Simona Halep a pierdut în semifinale la Wimbledon, 6-7, 2-6, cu Eugenie Bouchard

Publicat: 03/07/2014, 18:52
Actualizat: 11/01/2020, 00:39

Simona Halep – Eugenie Bouchard Live. Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul 3, a fost învinsă de Eugenie Bouchard (favorita numărul 13 și locul 13 WTA) cu scorul de 6-7, 2-6, joi, în semifinalele turneului de la Wimbledon.

Simona Halep – Eugenie Bouchard Live

Simona Halep – Eugenie Bouchard, 6-7, 2-6, în semifinale la Wimbledon

Halep – Bouchard 2-6. Servește canadianca pentru meci. Serviciul puternic și bine plasat o avantajează. Bouchard are încă două mingi de meci. Halep o lasă doar cu una. O nouă dublă greșeală o anulează pe cealaltă. Halep a avut șansa de 3-5, dar a trimis mingea în out. O nouă minge de meci pentru Bouchard, transformată într-un bilet de calificare în finala de la Wimbeldon.

2-5 pentru Bouchard. Servește Halep ca să râmână în joc. Bouchard ia primele două puncte, grație greșelilor lui Halep. Simona reduce din diferență cu un rever extraordinar de-a lungul liniei. Două mingi de meci pentru Eugenie Bouchard. Un as salvează prima minge de meci, iar Bouchard o irosește pe a doua. O nouă minge de meci pentru Bouchard, dar Halep readuce egalitatea. Avantaj pentru Halep, iar scorul devine 2-5. Trei mingi de meci ratate de Bouchard.

Bouchard începe game-ul cu un ace. Simona aleagă și nu renunță nicio secundă. Bouchard reușește încă un ace. Vine și o dublă greșeală a canadiencei.Al cincilea game luat consecutiv de sportiva din Canada. 1-5

1-4. Halep comite o nouă dublă greșeală, a cincea din meci. Un rever perfect, în lungul liniei dă speranțe de revenire, dar Bouchard ia game-ul, după ce românca trimite în fileu punctul devisiv.

Bouchard profită de accidentarea lui Halep și întinde jocul pe tot terenul. Scorul devine 1-3 pentru Bouchard, în setul doi

A treia dublă greșeală comisă de Simona Halep. Se joacă rapid. Urmează o nouă dublă greșeală a lui Halep, iar Bouchard ia game-ul. 1-2 în favoarea jucătoarei din Canada.

1-1. Servește Bouchard și este la un pas de un game alb, însă trimite mingea decisivă în fileu. Simona o suprinde pe picior greșit pe Bouchard și reduce din diferență, dar sportiva din Canada reușește să ia game-ul pe o greșeală a lui Halep.

Jocul se reia și Halep ia rapid primul game. Halep-Bouchard 1-0, în setul al doilea

Simona Halep – Eugenie Bouchard 6-7, în primul set

Tie-break

6-7 pentru Bouchard

5-6 pentru Bouchard

4-6 pentru Bouchard

4-5 pentru Bouchard

4-4

4-3 pentru Halep

4-2 pentru Halep

3-2 pentru Halep

2-2

Halep-Bouchard 1-2

1-1

1-0 pentru Halep

Servește Halep pentru șansa de a continua setul în tie-break. Aleargă și recuperează o minge care părea pierdută, dar accidentarea a împiedicat-o să meargă mai departe în punct. Minge pentru tie-break câștigată de Halep după ce mai lung și mai frumos schimb de lovituri care a avut loc de la începutul meciului. 6-6

5-6. Primele două puncte au fost lovite în afara terenului de Bouchard, însă vine și rândul lui Halep să greșească. Contesă încă o decizie, dar nu mingea era în teren.

5-5 Servește Simona Halep pentru a rămâne în set. Halep contestă o decizie și repetă un punct, câștigându-l. O aleargă pe sportiva din Canada. A doua dublă greșeală a Simonei din acest meci. Bouchard returnează mingea decisivă a lui Halep în out și este 5-5.

4-5. Game alb pentru Bouchard. Halep un efort și ajunge o scurtă, însă nu reușește să ducă punctul la capăt.

Halep are probleme cu primul serviciu, însă compenseză foarte bine cu al doilea. Bouchard a avut minge de break, însă Simona Halep reușește un lung de linie perfect și egalează. O nouă minge de break pentru Bouchard, dar Halep o execută cu un rever bine plasat. Vine și avantajul lui Halep, care aduce și egalitatea în set. 4-4

3-4 pentru Bouchard, care își câștigă rapid serviciul. Provoacă greșeli ale Simonei Halep prin lovituri puternice, iar românca nu riscă o accidentare mai gravă forțându-se pentru orice punct.

Chiar și accidentată, Halep aleargă mult și nu pare dispusă să cedeze niciun punct. A avut minge de 3-3, dar a lovit prea puternic și a lovit-o în out. A doua șansă de egalitate la game-uri n-a fost irosită. 3-3

2-3 Halep -Bouchard. Sportiva din Canada câștigă rapid primul game disputat după accidentarea lui Halep și preia avantajul.

Jocul se reia.

Halep s-a accidentat și este bandajată. Rămâne de văzut cât de gravă este accidentarea.

2-2. Servește Halep. Punct superb câștigat de Bouchard, însă avantajul este redus de o greșeală. Vine și rândul lui Halep să greșească, iar Bouchard reușește break-ul.

Simona Halep – Eugenie Bouchard2-1. Break pentru Halep. Bouchard lovește tare, însă loviturile sale nu prind mereu spațiul terenului.

Cele două sportive atacă constant. Se joacă într-un ritm alert, primele două game-uri fiind disputate în doar 4 minute.

1-1. E rândul Simonei să atace. Bouchard lovește tare și trimite mai multe mingi în afara terenului. Game-ul aduce și prima greșeală a Simonei Halep.

Servește puternic Bouchard și ia primul punct al meciului. Sportiva din Canada joacă agresiv încă de la începutul partidei. Simona Halep – Eugenie Bouchard 1-0

Meciul a început.

Simona Halep intră pe teren bandajată la coapsă și gleznă, ca în partidele precedente. Halep a cedat un singur set în cele cinci meciuri disputate până acum la Wimbledon, în partida cu Lesia Țurenko din turul doi.

Simona Halep – Eugenie Bouchard Live.Ce spune CTP despre Simona

Editorialistul gândul, Cristian Tudor Popescu a comentat la cald calificarea istorică a jucătoarei Simona Halep în semifinale la Wimbledon. „Dincolo de bucuria care m-a cuprins – firește, și pe mine – să o văd pe Simona în semifinale la Wimbledon – istoric rezultat, într-adevăr – încerc să rămân lucid în legătură cu meciul de astăzi. A fost un cadou pe care i l-a oferit Sabine Lisicki care, de la 4 -1 din primul set pentru ea nu a mai câștigat puncte – cred că a făcut o medie de un punct pe ghem Lisicki. N-am mai văzut de mult la un asemenea nivel, sfert de finală la Wimbledon, o jucătoare prăbușindu-se în felul acesta. Lisicki a avut un dezechilibru psihic major din acel moment, a greșit niște mingi – copilărești e puțin spus – mingi infantile de-a dreptul, cu mingea deasupra fileului, cu tot terenul liber la 40 – 30, la 4 – 3, în primul set, și nu a fost capabilă să trimită peste fileu, apoi a avut un voleu în setul doi în care, cu mingea iarăși deasupra fileului, cu mingea rachetă, trimite afară o jumătate de metru și râde. Râde. Era un râs nervos, psihotic. Dacă ne gândim și la faptul că după meci s-a dus senină, cu o seninătate care poate să-i îngrijoreze pe cei apropiați ei, să dea autografe pe mingi, pe tricouri doritorilor la marginea terenului. După ce prestezi în felul acesta jalnic, pentru că e jalnic ce a jucat Lisicki, să mai dai și autografe… nu știu ce psihic mai are fata asta”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Asta nu micșorează cu nimic meritul Simonei pentru că ea a știut să câștige acest meci rapid, să o execute prompt și fără dureri pe Sabine Lisicki; pentru că atunci când ai în față un astfel de comportament, când adversara se bate singură, trebuie să o lași să se bată”, a mai spus editorialistul gândul, înainte meaciului Simona Halep – Eugenie Bouchard.

„Dacă nu știi ce să îi faci, să o execuți scurt și dur, dacă te împotmolești la un moment dat, poate să își revină din pumni, să se trezească și meciul să se complice. Este admirabil parcursul psihic perfect stabil al Simonei în meciul ăsta, și la 4 – 1 pentru Lisicki în primul set și la set și 5 – 0 pentru ea, în setul al doilea, Simona a arătat la fel din punct de vedere psihic, netulburată, urmărindu-și loviturile ei, asta este foarte important. Și-a urmărit jocul, și-a urmărit să-și facă loviturile, nu a interesat-o scorul”, a conchis editorialistul Cristian Tudor Popescu.

Parcursul lui Simona Halep până în semifinale

Simona Halep a învins-o, miercuri, pe Sabine Lisicki (Germania, locul 19 WTA), în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Halep a reușit victoria în doar o oră de joc, cu scorul de 6-4, 6-0. Halep a făcut o revenire spectaculoasă de la 3-0, în primul set, în favoarea jucătoarei din Germania, și nu a mai cedat decât un singur game până la finalul jocului, reușind totodată să câștige 11 game-uri consecutiv.

Simona Halep a trecut, marți, în optimile de finală de la Wimbledon, de Zarina Diyas (nr. 72 WTA, Kazakhstan), scor 6-3, 6-0, în doar 57 de minute. În turul trei, Halep a învins-o pe Belinda Bencic, scor 6-4, 6-1.

În turul doi, Simona Halep a învins-o pe Lesia Țurenko (Ucraina), jucătoare venită din calificări și locul 170 WTA, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4.

Simona Halep a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră și cinci minute, pe Teliana Pereira (Brazilia), poziția 88 în ierarhia mondială.

Româncaa început în forță cel de-al treilea turneu de Grand Slam al sezonului, pe iarba de la WImbledon, și dacă va reuși un turneu cel puțin la fel de bun ca Roland Garros, unde a jucat finala, poate să urce până pe locul 2 în lume. Este adevărat, în același timp, că se poate să cadă chiar pe locul 5, dacă, să zicem, pierde meciul din turul secund cu Lesia Tsurenko, sau meciul din turul trei, iar Agnieszka Radwanska ajunge până în sferturi iar Sharapova joacă finala. Aflată în acest moment pe locul 3 în lume, cu 6105 puncte, Simona își va păstra, cu siguranță, această poziție dacă:

– ajunge cel puțin până în sferturile de finală;

– Agnieszka Radwanska nu câștigă turneul

Simona Halep – Eugenie Bouchard. Cum poate ajunge românca pe locul 2 WTA

Halep poate să ajungă chiar pe locul 2 în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste, dar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie ca:

– Simona Halepsă joace finala;

– Na Li, jucătoarea de pe locul 2 în acest moment, să nu ajungă până în semifinale.

Na Li, locul 2 WTA, a fost eliminată de la Wimbledon, după înfrângerea suferită în fața cehoaicei Barbora Zahlavova Strycova. Meciul s-a terminat 7-6 (5), 7-6 (5).

Simona Halep – Eugenie Bouchard. Toate meciurile jucate de sportiva româncă în turneu sunt transmise în format live text pe gândul.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
De ce a renunțat actorul Martin Freeman la vegetarianism după 38 de ani?