Septembrie 2014. Nunta fiicei primarului Iașiului – o miniședință de guvern. Ponta, miniștrii și parlamentarii PSD au venit să petreacă cu Nichita. GALERIE FOTO

Publicat: 30/04/2015, 15:04
Actualizat: 30/04/2015, 19:07

La nunta Ilincăi Nichita au luat parte aproximativ 600 de persoane, între care premierul Victor Ponta, care a venit singur la petrecere, vicepremierii Liviu Dragnea și Gabriel Oprea, miniștrii Nicolae Bănicioiu, Remus Pricopie, Eugen Teodorovici, Aurelia Cristea, Doina Pană și Gabriela Szabo, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și primarul Galațiului, Marius Stan.

De asemenea, printre nuntași s-au aflat parlamentari PSD, primari social-democrați, șefi de instituții din Iași, precum și oameni de afaceri locali.

Atmosfera a fost întreținută de Loredana Groza și Adrian Enache, precum și de interpreta de muzică populară Daniela Condurache.

Potrivit unuia dintre invitații la nuntă, meniul a fost „echilibrat și bine ales”.

„S-a pus mare accent pe detalii. S-au servit inclusiv orez negru cu roșii confiate și șalău în crustă de fistic. Cocktailurile erau servite la comandă, puteai cere orice. La 600 de invitați au fost cam 150 de ospătari, nu au fost probleme să aștepți, având în vedere numărul mare de invitați. Dacă ridicai un deget, venea imediat un ospătar”, a spus unul dintre participanții la nunta Ilincăi Nichita.

Un alt invitat a spus că ministrul Rovana Plumb, unul dintre nași, a întreținut atmosfera, în timp ce mireasa Ilinca Nichita a dansat aproape toată noaptea.

„Cortul în care a avut loc nunta avea inițial capacitatea de numai 450 de locuri, dar săptămâna asta a fost extins. Astfel, a fost mai mult loc pentru dans, dar și mai mult spațiu între mese. A dansat și premierul, când cu o ministră, când cu alta, iar Nichita a invitat-o la dans pe Loredana”, a spus invitatul.

Nunta Ilincăi Nichita a avut loc la un restaurant select de la marginea orașului, iar invitații au început să sosească după ora 19.00, mașinile acestora fiind oprite de mai mulți agenți de pază la aproximativ 200 de metri distanță de localul unde are loc petrecerea. Invitații erau rugați să își spună numele, după care mai multe tinere verificau dacă aceștia figurează pe lista nuntașilor.

Sâmbătă după-amiază, la Biserica „Sfântul Nicolae din Copou” a avut loc cununia religioasă a fiicei primarului Gheorghe Nichita, slujba fiind oficiată de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, împreună cu mai mulți preoți. Mai mulți angajați ai unei firme de pază s-au aflat în fața bisericii, iar în zonă au patrulat polițiști locali îmbrăcați civil.

Cununia civilă a fiicei primarului Nichita a fost oficiată vineri după-amiază chiar de către edilul ieșean și s-a desfășurat în prezența a zeci de persoane. Cu o oră înainte de începerea ceremoniei de la Starea Civilă din Iași, în zonă și-au făcut apariția mai mulți polițiști locali, dar și un echipaj al Poliției Rutiere. După cununia civilă, participanții la eveniment s-au retras la o petrecere la un restaurant central din Iași.
În ultimele zile, în clădirea în care funcționează Starea Civilă din Iași s-a făcut curățenie generală. Au fost spălate ferestrele și treptele instituției și au fost aduse ghivece de flori care au fost așezate în fața clădirii. În ultimele zile, spațiile verzi din jurul bisericii au fost curățate de angajați din subordinea municipalității, iar în curtea lăcașului de cult au fost aduse ghivece de flori.

Ilinca Nichita și Cosmin Livezenu s-au cunoscut în urmă cu patru ani. Fiica cea mică a primarului este notar, în timp ce Cosmin Livezeanu lucrează în sistemul bancar.

Florin Ghețău, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului