REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Peste 46% dintre profesorii care au dat examen au obținut nota 8

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Peste 46% dintre profesorii care au dat examen au obținut nota 8
Publicat: 14/07/2015, 12:27

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Rezultatele centralizate de Ministerul Educației arată că 92,78% dintre candidații care au susținut examenul național de definitivare în învățământ au obținut note peste 5.

46,23% dintre profesorii care au susținut examenul au obținut note de cel puțin 8, ceea ce înseamnă că au trecut examenul de definitivat. Este vorba de 3.158 care au obținut note pe tronsonul 8 – 10. Conform metodologiei de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ, candidații care au obținut note peste 8 dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Pe tranșe de note, situația este următoarea: sub 5 – 497 (7,28%), între 5 și 5,99 – 794 (11,62%), între 6 și 6,99 – 1.354 (19,82%), între 7 și 7,99 – 1.028 (15,05%) și între 8 și 9,99 – 3.138 (45,94). 20 de candidați (0,29%) au obținut note de 10.

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Ponderea notelor între 8 și 10 atinge procente de peste 50% în județele Sibiu (59,4), Harghita (57,3), Cluj (56,9), Iași (53,5), Covasna (53,1), Timiș (51,3), Mureș (51,1) și Sălaj (50,9). Valori sub 30% apar în județele Giurgiu și Caraș-Severin (ambele cu 29,2) și Mehedinți (25). În Capitală, 55% dintre candidați au obținut note peste 8. 13 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentative de fraudă.

Afișarea primelor rezultate a avut loc astăzi, 14 iulie, atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul dedicat, http://definitivat.edu.ro.

Contestațiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor școlare județene, în intervalul 14-15 iulie, urmând a fi soluționate între 16 și 17 iulie. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 18 iulie.

Menționăm că, începând cu anul 2013, Ministerul Educației a decis ca nota minimă de promovare a examenului național de definitivare în învățământ să crească de la 7 la 8. Cadrele didactice care promovează examenul național de definitivare dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Pentru examenul de definitivat 2015 s-au înscris 10.297 de candidați, dar au fost admiși să participe la proba scrisă 9.385 de candidați. Aceștia au îndeplinit cumulativ cele trei condiții prevăzute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și minimum media 8 la cele două inspecții speciale la clasă desfășurate pe perioada anului școlar. Cei mai mulți candidați sunt cadre didactice în învățământul preșcolar -1.801 candidați și primar -1.433 de candidați. În sesiunea 2015, examenul național pentru definitivare în învățământ a fost organizat la 127 de discipline. Nota obținută la proba scrisă este nota la examen. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen.

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Subiectele de examen, traducerea acestora și baremele de evaluare au fost elaborate, pentru fiecare disciplină în parte, de către Centrul Național de Evaluare și Examinare și pot fi găsite http://subiecte2015.edu.ro. Atât programele de examen pentru toate disciplinele, cât și modele de subiecte și bareme pentru discipline de examen au fost postate pe paginile http://definitivat.edu.ro, respectiv http://subiecte2015.edu.ro, și au fost utilizate în activitățile de pregătire a debutanților, desfășurate de Casele Corpului Didactic.

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Sindicaliștii de la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.) au cerut luni Ministerului Educației să facă o verificare a modului în care s-au formulat subiectele de la examenul de definitivat din acest an, dar și baremul de corectare.

Ei susțin că baremul pentru subiectul de psihopedagogie de anul acesta este ambiguu și potrivit acestuia candidații ar fi trebuit să dezbată și alte teme. /sindicaliștii spun că au primit mai multe plângeri de la profesorii care au susținut acest examen, care au arătat că există o neconcordanță între subiectul numărul 3 din programa de psihopedagogie și baremul de corectare, care prevede tratarea subiectului altfel decât în programă. Profesorii mai sunt nemulțumiți și de faptul că nu li se mai iau în considerare notele de la inspecțiile din timpul anului și că, până acum, susțineau examenul în trei zile, iar nota minimă era 6, iar acum, cu aceeași materie, au la dispoziție numai 4 ore, iar nota minimă este 8.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață