S-a dat lege! Mașinile diesel, interzise în două zile ale săptămânii

Redactor:
Gandul
S-a dat lege! Mașinile diesel, interzise în două zile ale săptămânii
Lovitură dură pentru șoferii italieni, după ce autoritățile au impus o interdicție temporară pentru mașinile diesel.

Măsura interzicerii circulației mașinilor diesel în zilele de miercuri și joi se datorează poluării excesive a Romei, scrie evz.ro.

Pe de altă parte, legea nu se aplică în cazul autobuzelor, taxiurilor și al altor mijloace de transport pentru servicii publice. Măsura intră în vigoare între orele 7.30-10.30 și 16.30-18.30.

Virginia Raggi, primarul din Roma, a decis totodată ca temperatura apei din sistemul local de termoficare să nu treacă de 18 grade Celsius, pentru limitarea emisiilor poluante generate de boilerele alimentate cu gaz.

Poluarea face ravagii în Roma și Milano. Milanezii nu pot circula cu mașinile diesel începând de miercuri, pe timpul zilei, dar restricția vizează doar mașinile vechi și foarte poluante.

O declarație tranșantă vine din partea comisarului local pentru transporturi, Marco Granelli: „Până în 2030, Milano va deveni un oraș fără mașini diesel”.

Și primarul Capitalei, Gabriela Firea, dorește să combată poluarea cauzată de mașinile vechi prin introducerea Vinietei Oxigen, care va fi plătită de toți șoferii cu vehicule poluante, care tranzitează centrul orașului.

Vinieta Oxigen vizează cu precădere autoturismele cu motorizări non-euro, E1, E2, E3 și E4.

Inchide