SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS, FINALA TURNEULUI CAMPIOANELOR. Simona, semifinală de vis cu Radwanska, 6-2, 6-2: „A fost MECIUL PERFECT”

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS, FINALA TURNEULUI CAMPIOANELOR. Simona, semifinală de vis cu Radwanska, 6-2, 6-2: A fost MECIUL PERFECT
Publicat: 25/10/2014, 17:27

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS, FINALA TURNEULUI CAMPIOANELOR.În finala programată, duminică, Halep o va întâlni pe americanca Serena Williams (locul 1 WTA), care a dispus, în prima semifinală, cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6), de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, locul 8 WTA.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS, FINALA TURNEULUI CAMPIOANELOR, se va juca duminică de la 13.00.

SIMONA HALEP, prima jucătoare din România care joacă finala Turneului Campioanelor.Simona Halep a devenit, sâmbătă, prima jucătoare din România care va disputa finala Turneului Campioanelor, după ce a dispus în semifinale de Agnieszka Radwanska (6 WTA), ea urmând să o întâlnească pe americanca Serena Williams (1 WTA).

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS, reeditarea meciului din grupe.Simona Halep și Serena Williams se vor întâlni, duminică, pentru a doua oară la ediția din acest an a Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce ambele au reușit să câștige semifinalele în care au fost angrenate.

În prima semifinală, Williams a dispus cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6), de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, locul 8 WTA, iar Halep a învins-o cu 6-2, 6-2, pe Agnieszka Radwanska (Polonia, 6 WTA).

Cele două sportive s-au mai întâlnit în faza grupelor, miercuri, când Halep s-a impus cu scorul de 6-0, 6-2.

Până la începutul turneului, cele două mai jucaseră de trei ori până în prezent, de fiecare dată impunându-se Williams. Ele au jucat prima dată una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câștigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Următoarele două partide au avut loc în 2013 și s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, și cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediție a Turneului Campioanelor, reunește cele mai bune opt jucătoare și cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

Pentru calificarea în finală, Halep și-a asigurat 890 de puncte WTA și un cec în valoare de 971.000 de dolari.

Simona Halep, prima reacție după semifinală:„Nu mă așteptam să ajung în finală, am muncit foarte mult în fiecare zi. Azi am jucat foarte bine, a fost meciul perfect. Am vrut să termin cât mai repede punctele, serviciul a mers foarte bine. Mâine, cu Serena, va fi o zi nouă, un meci nou, diferit de cel din grupe. Știu că Serena va fi mai concentrată mâine”, a declarat Simona Halep imediat după încheierea semifinalei.

SIMONA HALEP – AGNIESZKA RADWANSKA 6-2, 6-2

HALEP – RADWANSKA 6-2.Simona fructifică prima dintre cele două mingi de meci și se califică în finala cu Serena Williams de duminică. Semifinala cu Radwanska a durat 1 oră și 10 minute.

HALEP – RADWANSKA 5-2.Poloneza salvează o minge de break pentru Halep și rămâne în meci. Acum, Halep servește pentru accederea în finală.

HALEP – RADWANSKA 5-1.Game la zero pentru Simona și, după doar o oră de joc, românca este la un game de finală. Radwanska servește pentru a rămâne în meci

HALEP – RADWANSKA 4-1. Simona putea încheia chiar mai rapid acest game, ratând o minge simplă de break. Până la urmă, românca face al treilea break din acest set și e aproape de finală.

HALEP – RADWANSKA 3-1. Radwanska revine de la 0-40 și face primul ei break, oarecum contrar cursului jocului.

HALEP – RADWANSKA 3-0.Un game câștigat fără drept de apel de Simona: orice ar încerca poloneza, e contracarată de româncă. Al doilea break pentru Simona. Halep pare la doar 10-15 minute de finală.

HALEP – RADWANSKA 2-0.Simona își câștigă serviciul la zero și meciul tinde să devină un antrenament cu public pentru finala cu Serena Williams de duminică.

HALEP – RADWANSKA 1-0.Simona începe în forță, cu break.

UPDATE 13.47 Începe setul doi, tot cu Radwanska la serviciu.

HALEP – RADWANSKA 6-2.Simona începe cu un as și continuă cu o dublă greșeală, însă până la urmă profită de prima minge de set și are 1-0 cu Radwanska.

HALEP – RADWANSKA 5-2.Poloneza o face pe Simona să lovească foarte mult de jos, lucru care pare să nu îi convină româncei. Radwanska își face serviciul și amână deznodământul primului set.

HALEP – RADWANSKA 5-1.Primele semne de nervozitate ale Simonei, la o minge relativ simplă trimisă în fileu. Totuși, diferența de valoare este evidentă, iar Simona își face serviciul. Radwanska servește pentru a salva primul set.

HALEP – RADWANSKA 4-1.Simona plasează mult prea bine mingile în terenul polonezei și face al doilea break, distanțându-se la trei gameuri.

HALEP – RADWANSKA 3-1.Un game cu de toate: dublă greșeală a Simonei, minge de break irosită de Radwanska, as al Simonei, un challenge irosit tot de ea și în cele din urmă game câștigat de româncă.

HALEP – RADWANSKA 2-1. Un game spectaculos, câștigat de Simona datorită greșelilor adversarei. Simona face primul break.

HALEP – RADWANSKA 1-1. Simona începe cu o dublă greșeală, dar apoi o pune în dificultate pe poloneză și își câștigă serviciul, egalând la 1.

HALEP – RADWANSKA 0-1. Poloneza își câștigă destul de ușor serviciul

UPDATE 13.10 Începe meciul, cu Radwanska la serviciu.

Simona Halep a intrat în arenă. Captură Digisport

Fotografia dinainte de meci. Captură Digisport

Știrea inițială. SIMONA HALEP, locul 4 WTA, și Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, se vor întâlni, sâmbătă, de la ora 13.00, în a doua semifinală a Turneului Campioanelor, de la Singapore.În primul meci din această fază, vor evolua, de la ora 09.30, americanca Serena Williams, locul 1 WTA, și Caroline Wozniacki, locul 8 WTA, daneza fiind singura jucătoare care a câștigat toate cele trei meciuri din grupă.. Halep nu are un palmares pozitiv cu Agnieszka Radwanska, poloneza conducând întâlnirile directe cu 4-2. Românca s-a impus, în turul secund la Roma, în 2013, scor 6-7 (2), 6-1, 6-2, și în semifinalele turneului de la Doha, în acest an, scor 7-5, 6-2. Ultimul meci dintre ele a avut loc în semifinalele turneului de la Indian Wells, ediția 2014, când Radwanska a câștigat cu 6-3, 6-4. Tot poloneza a învins în 2011, în turul 3 al Australian Open, cu 6-1, 6-2, în finala turneului de la Bruxelles, din 2012, cu 7-5, 6-0, și în turul 2 la Auckland, în 2013, cu 6-3, 6-1.

Fostă numărul 2 WTA în 2012, Radwanska, 25 de ani, a câștigat 14 titluri în carieră, a disputat o finală de Grand Slam, la Wimbledon (2012), și a obținut peste 16,5 milioane de dolari premii. Rezultatele ei la Turneul Campioanelor, în Grupa Albă, au fost următoarele (o victorie și două înfrângeri): 6-2, 6-3, cu sportiva cehă Petra Kvitova, locul 3 WTA, 5-7, 3-6, cu Wozniacki și 5-7, 7-6 (4), 3-6, cu rusoaica Maria Șarapova, locul 2 WTA. Ea s-a calificat în semifinale de pe locul 2, după ce a avut un procentaj de seturi câștigate mai bun decât Șarapova și Kvitova.

Simona Halep, 23 de ani, le-a învins în Grupa Roșie pe Eugenie Bouchard (Canada), locul 5 WTA, scor 6-2, 6-3, și pe Williams, scor 6-0, 6-2. Românca a pierdut, vineri, ultima partidă, scor 6-7 (7), 6-3, 3-6, cu Ana Ivanovici, locul 7 WTA, dar a încheiat prima grupa.

Halep și-a asigurat prin calificarea în semifinale un premiu de 426.000 de dolari și 530 de puncte WTA. Ea va mai primi un bonus de 37.000 de dolari dacă va pierde în acestă fază. Dacă va ajunge în finală, va primi 971.000 de dolari, iar dacă va câștiga turneul, 2,047 milioane de dolari.

Sportiva din Constanța este a treia româncă participantă la Turneul Campioanelor. Virginia Ruzici a fost prezentă la două ediții ale Turneului Campioanelor, în 1977 și 1978, fiind eliminată în ultimul tur.

Irina Spîrlea obținuse până în prezent cele mai bune rezultate la Turneul Campioanelor, după ce a jucat două semifinale, în 1997 și 1998, din trei participări (în 1996 a fost eliminată în primul tur).

Și Spîrlea, și Ruzici au jucat în sistemul eliminatoriu, pe un tabloul de 16 jucătoare. Actualul format, cu opt jucătoare împărțite în două grupe, a fost adoptat în 2003.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediție a Turneului Campioanelor, reunește cele mai bune opt jucătoare și cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

SIMONA HALEP.Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA, a suferit, vineri, prima înfrângere la Turneul Campioanelor, scor 6-7 (7), 6-3, 3-6, în fața sportivei sârbe Ana Ivanovici, locul 7 WTA, în ultimul meci al Grupei Roșii, dar românca se califică de pe prima poziție în semifinalele competiției de la Singapore.

Ivanovici, care s-a impus în aproape două ore și zece minute, a ratat calificarea în penultimul act al turneului, în ciuda victoriei obținute. Ea trebuia să câștige partida cu Halep în două seturi pentru a se califica.

Setul obținut de Halep, deja calificată înaintea meciurilor de vineri, îi permite astfel liderului mondial Serena Williams să-și apere trofeul cucerit la ultimele două ediții.

Partida de vineri a avut o desfășurare ciudată, în prima sa parte, ținând cont că de această întâlnire depindea prezența în semifinale a Serenei Williams. Ivanovici a început tare, cu servicii puternice, câștigând primul și al treilea ghem. Halep a domolit-o repede și a urcat scorul la 5-2, însă a urmat o serie de patru ghemuri fără replică pentru româncă. Susținută de spectatori, Ivanovici a anulat cele două break-uri reușite de Halep și a trecut la conducere, cu 6-5. Sportiva din Constanța a egalat la 6, reușind astfel să-și asigure numărul necesar de ghemuri pentru a rămâne pe locul 1 în Grupa Roșie.

Tie-break-ul a fost spectaculos, cu răsturnări de situație, ambele jucătoare având câte o minge de set. În cele din urmă, spotiva sârbă a reușit să se impună cu 7-6 (7) și părea că Simona Halep face un meci strategic, urmărind să-și asigure primul loc în grupă și să o elimine pe Serena Williams, care stătea „la mâna” acestui rezultat.

Setul al doilea a început echilibrat, dar tot românca a fost cea care a reușit break-ul, în ghemul 4, și s-a distanțat apoi la 4-1, moment în care a avut o minge de 5-1, pe serviciul adversarei. În loc să servească pentru set, românca s-a văzut din nou ajunsă de Ivanovici, la 4-3. Cu „ajutorul” înmulțirii greșelilor neforțate comise de Ivanovici, Halep a pus capăt speculațiilor cu un nou break la acest scor și cu un serviciu fructificat, câștigând setul cu 6-3. Acest set obținut de Halep a scos-o în afara semifinalelor pe Ivanovici.

Rămasă fără miză, în afara premiului de 143.000 de dolari care se acordă pentru o victorie în grupă, partida s-a cam „stins” în al treilea set. Halep a jucat mai economicos, cu gândul la semifinala de sâmbătă, permițându-i adversarei să obțină o victorie de palmares, după 7-6 (7), 3-6, 6-3.

Simona Halep și-a asigurat prin calificarea în semifinale un premiu de 426.000 de dolari și 530 de puncte WTA. Ea va mai primi un bonus de 37.000 de dolari dacă va pierde în acestă fază. Dacă va ajunge în finală, va primi 971.000 de dolari, iar dacă va câștiga turneul, 2,047 milioane de dolari.

Clasamentul Grupei Roșii este următorul: 1. Simona Halep, două victorii și o înfrângere, 5 seturi câștigate din 7; 2. Serena Williams (SUA), două victorii și o înfrângere, 4/6; 3. Ana Ivanovici, două victorii și o înfrângere, 4/7; Eugenie Bouchard (Canada), trei înfrângeri.

Clasamentul Grupei Albe este următorul: 1. Caroline Wozniacki (Danermarca), trei victorii; 2. Agnieszka Radwanska (Polonia), o victorie și două înfrângeri, 3/7; 3. Maria Șarapova (Rusia), o victorie și două înfrângeri, 3/8; 4. Petra Kvitova (Cehia), o victorie și două înfrângeri, 2/6.

În aceste clasamente diferențierea s-a făcut la procentajul de seturi câștigate din totalul seturilor disputate.

După jucarea meciurilor din grupe, tabloul semifinalelor Turneului Campioanelor de sâmbătă este următorul:

ora 13.00: Simona Halep, locul 4 WTA – Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA;

ora 09.30: Caroline Wozniacki, locul 8 WTA – Serena Williams, locul 1 WTA.

SIMONA HALEP.Fosta jucătoare de tenis Chris Evert a scris, vineri, pe Twitter, că Serena Williams ar trebui să o invite la cină pe Simona Halep, după ce ocupanta locului 1 WTA a reușit să acceadă în semifinalele Turneului Campioanelor datorită româncei.

„Cred că Serena Williams ar trebui s-o scoată la cină pe Simona Halep, iar Agnieszka Radwanska pe Caroline Wozniacki; pentru că le-au ținut în «viață»!”, a scris Evert.

De asemenea, cotidianul L’Equipe a notat că Serena Williams a ajuns în semifinalele Mastersului de la Singapore datorită Simonei Halep, în timp ce presa italiană precizează că „Halep o salvează pe Williams”.

Caroline Wozniacki a afirmat, după ce a învins-o pe Petra Kvitova și a permis calificarea Agnieskăi Radwanska în semifinale, că poloneza i-a promis că o va duce la cumpărături dacă va câștiga meciul cu sportiva cehă: „Sper că se va ține de promisiune. Îmi datorează o geantă”, a afirmat sportiva daneză.

Simona Halep a câștigat un set în meciul cu Ana Ivanovici, echivalent cu eliminarea sportivei sârbe și calificarea liderului WTA, Serena Williams, în semifinalele Turneului Campioanelor, fază în care americanca o va întâlni pe daneza Caroline Wozniacki.

Halep, calificată în semifinale înaintea zilei de vineri, a pierdut până la urmă, scor 6-7 (7), 6-3, 3-6, în fața Anei Ivanovici.

Caroline Wozniacki, locul 8 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-2, 6-3, după 70 de minute, pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 3 WTA, în ultimul meci al Grupei Albe a Turneului Campioanelor. Wozniacki a câștigat grupa cu trei victorii din trei meciuri și s-a calificat în semifinale alături de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, care a pierdut, tot vineri, ultimul ei meci, cu Maria Șarapova.

SIMONA HALEP.Simona Halep a câștigat un set în meciul cu Ana Ivanovici, echivalent cu eliminarea sportivei sârbe și calificarea liderului WTA, Serena Williams, în semifinalele Turneului Campioanelor, fază în care americanca o va întâlni pe daneza Caroline Wozniacki.

Ivanovici trebuia să câștige partida cu Halep în două seturi pentru a se califica. Ea a condus cu 7-6 (7) după primul set, dar românca a revenit și s-a impus cu 6-3, în cel de-al doilea. Meciul continuă, scorul în decisiv fiind la ora transmiterii acestei știri de 2-1 pentru Ivanovici.

Astfel, Williams, învinsă de Halep, va ocupa locul 2 în Grupa Roșie și o va întâlni pe câștigătoarea Grupei Albe, Wozniacki, locul 8 WTA.

În cealaltă semifinală, vor evolua Simona Halep, locul 4 WTA, și poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA și locul 2 în Grupa Albă.

Meciurile din penultimul act al competiției de la Singapore se vor disputa sâmbătă.

SIMONA HALEP.Fostul internațional Gheorghe Hagi a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că jucătoarea de tenis Simona Halep poate câștiga Turneul Campioanelor de la Singapore, având în vedere maniera în care a învins-o pe Serena Williams, liderul clasamentului mondial.

„Ea poate câștiga Turneul Campioanelor. Toate jucătoarele sunt bune acolo, dar când câștigi de maniera în care a făcut-o cu numărul 1, nu are rost să mai întrebăm dacă îl poate câștiga”, a spus Hagi.

Gheorghe Hagi a afirmat că o felicită pe Simona Halep după fiecare meci, prin intermediul unui mesaj trimis pe telefonul mobil. „Simona e cel mai mare idol din momentul de față. De mulți ani ne-a făcut să fim mândri de tot ce face. E o învingătoare, e un model pentru toți în momentul de față. Am spus-o că în fiecare zi ea o să fie mai bună. A jucat foarte mult anul trecut, a fost puțin obosită acum și cred că de la anul încolo va fi și mai puternică, pentru că va căpăta experiență, va fi mai rezistentă la toate competițiile. E una dintre sportivele importante ale României, care își câștigă respectul și o felicit. Ea știe că nu întârzii să o felicit după fiecare meci câștigat, îi dau un mesaj tot timpul, așa am făcut de la început și e o obișnuință acum”, a completat Hagi.

Simona Halep, locul 4 WTA, a câștigat Grupa Roșie după ce obținut opt ghemuri în meciul cu Ana Ivanovici, locul 7 WTA, și o va întâlni pe Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA și locul doi în Grupa Albă, în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore. În faza grupelor, Halep a dispus cu scorul de 6-0, 6-2, de liderul clasamentului WTA, americanca Serena Williams.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului