ROMÂNIA – GRECIA LIVE în manșa secundă a barajului pentru CM 2014. Echipa de start a României

ROMÂNIA - GRECIA LIVE în manșa secundă a barajului pentru CM 2014. Echipa de start a României
Urmărește ROMÂNIA - GRECIA LIVE în returul barajului pentru Campionatul Mondial de Fotbal, din Brazilia. În tur, GRECIA a învins ROMÂNIA cu 3-1.
Publicat: 19/11/2013, 20:51
Actualizat: 26/08/2014, 16:15

ROMÂNIA – GRECIA, meciul retur din barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014, se dispută astăzi, de la ora 21:00, pe Arena Națională. Partida ROMÂNIA – GRECIA este transmisă LIVE la TV de Antena 1.

Conform ProSport, Pițurcă va începe partida cu Grecia în formula: Tătărușanu – Mățel, Gardoș, Goian, Raț – Chiricheș, Cociș – Nicoliță, Maxim, Stancu – Marica.

URMĂREȘTE LIVE TEXT PARTIDA ROMANIA – GRECIA

ROMÂNIA dispută al doilea baraj de calificare la Cupa Mondială din istorie, după ce a ocupat locul al doilea în clasamentul grupei D a preliminariilor, după Olanda. În 2001, ROMÂNIA cu Gheorghe Hagi selecționer a ratat calificarea la Cupa Mondială din Japonia și Coreea de Sud, după ce a pierdut barajul cu selecționata Sloveniei, 1-2 în deplasare, și 1-1 pe teren propriu.

În cazul în care ROMÂNIA ar reuși să se califice la Cupa Mondială din Brazilia ar fi pentru a 8-a oară în istorie. Naționala țării noastre a participat la primele trei „mondiale”, în 1930, 1934 și 1938, apoi a fost nevoie să treacă 32 de ani, până în 1970, pentru o nouă calificare, în Mexic. După o altă perioadă de 20 de ani, România reușea grație „generației de aur” participarea la trei ediții consecutive ale turneului final, în 1990, 1994 și 1998.

Cea mai bună clasare a echipei României la un turneu final al Cupei Mondiale a fost la ediția din 1994, din Statele Unite ale Americii, când a ajuns până în sferturile de finală ale competiției.

Selecționerul Victor Pițurcă, aflat la al treilea mandat la echipa națională, nu a reușit niciodată să califice ROMÂNIA la un turneu final al Cupei Mondiale. El are însă în palmares două calificări la Campionatul European, în 2000 și 2008, și o prezență la CE din 1998, cu naționala de tineret a României.

Echipe probabile

ROMÂNIA: Tătărușanu – Mățel, Gardoș, Goian, Raț – Chiricheș, Cociș – Nicoliță, Maxim, Stancu – Marica.

GRECIA: Karnezis – Torosidis, Papastathopoulos, Siovas, Holebas – Karagounis, Maniatis, Tziolis – Salpingidis, Mitroglou, Samaras.

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 (2-1), de selecționata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014. Pentru România a marcat Stancu ’19, iar pentru Grecia au înscris Mitroglou ’14, ’66 și Salpingidis ’20. Meciul retur va avea loc, marți, de la ora 21.00, pe Arena Națională din București. Pentru a fi sigură de calificarea la CM, România are nevoie de o victorie cu scorul de 2-0 sau la o diferență de trei goluri. În cazul în care România va câștiga cu scorul de 3-1, meciul va intra în prelungiri, iar dacă scorul se menține și după 30 de minute, se va trece la executarea loviturilor de departajare.

ROMÂNIA – GRECIA. Ciprian Marica cere sprijinul fanilor

Atacantul echipei naționale, Ciprian Marica, a postat, marți dimineață, un mesaj pe contul său de Facebook, înaintea meciului ROMÂNIA – GRECIA, din barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2014.

„Hai România! Împreună până la capăt!”, a scris internaționalul român.

ROMÂNIA – GRECIA LIVE. Adrian Mutu, mesaj de încurajare pentru „tricolori”

Atacantul Adrian Mutu, neconvocat de selecționerul Victor Pițurcă pentru barajul de calificare cu GRECIA, a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj în care a scris că oricând și oricum, indiferent de situație, va fi alături de echipa națională a României.

„Oricând și oricum, indiferent de situație, voi fi alături de echipa națională a României! Hai Româniaaaaa! Doamne ajută!”, a scris atacantul.

La 16 noiembrie, Adrian Mutu a postat, pe contul său de Facebook, o fotografie a selecționerului Victor Pițurcă, al cărui chip fusese înlocuit cu al actorului britanic Rowan Atkinson, care îl interpretează pe Mr. Bean. Atunci el a precizat că această fotografie i s-a părut „simpatică” și că a dorit să destindă atmosfera.

ROMÂNIA – GRECIA. Victor Pițurcă: „Maxim e copilul meu, eu l-am adus la echipa națională”

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, luni, într-o conferință de presă, că nu are nimic cu mijlocașul Alexandru Maxim, considerându-l pe acesta copilul său, deoarece el l-a adus în echipa națională.

„Maxim are o atitudine excelentă. Pur și simplu așa am gândit partida tur. Cu Maxim să am ceva? Maxim e copilul meu, eu l-am adus la echipa națională. Voi nu știați de el când l-am adus la echipa națională. Știa cineva de el? În cariera lui am avut un, hai să nu îi spun un merit, dar cum?! Nu e niciun fel de problemă. GRECIA are jucători foarte puternici, meciul s-a jucat pe un teren destul de greu, iar eu am gândit ca în partida de mâine seară să am jucători proaspeți, iar Maxim e unul dintre ei”, a spus Pițurcă.

Victor Pițurcă este de părere că echipa națională va trebui să evolueze foarte bine în faza ofensivă pentru a putea avea șanse de calificare la Cupa Mondială din Brazilia. „Trebuie să jucăm bine, să jucăm perfect faza ofensivă, să avem o circulație foarte bună în teren. Cu siguranță grecii se vor retrage în jumătatea lor de teren. Nu va fi ușor, va fi dificil, eu sunt foarte puternici pe faza defensivă, dar și noi avem jucători care pot desface jocul. Și în GRECIA am încercat să jucăm ofensiv. Am vrut să marcăm gol, goluri. Nu vom neglija faza defensivă, să nu credeți asta. Într-un joc de asemenea importanță nu trebuie să primești goluri și să marchezi. Și la meciul tur am jucat cu un singur închizător, Cociș era mai avansat în funcție de cum cerea jocul”, a completat Pițurcă.

Victor Pițurcă a afirmat că nu s-a decis ce portar va evolua ca titular. „Încă nu m-am decis cine va apăra din primul minut. E foarte clar că cine va intra va avea o mare responsabilitate, pentru că orice greșeală se vede. E foarte important să avem liniște în apărare. Tătărușanu s-a antrenat normal, nu mai are nicio problemă”, a adăugat Pițurcă.

Selecționerul a precizat că într-un asemenea meci nu se poate discuta despre oboseală, iar jucătorii se pot autodepăși. „Evoluția noastră în cea de-a doua repriză nu a mai fost aceeași, dar asta și din cauza jucătorilor greci, care au făcut un meci foarte bun spre final, iar noi din punct de vedere fizic, psihic, nu am fost la nivelul la care trebuia. La un meci de genul ăsta trebuie o autodepășire din toate punctele de vedere. Organismul uman are resurse nebănuite și cred că e un moment prea important ca să ne lăsăm pradă oboselii. Nu a fost niciun jucător care s-a ridicat peste nivelul lui valoric, dar nici nu au fost jucători care nu au evoluat la un anumit nivel. Nu mi-a plăcut că fizic nu ne-am ridicat la nivelul momentului. Nu știu ce s-a întâmplat. Trac, emoții nu aveau de ce să aibă. Le-am explicat și înainte de joc că trebuie să fim liniștiți, să jucăm ceea ce știm noi și cum ne pregătim noi jocul”, a subliniat Pițurcă.

El a explicat că reușitele grecilor au venit în urma unor circumstanțe norocoase, deoarece loviturile libere au fost prost executate. „Culmea a fost că fazele fixe ale lor nu au fost reușite și am primit goluri. Așa s-a întâmplat. Au fost bătute prost loviturile libere și am primit goluri. Grecia e o echipă care joacă mai închis, care se bazează pe jocul defensiv, iar dacă reușesc să și marcheze, ai probleme mari. Eu sper ca noi să avem atuuri care să ne permită să înscriem goluri. Grecii nu ne-au surprins cu nimic în afara faptului că ne-au marcat cele două goluri normale. Unul a fost cadou. Au mai avut două situații de a marca”, a mai spus Pițurcă.

Victor Pițurcă a declarat că faulturile lui Gabriel Torje, din care GRECIA a înscris golurile unu și trei au fost inutile. „Am discutat cu Torje și cu toți jucătorii. Acele faulturi inutile ale lui din poziții laterale ne-au costat două goluri. Însă nu e numai Torje vinovat. Faulturi pot avea loc la mijlocul terenului. În general s-a achitat bine de sarcini, dar din păcate a făcut acele faulturi inutile care, din păcate, s-au și văzut pe tabela de marcaj”, consideră Pițurcă.

ROMÂNIA – GRECIA LIVE. Selecționerul susține că greșelile de arbitraj din meciul tur îl fac să se teamă și pentru retur. „Lazăr la primul galben a primit avertisment pentru că așa a vrut arbitrul. El nici nu mai face parte din lot, era foarte afectat. A fost o experiență pentru el, chiar la vârsta pe care o are. Puteam să primim gol pe final, dar asta a fost situația. V-am spus la început că am fost dezavantajați într-un mod care îmi dă de gândit la acest nivel, pentru că am mai avut probleme în această campanie”, a concluzionat Pițurcă.

ROMÂNIA – GRECIA LIVE. 1.700 de suporteri ai echipei Greciei vor asista la meciul cu România

Aproximativ 1.700 de suporteri eleni vor asista la meciul ROMÂNIA – GRECIA, din manșa retur a barajului pentru calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache.

„Așteptăm aproximativ 1.000 de suporteri din Grecia cărora li se vor adăuga circa 700 care fac parte din comunitatea elenă din ROMÂNIA. Până la această oră au ajuns în România aproximativ 300 de suporteri, cu un avion și două autocare prin vama Giurgiu. Suporterii greci sunt însoțiți de jandarmi până în Piața Constituției și apoi mai departe în Centrul Istoric. În jurul orei 17.00, suporterii greci se vor întoarce la autocarele din Piața Constituției și vor face deplasarea împreună cu jandarmii la stadion”, a spus Enache.

ROMÂNIA – GRECIA LIVE. Fernando Santos: „Nu cred că meciul va ajunge la lovituri de departajare”

Selecționerul portughez al Greciei, Fernando Santos, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că barajul cu ROMÂNIA pentru calificarea la Cupa Mondială nu este jucat, chiar dacă echipa sa a câștigat meciul tur cu scorul de 3-1.

„Este un meci deschis. Primul meci a fost în GRECIA, iar acum urmează returul. Avem avantajul că am câștigat în GRECIA. Am venit aici cu dorința de a câștiga. România va trebui să recupereze diferența, va avea suporterii de partea ei, iar noi vom încerca să ne păstrăm avantajul. Noi nu am venit aici să păstrăm avantajul din tur, ci să și jucăm, să ne facem jocul nostru și să câștigăm”, a spus Santos.

Fernando Santos a afirmat că nu crede că meciul va ajunge la loviturile de departajare. „Trebuie să avem meciul sub control, să deținem posesia și să marcăm un gol, care ar fi foarte important. Nu cred că meciul va ajunge la lovituri de departajare. Cred că se va termina în 90 de minute. Sunt convins că România va intra foarte determinată în meci și va juca foarte bine. Noi vom face tot ce ține de noi ca să câștigăm. Meciul o să fie diferit față de tur, pentru că fanii vor fi alături de ei. Vom încerca să jucăm cât putem noi de bine pentru a obține rezultatul pe care îl dorim”, a completat Santos.

El a menționat că absența lui Kostas Katsouranis din cauza cumului de cartonașe galbene nu se va simți la meciul retur. „Nicio o echipă nu trebuie să se bazeze pe un singur jucător. Katsouranis este un jucător foarte important, dar noi ne vom face jocul în continuare. O să găsim un alt înlocuitor pentru el”, a explicat Santos.

Întrebat dacă îl cunoaște pe arbitrul Pedro Proenca, ce părere are despre el și când a vorbit ultima oară cu el, Santos a răspuns: „În al doilea minut am avut și cartonaș roșu. Nu comentez niciodată ce fac arbitrii în timpul unui meci. Sper ca arbitrii să-și facă treaba cum trebuie. Ultima oară am vorbit acum șapte-opt ani, pentru că trăiesc în Grecia de atunci. La ultimul Campionat European a arbitrat el, la fel și finala Ligii Campionilor. E cel mai bun arbitru”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere