SIMONA HALEP – Annika Beck 7-5, 2-3. Simona a ABANDONAT în turul doi la ‘s-Hertogenbosch

SIMONA HALEP - Annika Beck 7-5, 2-3. Simona a ABANDONAT în turul doi la 's-Hertogenbosch
Publicat: 18/06/2014, 20:41
Actualizat: 28/09/2018, 14:08

SIMONA HALEP, locul 3 WTA și cap de serie numărul 1, a învins-o, marți, cu scorul de 7-5, 6-2, pe Olga Govorțova din Belarus, locul 110 WTA, sportivă venită din calificări, în primul tur al turneului de la ‘s-Hertogenbosch (Olanda), cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Halep a avut nevoie de mai puțin de o oră și 20 de minute pentru a trece în turul doi, fază în care va evolua împotriva jucătoare germane Annika Beck, locul 55 WTA, învingătoare în prima manșă, cu scorul de 7-6 (5), 7-5, în fața sportivei Julia Glusko din Israel, locul 82 WTA, venită din calificări. Simona Halep conduce cu 2-0, în întâlnirile cu Annika Beck, după 6-1, 2-6, 6-3, tot la ‘s-Hertogenbosch, în primul tur al ediției 2013, și 6-4, 6-1, în optimile de finală ale turneului de la Doha, din acest an. Calificarea în turul doi este recompensată cu 2.758 de euro și 30 de puncte WTA. La ‘s-Hertogenbosch, favoritele numărul 2 și 3 au părăsit competiția încă din primul tur. Astfel, jucătoarea slovacă Dominica Cibulkova, locul 10 WTA și cap de serie numărul 2, a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-3, de Iaroslava Șvedova (Kazahstan), poziția 67 în ierarhia mondială, în timp ce canadianca Eugenie Bouchard, locul 13 WTA și cap de serie numărul 3, a pierdut, cu scorul de 6-2, 3-6, 3-6, meciul cu americanca Vania King, locul 75 WTA. Halep este deținătoarea trofeului la turneul olandez.

20.35 Simona reușește un game foarte bun, recuperează de la 40-0 și face break-ul, dar, după câteva secunde se duce la adversara sa și îi întinde mâna, renunțând să mai continue. Cât de gravă este accidentarea Simonei vom afla, cu siguranță, în cursul acestei seri

20.30 Din nou un break avans pentru Beck, care reușește să câștige trei game-uri la rând

20.25 Simona a mai pierdut un game și are, din nou, nevoie de fizioterapeut

20.22 De la 40-0 pentru ea Simona a pierdut nu mai puțin de cinci puncte la rînd și Beck își recuperează break-ul

20.18 După aproape zece minute de întrerupere, timp în care pe teren a fost și fizioterapeutul, Simona pare pregătită să ducă la capăt acest meci. De altfel a și reușit foarte repede primul break.

20.06 Două mingi de break a fost obligată să salveze Simona în acest game, unul foarte dificil în care acuză probleme medicale la umărul drept. După ce a egalat Simona s-a văzut nevoită să mai salveze o a treia minge de break, ccea ce a și făcut, ca o mare campioană, pentru ca, la prima șansă de set, să câștige fără probleme

20.01 Un nou break pentru Halep care a revnit de la 0-30 pentru a câștiga patru puncte la rând. Simona servește acum pentru primul set

19.57 Un game câștigat de Halep, dar nu fără emoșii, pentru că la 30-15 pentru ea a trimis mult afară o lovitură cu dreapta, o greșeală neforțată, pentru ca în punctul imediat următor Beck să trimită foarte puțin afară.

19.53 Game destul de scurt reușit și de Beck, cea care a trecut peste pierderea serviciului și este din nou agresivă

19.50 Cu siguranță cel mai scurt game al acestui meci pentru că Simona a avut nevoie de câteva zeci de secunde pentru a egala la 4

19.47 În sfârșit un game foarte bun pe retur pentru Simona care a reușit să egaleze la 40 și apoi, cu două retururi fabuloase, să realizeze primul ei break în meci

19.41 Game la zero pentru Simona care va încerca acum să întoarca soarta primului set, obligatp fiind să recupereze un break

19.38 Game la zero pentru Beck care joacă de parcă ea ar fi marea favorită în acest meci

19.36 Simona nu pare foarte implicată în acest meci, a mai salvat o minge de break dar a reușit să se concentreze pentru a-și trece în cont primul game din acest set

19.28 Beck joacă foarte bine, la fel cum a făcut și anul trecut, când cele două s-au întâlnit la același turneu. Acum este 3-0 iar Beck servește fără cusur

19.26 Simona a salvat incredibil două mingi de break în acest game, cu multă șansă pe cea de-a doua după ce mingea trimisă de Beck a lovit fileul, apoi a ratat o minge de game pentru ca Beck să reușească un retur formidabil pentru pimul break al acestui game

19.20 Un game destul de scurt, câștigat de Beck în doar două minute

19.18 Cu o întârziere de aproape două ore a început meciul din turul doi pe care Simona Halep îl joacă împotriva jucătoarei din Germania, Annika Beck, cea care va servi prima

UPDATE 17.25: SIMONA HALEP nu va juca înainte de ora 19 în turul doi la ‘s Hertogenbosch, în condițiile în care meciul doi al zilei, cel dintre olandeza Michaella Krajicek și Yaroslava Shvedova s-a terminat abia acum și peste aproximativ un sfert de oră va începe un meci din circuitul ATP

Simona Halep, cap de serie numărul 3 la Wimbledon

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, este a treia favorită la câștigarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon, care va debuta la începutul săptămânii viitoare, informează site-ul oficial al competiției.

În 2104, Halep a ajuns în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, fiind învinsă de rusoaica Maria Șarapova, în timp ce la Australian Open a fost eliminată în sferturi de finală de slovaca Dominika Cibulkova.

De asemenea, jucătoarea Sorana Cîrstea va fi cap de serie numărul 29 la Wimbledon.

Principala favorită a turneului de la Wimbledon este americanca Serena Williams, în timp ce cap de serie numărul 2 va fi chinezoaica Na Li.

Pe tabloul masculin, principalul favorit este sârbul Novak Djokovici, locul 2 ATP, urmat de spaniolul Rafael Nadal, locul 1 ATP, și de britanicul Andy Murray, locul 5 ATP și deținătorul trofeului.

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer vor fi capi de serie numărul 11 în proba de dublu masculin.

Turneul de la Wimbledon este singurul la care organziatorii nu țin cont în totalitate de clasamentele ATP și WTA. Ei iau în considerare și rezultatele obținute de jucători în competițiile disputate pe iarbă.

Simona Halep se menține pe locul 3 WTA

Jucătoarea de tenis Simona Halep, care va participa în această săptămână la turneul de la s-Hertogenbosch, se menține pe locul 3, cu 6.280 de puncte, în clasamentul WTA dat publicității luni, informează site-ul wtatennis.com.

Locul 3 pe care îl ocupă Halep reprezintă cea mai bună poziție pentru o jucătoare din România.

În clasamentul WTA de luni sportiva Sorana Cîrstea a coborât un loc și este pe 29, cu 1.611 puncte, iar Monica Niculescu a urcat de pe 66 pe 65, cu 840 de puncte.

Potrivit clasamentului oficial, celelalte jucătoare din România ocupă următoarele locuri în Top 200: Irina-Camelia Begu – locul 80 cu 723 de puncte (în urcare de pe 81), Alexandra Cadanțu – locul 84 cu 705 puncte (în urcare de pe 85) și Alexandra Dulgheru – locul 105 cu 612 puncte (în urcare de pe 106).

La dublu, Monica Niculescu se menține pe locul 40, cu 2.040 puncte, Irina-Camelia Begu se află pe 63, cu 1.349 de puncte, iar Ioana-Raluca Olaru pe 73, cu 1.128 de puncte.

Primele zece jucătoare din clasamentul WTA de simplu sunt următoarele:

1. Serena Williams (SUA) 9.660 puncte
2. Na Li (China) 7.450
3. Simona Halep (România) 6.280
4. Agnieszka Radwanska (Polonia) 5.990
5. Maria Șarapova (Rusia) 4.741
6. Petra Kvitova (Cehia) 4.570
7. Jelena Jankovici (Serbia) 3.990
8. Victoria Azarenka (Belarus) 3.841
9. Angelique Kerber (Germania) 3.830
10. Dominika Cibulkova (Slovacia) 3.735.

Simona Halep – Maria Șarapova, cea mai vizionată finală feminină din istoria Eurosport

Finala turneului de la Roland Garros 2014, disputată între jucătoarele Simona Halep și Maria Șarapova, a fost cea mai vizionată partidă de tenis feminin din istoria televiziunii Eurosport, atrăgând o audiență medie de 3,8 milioane de telespectatori, informează advanced-television.com.

Această audiență reprezintă o creștere cu 24% față de precedentul record de telespectatori deținut de finala din 2012 a turneului feminin de la Miami, disputată între Agnieszka Radwanska și Maria Șarapova.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA și cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, pe 7 iunie, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4 de rusoaica Maria Șarapova, locul 8 WTA și cap de serie numărul 7.

Începând de luni, Halep este a treia jucătoare de tenis din lume, după americanca Serena Williams și chinezoaica Na Li.

Pe de altă parte, finala masculină din acest an de la Roland Garros, în urma căreia Rafael Nadal a obținut cel de-al nouălea titlu pe zgura pariziană, a devenit cel mai vizionat meci de tenis masculin de la French Open difuzat de televiziunea Eurosport, înregistrând o audiență de peste 4,1 milioane de telespectatori în Europa și ocupă locul al doilea în topul celor mai vizionate partide masculine, după finala din 2012 de la Australian Open, disputată între Rafael Nadal și Novak Djokovic (4,3 milioane telespectatori).

Ediția din acest an a turneului de la Roland Garros a cunoscut cele mai mari creșteri de audiență față de anul 2013 în România și Spania (ambele cu +128%), Marea Britanie (+79%) și Franța (+49%). Aceste audiențe uriașe au fost obținute datorită strategiei de exclusivitate adoptate de Eurosport pe anumite piețe-cheie, precum Spania, performanțelor deosebite ale unor veritabili „eroi naționali”, precum Simona Halep, Rafael Nadal și Andy Murray, și intervențiilor inspirate ale consultanților speciali angajați de Eurosport pe durata acestui turneu, precum Mats Wilander, Juan Carlos Ferrero, Marion Bartoli și Henri Leconte.

Producțiile interne ale grupului Eurosport au contribuit și ele la succesul de audiență al turneului Roland Garros din acest an. Live show-urile exclusive „Game, Sets and Mats”, prezentate de Mats Wilander seara, la o oră de maximă audiență, au fost vizionate de 22,5 milioane de telespectatori unici pe parcursul turneului, marcând o creștere cu 17% față de anul 2013.

Online, peste 1,3 milioane de utilizatori unici au vizitat zilnic secțiunea „French Open” de pe site-ul Eurosport, pe internet și pe dispozitive mobile.

Simona Halep, favorita publicului pe site-ul WTA

WTA a anunțat, pe site-ul oficial, că sportiva rusă Maria Șarapova a fost desemnată jucătoarea lunii mai, datorită câștigării turneelor de la Madrid și Roland Garros, în timp ce Simona Halep, finalistă atât în Spania cât și în Franța, a ocupat primul loc în preferințele fanilor.

Wtatennis.com notează că Șarapova a învins la Madrid trei jucătoare din Top 5 – Na Li, Agnieszka Radwanska și Simona Halep, iar la Paris s-a impus în fața vedetelor în formare Garbiñe Muguruza, Eugenie Bouchard și Simona Halep. „De aceea, Șarapova a fost numită jucătoarea WTA a lunii mai”, scrie site-ul WTA.

În ceea ce o privește pe Simona Halep, românca a primit 291.000 din totalul de 305.000 de voturi ale fanilor pe site-ul wtatennis.com. Astfel, Halep s-a clasat pe prima poziție în preferințele fanilor, cu 95 la sută din voturi, urmată de Maria Șarapova – 4 la sută și de americanca Serena Williams, cu doar un procent. „Însă a trebuit să optăm pentru Șarapova, care a învins-o pe Halep atât în finala de la Madrid cât și în cea de la Roland Garros”, a menționat WTA.

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Madrid în fața Mariei Șarapova în data de 11 mai, scor 6-1, 2-6, 3-6, și a fost învinsă de sportiva rusă în ultimul act de la Roland Garros în 7 iunie, scor 4-6, 7-6 (5), 4-6.

Simona Halep, premiată la Constanța

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a fost premiată, vineri, la Universitatea Ovidius din Constanța, unde a primit o diplomă de excelență și o medalie în urma performanței realizate la turneul de la Roland Garros, la care a fost finalistă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vizibil emoționat, rectorul interimar al Universității Ovidius din Constanța, Ion Bordeianu, a primit-o pe Simona Halep cu un buchet de flori și i-a înmânat apoi o medalie și o diplomă de excelență, ca gest de mulțumire față de jucătoarea de tenis din Constanța pentru performanțele obținute pe zgura de la Roland Garros.

Simona Halep a semnat în cartea de onoare a universității și a primit din partea conducerii instituției propunerea ca, la final de carieră în tenis, să devină cadru didactic la Facultatea de Educație Fizică și Sport, dar până atunci ar putea deveni cadru didactic asociat. „Voi propune Senatului universității să vă acordăm titlul onorific de cadru didactic asociat, chiar în timpul activității, și atunci când aveți timp măcar să veniți să vizitați facultatea. Simpla prezență a dumneavoastră va reprezenta un stimulent pentru studenții Facultății de Educație Fizică și Sport”, a spus Ion Bordeianu.

„Este foarte greu să răspund acum pentru că nu știm niciodată ce ne rezervă viața, dar, în sufletul meu, doresc treaba asta. Vom vedea câți ani voi juca tenis și ce voi face după, dar cu siguranță este una dintre dorințele mele”, a răspuns Simona Halep.

Finalista de la Roland Garros a spus că diploma și medalia primite le va păstra în vitrina cu trofee, „la loc de onoare”. „Sunt emoționată acum. Este un moment foarte frumos pentru mine. Mi-am dorit să fiu aici, la această facultate și, de ce nu, în viitor să rămân aici. Mă bucur foarte mult să cunosc oameni, să fiu alături de constănțeni. Este un moment deosebit. Această diplomă și această medalie, o să le pun în vitrina mea cu trofee, trofee de suflet”, a precizat Halep.

Întrebată ce își dorește pe viitor, numărul trei mondial în ierarhia tenisului feminin a spus că mai are multe de învățat, dar și de demonstrat. „Este greu să spun ce va fi în viitor, dar în sufletul meu doresc să vin aici, este una dintre dorințele mele. Mai am multe de realizat. Ceea ce-mi doresc este să câștig un turneu de Grand Slam. Știu că nu este ușor. Am fost foarte aproape de data aceasta, dar mi-a scăpat printre degete, pot să spun. Vreu să progresez în mai multe capitole și nu doar la sport. În viața cu zi cu zi vreau să vorbesc mai bine engleza, este unul dintre obiectivele mele. Vreau să mă simt mult mai relaxată și când dau interviuri, pentru că sunt în continuare foarte emoționată. Mai sunt și lucruri personale, dar momentan le țin pentru mine și le voi dezvălui când se vor realiza”, a declarat Simona Halep.

Sportiva a precizat că orașul Constanța este locul ei de suflet și cu siguranță se va întoarce acolo și a mai spus că nu va avea timp să meargă la plajă pentru că se pregătește pentru un nou turneu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”