Rezultate Bacalaureat 2014 – Edu.ro. Notele obținute la Bac 2014 de absolvenții de liceu din TIMIȘ

Rezultate Bacalaureat 2014 - Edu.ro. Notele obținute la Bac 2014 de absolvenții de liceu din TIMIȘ
Publicat: 07/07/2014, 15:08
Actualizat: 08/01/2020, 22:24

Rezultate Bacalaureat 2014 – Edu.ro. Absolvenții de liceu care s-au prezentat la examenul de Bacalaureat 2014 află luni, 7 iulie, primele rezultate. Acestea vor putea fi consultate atât la unitățile de învățământ unde au susținut probele, dar și online, pe edu.ro. Notele vor fi publicate până la ora 12:00. Cei nemulțumiți de orimele rezultate Bacalaureat 2014 vor putea depune contestații între orele 12:00 – 16:00.

UPDATE 2. Topul județelor după procentul de promovare arată că județul Timiș este în cea de-a doua parte a clasamentului național, cu un procent de promovare de 56,09%.

UPDATE 1. Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Gabriel Pîrtea, cere organizarea unui altfel de bacalaureat pentru elevii care au picat examenul: bacalaureat profesional și vocațional.

„Din rezultatele prezentate de către Ministerul Educației aflăm că, la nivel național, au promovat bacalaureatul cu 3% mai mulți absolvenți decât în 2013. Însă, nu putem privi aceste date fără să nu luăm în calcul că aproximativ un sfert dintre elevii claselor a XII-a nu s-au înscris anul acesta la examenul de bacalaureat. Sunt 44.000 de elevi care nu au dat testul maturității, dublu față de anul trecut. În asemenea condiții, nu consider că această creștere în procentaj este un moment de bucurie, ci avem de a face cu o serie de calcule reci care nu arată niciun progres în această privință”, susține rectorul într-un comunicat remis gândul.

Gabriel Pîrtea spune că procentul de promovare de la Timiș nu e de natură să mulțumească.

„În această situație, consider necesar ca pe lângă bacalaureatul din prezent care dă acces la studiile universitare, să se introducă un bacalaureat profesional și vocațional. Astfel, nu i-am pierde pe cei care nu se prezintă la examen, nu doresc să urmeze o facultate sau nu fac față rigorilor examenului actual, dezvoltând, de asemenea, învățământul postliceal profesional de meserii. În susținerea acestui punct de vedere sunt și datele conform cărora România este sub media UE la numărul de absolvenți per 1000 de locuitori în cazul învățământului terțiar, țara noastră fiind trasă în jos de lipsa învățământului postliceal, nu a numărului de studenți”, mai arată Pîrtea.

UPDATE. Ministerul Educației a publicat site-ul cu toate notele pe EDU.RO, județ cu județ. Absolvenții își pot găsi toate notele pe bacalaureat.edu.ro. Ultima actualizare a site-ului Ministerului Educației arată că rezultatele parțiale pentru prima sesiune au fost publicate în urma centralizării a 99,62% dintre notele din toată țara.

UPDATE 2. La nivelul județului Timiș, comisia județeană BAC 2014, coordonată de inspectorul Cornel Petroman, a luat hotărârea de a afișa rezultatele în Centrele de examen, luni dimineață, în intervalul orar 8,00-10,00.

UPDATE 1. În județul Timiș, notele se vor afișa luni dimineață la fiecare centru de examen. Inspectorii școlari de la Timiș spun că, per total, procentul este de aproximativ 57%, cu 3 % mai mult decât în 2013, când înainte de contestații procentul era de 54,41%.

Rezolvarea contestațiilor are loc în perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale de la Bacalaureat 2014 vor fi afișate pe data de 11 iulie.

În 2013, peste jumătate dintre absolvenții de liceu din Timiș au reușit să treacă Bacalaureatul. Mai exact, rata de promovare a fost de 54,41% înainte de soluționarea contestațiilor.

Găsiți aici toate notele de la Bac 2014 din toate județele și cele mai noi informații despre rezultate Bacalaureat 2014 >>>

La nivel județean, în 2013 în jur de 1.130 de elevi au cerut recorectarea lucrărilor. În urma contestațiilor, 700 dintre ei au rămas cu aceiași notă, în timp ce 275 au primit puncte în plus. Ceilalți candidați s-au văzut cu notele scăzute.

Gândul vă prezintă în timp real toate informațiile despre Bacalaureat 2014 și rezultate bacalaureat 2014, care vor fi publicate și pe Edu.ro.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....