Simona Halep la Wimbledon. Simona Halep – Sabine Lisicki LIVE 6-4, 6-0, în sferturile de finală. Victorie și calificare spectaculoasă în semifinale

Simona Halep la Wimbledon. Simona Halep - Sabine Lisicki LIVE 6-4, 6-0, în sferturile de finală. Victorie și calificare spectaculoasă în semifinale
Publicat: 02/07/2014, 15:12
Actualizat: 11/01/2020, 17:31

Simona Halep la Wimbledon.Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul 3, a întâlnit-o miercuri, de la ora 14, în sferturile de finală de la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, pe Sabine Lisicki (Germania), poziția 19 în ierarhia mondială. Halep a reușit victoria în doar o oră de joc, cu scorul de 6-4, 6-0. Halep a făcut o revenire spectaculoasă de la 3-0, în primul set, în favoarea jucătoarei din Germania, și nu a mai cedat decât un singur game până la finalul jocului, reușind totodată să câștige 11 game-uri consecutiv.

Simona Halep a trecut, marți, în optimile de finală de la Wimbledon, de Zarina Diyas (nr. 72 WTA, Kazakhstan), scor 6-3, 6-0, în doar 57 de minute.

Actualul antrenor al Simonei Halep, belgianul Wim Fissette, a pregătit-o pe Sabine Lisicki, în 2013. Sportiva germană, fostă locul 12 WTA, în 2012, a câștigat în carieră 4,7 milioane de dolari premii și a triumfat în trei turnee, de alte cinci ori fiind finalistă.


Simona Halep -Sabine Lisicki 6-4, 6-0, după doar o oră de joc

6-0. Cel mai spectaculos punct al meciului a fost cel de final. Lovituri superbe reușite de Halep, care nu a cedat nicio secundă și a alergat pe tot terenul.

Servește pentru meci Simona Halep. Finalizarea jocului și calificarea istorică în semifinale pare deja o formalitate, prin jocul dezvoltat de Simona. Lisicki nu mai are nicio șansă dacă continuă în felul acesta.

5-0. Simona Halep devine mai agresivă, iar Lisicki este clar depășită de situație. Bombardată cu lovituri tot mai puternice de Halep, Lisicki pare deja învinsă și uneori nici nu mai are reacție.

Ace Halep, care pune rapid scorul de 40-0, iar apoi își adjudecă al 9-lea game consecutiv. 4–0.

3-0. Halep joacă extraordinar, aleargă mult și găsește soluții mereu. Simona și-a intrat în ritm, iar Lisicki și l-a pierdut pe al ei. Românca a avut trei mingi de break pe serviciul lui Sabine Lisicki.

2-0. Game câștigat rapid, dare care aduce și o dublă greșeală a lui Halep. Românca a câștigat până acum 7 game-uri consecutiv.

Break Halep. 1-0. Lisicki a servit. Nemțoaica tot recurge la scurte, însă de data aceasta Halep a câștigat frumos punctul. Tot mai multe greșeli de partea sportivei din Germania. Game-ul aduce și cel mai lung schimb de mingi al jocului, de 15 lovituri. Lisicki a avut șansa să încheie, dar a anulat-o cu o dublă greșeală.

Simona Halep – Sabine Lisicki 6-4

6-4. Game și set pentru Simona Halep. Lisicki are niște explozii de energie, transformare în lovituri puternice și bine plasate. Extraordinară lovitură de dreapta reușită de Simona. Halep a avut două mingi de set.

Simona Halep – Sabine Lisicki 5-4. Superbă revenirea Simonei Halep. A post la un pas de un game alb, dar nemțoaica a reușit să câștige un punct. Românca și-a intrat în ritm. 4 game-uri câștigate consecutiv.

4-4. Halep readuce egalitatea, revenind de la 3-0. Halep a început să servească mai tare, iar Lisicki să greșeacă returul. Totuși, sportiva din Germania lovește mult mai tare, iar Halep are probleme la retur. Game-ul aduce și prima dublă greșeală a Simonei.

Primul break pentru Halep, care își ascute jocul și devine mai agresivă. Începe să-i pună probleme lui Lisicki. Simona a avut două mingi de break. 4-3. Sportiva din România câștigă mai des punctele în care reușește să provocare mai multe schimburi de mingii, în timp ce Lisicki vrea să termine rapid fiecare punct. Serviciul puternic o avantajează clar pe nemțoaică.

Game Halep. 4-2, în favoarea sportivei germane.

4-1 pentru Lisicki.Simona câștigă spectaculos un punct care părea pierdut, arLisicki se impune din nou. Nemțoaica servește foarte tare, fiind a două jucătoare de la Wimbledon ca viteză, după Serena Williams.

Halep-Lisicki 1-3. Simona ia primul său game.Lisicki încearcă des să termine imediat punctul, printr-o lovitură decisivă.

3-0 pentru Lisicki, care bifează și primul ace al partidei. Halep a jucat bine, însă nemțoaica lovește mai puternic și încheie rapid punctele.

Servește Halep. Simona apare din nou bandajată la coapsă și gleznă, ca în precedentele două meciuri.Lisicki este în formă și reușește retururi excepționale. 2-0 pentru Lisicki, care ia primul break

Lisicki iar primul game al meciului. Mici probleme la primul serviciu pentru nemțoaică, dar și Halep a lovit mai multe mingi în out. Halep-Lisicki 0-1.

Meciul a început


„Simona Halep are șanse să câștige Wimbledonul. Ea a demonstrat că are capacitățile necesare să ajungă până în ultimul act al unui Grand Slam. În acest moment, ea este un model pentru toți copiii îndrăgostiți de tenis”, a declarat Ilie Năstase, citat de Digi Sport, înainte de meciul Simona Halep – Sabine Lisicki.

Halep, cap de serie numărul 3 și locul 3 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în optimi la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe Belinda Bencic, scor 6-4, 6-1.

În turul doi, Simona Halep a învins-o pe Lesia Țurenko (Ucraina), jucătoare venită din calificări și locul 170 WTA, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4.

Simona Halep a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră și cinci minute, pe Teliana Pereira (Brazilia), poziția 88 în ierarhia mondială.

Româncaa început în forță cel de-al treilea turneu de Grand Slam al sezonului, pe iarba de la WImbledon, și dacă va reuși un turneu cel puțin la fel de bun ca Roland Garros, unde a jucat finala, poate să urce până pe locul 2 în lume. Este adevărat, în același timp, că se poate să cadă chiar pe locul 5, dacă, să zicem, pierde meciul din turul secund cu Lesia Tsurenko, sau meciul din turul trei, iar Agnieszka Radwanska ajunge până în sferturi iar Sharapova joacă finala. Aflată în acest moment pe locul 3 în lume, cu 6105 puncte, Simona își va păstra, cu siguranță, această poziție dacă:

– ajunge cel puțin până în sferturile de finală;

– Agnieszka Radwanska nu câștigă turneul

Simona Halep la Wimbledon. Cum poate ajunge românca pe locul 2

Halep poate să ajungă chiar pe locul 2 în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste, dar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie ca:

– Simona Halepsă joace finala;

– Na Li, jucătoarea de pe locul 2 în acest moment, să nu ajungă până în semifinale.

Na Li, locul 2 WTA, a fost eliminată de la Wimbledon, după înfrângerea suferită în fața cehoaicei Barbora Zahlavova Strycova. Meciul s-a terminat 7-6 (5), 7-6 (5).

Simona Halep la Wimbledon. Toate meciurile jucate de sportiva româncă în turneu sunt transmise în format live text pe gândul.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
BREAKING NEWS | Elicopterul cu președintele Iranului în el s-ar fi prăbușit!
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin...
Imagini controversate din Iași, devenite virale. Gestul rușinos făcut de această blondă, în autobuz
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Crima din Sibiu: prima explicație a tânărului care și-a ucis iubita cu un cuțit, într-un...
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Poveste de dragoste cu final tragic! Tânără în vârstă de 21 de ani, ucisă cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Statul NU mai plătește BANII. Românii trebuie să se grăbească. Termen limită: 7 iunie
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Valuri gigantice de materie întunecată ar putea modifica orbita stelelor
×