ROMÂNIA – TURCIA 0-2. Naționala noastră stă la mâna Olandei pentru a mai spera la barajul pentru Mondiale

ROMÂNIA – TURCIA 0-2. Naționala noastră stă la mâna Olandei pentru a mai spera la barajul pentru Mondiale

Echipa națională a României a fost învinsă, marți, pe Arena Națională, cu scorul de 2-0 (1-0), de reprezentativa Turciei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Golurile au fost marcate de Burak Yilmaz ’22 și Mevlut Erdinc ’90+5.

0-1: Burak Yilmaz a înscris cu o lovitură cu capul de la 8 metri, după o centrare a lui Cener Erkin, de pe partea stângă.

0-2: Mevlut Erdinc a stabilit scorul final cu un șut de la 16 metri, la colțul lung.

În minutul 15, Tănase a trimis mingea în bara transversală a porții apărate de Volkan Demirel. În minutul 57, Stancu a înscris, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, iar în minutul 69 și Adrian Popa a avut o bară.

România: Tătărușanu – Mățel, Goian, Chiricheș, Raț – Hoban, Pintilii – Torje (Ad. Popa ’46), Stancu, Tănase (Bucur ’78) – Marica (Maxim ’46). Selecționer: Victor Pițurcă.

Turcia: Volkan Demirel – Gokhan Gonul, Semih Kaya, Omer Toprak, Caner Erkin – Gokhan Tore (Mevlut Erdinc ’84), Selcuk Inan, Mehmet Topal, Arda Turan – Umut Bulut (Adem Gulum ’90), Burak Yilmaz (Olcay Șahan ’72). Selecționer: Fatih Terim.

Cartonașe galbene: Raț ’40 / Semih Kaya ‘1, Volkan Demirel ’65, Arda Turan ’69

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Norvegia, cu Svein Oddvar Moen la centru, ajutat la cele două linii de Kim Thomas Haglund și Frank AndÃ¥s. Arbitru de rezervă a fost Ken Henry Johnsen.

La partida de pe Arena Națională au asistat 44.537 de spectatori.

Fundașul Răzvan Raț va fi suspendat pentru următorul meci al echipei naționale, ca urmare a cartonașului galben primit în partida cu Turcia.

Gândul a transmis meciul LIVE TEXT

min 90+5. Mevlüt Erdinç face 2-0 pentru Turcia iar meicul se termină câteva secunde mai târziu

min 90+2. Goian, din 6 metri, trimite direct în brațele portarului Volkan

min 86. O nouă șansă pentru turci dar scăpăm încă o dată cu fața curată

min 78. Schimbare la România, iese Cristi Tănase și intră Gigel Bucur

min 75. Un nou corner pentru România.

min 69. Bară pentru România la șutul trimis de Adi Popa

min 65. Galben pentru Volkan pentru tragere de timp

min 63. O nouă ocazie pentru turci și scăpăm ca prin urechile acului

min 60. Corner pentru România după un atac susținut al Naționalei

min 57. Gol al lui Stancu, anulat pentru un ofsaid

min 54. Mare ocazie pentru turci dar Tătărușanu apără formidabil șutul lui Umut Bulut

min 46. A început repriza secundă cu Adi Popa și Maxim trimiși în teren în locurile lui Torje și Marica

min 45+3. Final de repriză cu turcii controlând jocul cu mult calm

min 40. Cartonaș galben și pentru Raț, pentru un fault inutil

min 33. Șut bun al lui Torje, dar avem parte doar de un corner

min 27. Stancu cere un penalty pentru un henț în careu dar arbitrul nu ne acordă nimic

min 22. Turcii deschid scorul după ce Burak Yilmaz trimite în poartă nestingheirt din mijlocul careului

min 15. Ocazie imensă a lui Cristi Tănase care trimite o boltă spre poarta părăsită de neinspiratul Volkan Demirel, mingea fiind respinsă de pe linia porții, în bara transversală

min 9. Mare gafă a lui Chiricheș, Burak Yilmaz scapă singur cu Tătărușanu dar portarul nostru salvează la șutul modest al turcului

min 6. Al doilea corner pentru România, Naționala noastră fiind foarte insistentă în aceste momente. Turcii greșesc în careu, Pintilii are o șansă mare dar este doar al treilea corner

min 2. Un prim cartonaș galben pentru Turcia, pentru un fault dur la Marica, și, după ce lovitura liberă a fost executată, România beneficiază de un corner

min 1. A început meciul la finele căruia România să fie aproape sigură de un loc în barajul pentru World Cup 2014

ROMÂNIA – TURCIA, meciul care ne poate duce mai aproape de barajul pentru CM 2014 din Brazilia, va fi LIVE text pe gândul, marți, de la ora 21.

Echipele de start la meciul România – Turcia

Echipele de start la meciul România – Turcia, care începe la ora 21.00, pe Arena Națională, în grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014:
România: Tătărușanu – Mățel, Goian, Chiricheș, Raț – Hoban, Pintilii – Torje, Stancu, Tănase – Marica. Selecționer: Victor Pițurcă.

Turcia: Volkan Demirel – Gokhan Gonul, Semih Kaya, Omer Toprak, Caner Erkin – Gokhan Tore, Selcuk Inan, Mehmet Topal, Arda Turan – Umut Bulut, Burak Yilmaz. Selecționer: Fatih Terim.

ROMÂNIA TURCIA, care va fi LIVE pe Arena Națională, este meciul în urma căruia ROMÂNIA poate lua o opțiune serioasă la calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial de anul viitor.

Înainte de ROMÂNIA TURCIA, ROMÂNIA este pe locul 2 în grupa de calificare, cu 13 puncte, iar TURCIA este pe locul 4, cu 10 puncte. Între ROMÂNIA și TURCIA se află Ungaria, cu 11 puncte.

ROMÂNIA TURCIA LIVE. ROMÂNIA vine după victoria 3-0 cu Ungaria, în timp ce TURCIA vine după 5-0 acasă cu Andorra. După meciul cu TURCIA, ROMÂNIA mai are de jucat acasă cu Estonia și în deplasare în Andorra. TURCIA mai joacă în Estonia și acasă cu Olanda, iar Ungaria – azi cu Estonia, apoi în Olanda și acasă cu Andorra.

Dacă ROMÂNIA va termina grupa pe locul 2 și nu va avea cel mai slab punctaj dintre nouă ocupante ale pozițiilor secunde, se va califica la barajul pentru CM 2014.

Inchide