63,2% (în 2012: 53,3%, în 2011: 50,3%)

8. Alba: 62,2% (în 2012: 48,7%, în 2011: 38,4%)

9. Vaslui: 61,2% (în 2012: 48,1%, în 2011: 43,2%)

10. Prahova: 60,5% (în 2012: 45,4%, în 2011: 44,6%

REZULTATE BACALAUREAT 2013  – sesiunea iunie-iulie: 55,52 la sută rată de promovare

Primele rezultate de la BAC 2013 arată o creștere cu 12,48 a gradului de promovare față de anul trecut (comparând rezultatele de dinainte de soluționarea contestațiilor). Motivul acestei creșteri a ratei de promovare este introducerea subiectelor diferențiate la materiile grele (matematică, fizică, română). De asemenea, subiectele din acest an au fost sensibil mai ușoare decât cele de anul trecut.

Rata de promovare de la BAC în ultimii 9 ani în sesiunea iunie-iulie a fost următoarea:

BAC 2012: 44,3 la sută (înainte de soluționarea contestațiilor rata de promovare era de 43,04 la sută)

BAC 2011: 45,72 la sută (înainte de soluționarea contestațiilor rata de promovare era de 44,07 la sută)

BAC 2010: 69,30 la sută

BAC 2009: 81,47 la sută

BAC 2008: 78,26 la sută

BAC 2007: 82,08 la sută

BAC 2006: 80,48 la sută

BAC 2005: 84,66 la sută

BAC 2004: 84,61 la sută

Anul trecut, 67 de elevi au terminat Bacalaureatul cu nota 10 pe linie. În 2011 au existat 65 de note de 10.

REZULTATE BACALAUREAT 2013  edu.ro – BUCUREȘTI și JUDEȚE – vezi mai jos situația notelor, județ cu județ

REZULTATE BAC 2013 EDU.RO – Brăila, județul cu cea mai mare rată de promovare, Ilfov, cea mai mică rată de promovare

Ponderea de promovare la exameul de bacalaureat în București este de 50,82 la sută, iar situația pe județe arată cea mai mare pondere de promovare este în Brăila – 74,17 la sută, și cea mai mică în Ilfov – 27,91 la sută, potrivit rezultatelor parțiale transmise de Ministerul Educației.

După centralizarea a 98,3% din date, ponderea de promovare la nivel național, la sesiunea iunie – iunie a bacalaureatului 2013, este de 55,65 la sută. Procentul de promovare este de 62,32 în rândul absolvenților de clasa a XII-a din promoția 2012 – 2013 și de 30,82 în rândul celor din promoțiile anterioare.
În ceea ce privește promovarea pe filiere, situația se prezintă astfel: filiera Tehnologică – 34,15 la sută, filiera Teoretică – 76,95 la sută, filiera Vocațională – 66,39 la sută.

Procentele de promovare pe județe sunt: Alba – 62,22, Argeș – 57,60, Arad – 52,62, București – 50,82, Bacău, 59,36, Bihor – 63,21, Bistrița-Năsăud – 58,31, Brăila – 74,17, Botoșani – 56,15, Brașov – 61,72, Buzău – 63,99, Cluj – 70,99, Călărați – 48,32, Caraș-Severin – 43,02, Constanța – 54,28, Covasna – 42,74, Dâmbovița – 46,79, Dolj – 47,10, Gorj – 56,99, Galați – 59,39, Hunedoara – 53,25, Harghita – 42,49, Ilfov – 27,91, Ialomița – 55,28, Iași – 67,55, Mehedinți – 46,94, Maramureș – 60,52, Mureș – 54,69, Neamț – 57,61, Olt – 43,44, Prahova – 60,56, Sibiu – 63,70, Sălaj – 57,93, Satu Mare – 57,81, Suceava 64,48, Tulcea – 57,85, Timiș – 54,41, Teleorman – 35,22, Vâlcea – 56,60, Vrancea – 54,63, Vaslui – 61,20.

REZULTATE BACALAUREAT 2013  – ce faci dacă ai picat. Cum se depun CONTESTAȚIILE

Luni, până la ora 16,00, se vor putea depune contestațiile, rezolvarea acestora urmând a se face între 9 și 11 iulie, iar afișarea rezultatelor finale pe data de 12 iulie. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2013 va începe în perioada 15 – 19 iulie cu înscrierea candidaților. În zilele de 19 și 20 august vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală a limbii române, iar între 19 și 21 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. În zilele de 20 și 21 august se vor desfășura evaluările competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar pe 22 și 23 august cele ale competențelor digitale.

Prima probă scrisă – cea la limba și literatura română – va avea loc în 26 august, fiind urmată de proba scrisă la limba și literatura română pentru elevii aparținând minorităților naționale în 27 august.

Proba obligatorie a profilului se va susține în 28 august, iar cea la alegere a profilului și specializării în 30 august.

Afișarea rezultatelor va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestațiilor în aceeași zi până la ora 16,00.

Contestațiile vor putea fi rezolvate în zilele de 3 și 4 septembrie, urmând ca afișarea rezultatelor finale să se facă pe 5 septembrie.

REZULTATE BACALAUREAT 2013

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide