SIMONA HALEP, învingătoare la DUBAI: Tennis World: Fanii se îndrăgostesc de Simona pentru că reprezintă „răzbunarea normalității”

SIMONA HALEP, învingătoare la DUBAI: Tennis World: Fanii se îndrăgostesc de Simona pentru că reprezintă răzbunarea normalității
Publicat: 22/02/2015, 08:38
Actualizat: 22/02/2015, 12:20

Într-un material publicat, sâmbătă, după finala câștigată de româncă la turneul de la Dubai, autorul a remarcat valul de simpatie cu care a fost susținută Simona Halep în Emiratele Arabe Unite. „În tenis există o regulă nescrisă: întotdeauna fanii țin cu jucătorul mai slab cotat! Se întâmplă mereu, nu contează cât de mult este favoritul îndrăgit de comunitatea iubitorilor de tenis. Este cum i-ai vedea pe David și Goliat luând loc între liniile albe ale terenului. Știi că Goliat ar trebui să câștige, dar într-un fel vrei ca David să țină pasul”, notează sursa citată.

Surpinzător, această situație nu s-a întâmplat la finala turneului WTA de la Dubai. „Favorita principală și cea mai îndreptățită jucătoare să câștige titlul a fost în mod clar și cea mai ovaționată, în comparație cu adversara ei mai slab clasată. Poate că Simona nu a arătat atât de mult ca un Goliat în comparație cu uriașa ei adversară, Karolina, o frumusețe blondă de 1,86 metri înălțime. Anul trecut, sezonul ei de excepție, Simona a ajuns în finală la French Open și în semifinale la Wimbledon, terminând pe locul 3 WTA. Fanii tenisului s-au îndrăgostit atât de mult de ea încât au votat-o jucătoarea anului. Mai mult decât Serena Williams, mai mult decât Maria Șarapova, cei care urmăresc tenisul au vrut ca Halep să fie recunoscută”, a mai scris Tennis World.

Îmbrățișată de mulțime la Dubai, ovaționată până la ultima minge, Simona a sărbătorit victoria cu obișnuitul ei calm și cu o față zâmbitoare, a notat sursa citată, care a încercat în continuare să ofere răspunsul la întrebarea „de ce este atât de ușor să te îndrăgostești de Simona?”

„Ar putea fi simplitatea mișcărilor ei. Mingea pleacă impecabil din racheta ei, în timp ce trimite lovitura favorită, forehand-ul. Nu există niciun strigăt, niciun mormăit ieșind din gâtul Simonei după fiecare lovitură, nu prea face zgomot. Mișcările ei arată ca un mecanism perfect, o bună combinație de forță și talent. Totuși, asta nu explică de ce este atât de iubită. Ar putea fi faptul că nu arată ca noul prototip de jucătoare modernă de tenis. Nu este înaltă, nu are umeri lați sau mușchi mari. Simona arată ca o femeie normală și nu ai fi surprins să o întâlnești pe un culoar de la supermarket făcându-și cumpărăturile. Nu e snoabă, dar cel mai important este o visătoare. Este visătoare când nu-și găsește cuvintele pentru a exprima cât de fericită e la Paris că a ajuns atât de departe, în finală. Își găsește greu cuvintele, iar engleza ei nu ține ritmul cu gândurile ei. Este zâmbitoare și simplă, arată ca o fetiță în cel mai mare magazin de dulciuri din oraș. Nu este deloc ca Eugenie Bouchard când ajunge în aceeași situație, care este sigură de abilitățile ei, care nu crede că o finală este suficient. De asemenea, Simona nu este blondă, nu este deosebit de frumoasă, nu este o «fashionista». O fată normală într-o lume mare. O fată talentată care încearcă să-și îndeplinească visul. Și acum este ușor să înțelegem de ce oamenii o iubesc atât de mult, acum când probabil că am văzut tot. Femeile o iubesc pentru că se pot regăsi în ea. Bărbații o iubesc pentru că nu este o frumusețe glacială de neatins. Fanii tenisului o iubesc pentru că are clasă și știe cum se joacă acest sport. Este răzbunarea normalității. Dacă cineva cu calitățile Simonei poate fi descris astfel…”, a conchis Tennis World.

Simona Halep, locul 4 WTA și cap de serie numărul 1, a câștigat al zecelea trofeu din carieră, al doilea de categorie Premier 5, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 7-6 (4), pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 18 WTA și cap de serie numărul 17, în finala turneului de la Dubai. Halep s-a impus după o oră și 46 de minute și, în urma acestui succes, românca revine pe locul 3 WTA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu...
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă...
Narcisa, presupusa iubită a tânărului mort în accidentul de la Deveselu, rupe tăcerea: „Nu mă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul...
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Pericol total în TRANSILVANIA. Este vestea momentului pentru cei care locuiesc în Ardeal
Arpad Paszkany, fostul patron de la CFR Cluj, sedus de o ispită de la „Insula...
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Codin Maticiuc cere ajutorul fanilor în mediul online: ”3000 de euro pentru primul care-l găsește...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Test de cultură generală. Cine a calculat viteza luminii?