Simulare Bac 2016 Română. Subiecte și barem la simulare Bacalaureat 2016 pentru clasele a XI-a și a XII-a profil Real și Uman

Publicat: 07/03/2016, 16:17

Simulare Bac 2016 Română.La clasa a XI-a, profil real, elevii au avut de rezolvat la partea a 3-a un subiect privind tema și viziunea despre lume într-un basm cult.

La clasa a XII-a, profil real, subiectul a fost Tema și viziunea despre lume într-un roman de Liviu Rebreanu sau George Călinescu.

BAREME SIMULARE BAC 2016, CLASA A XI-a

Barem de evaluare și notare UMAN

Barem de evaluare și notare REAL

Simulare Bac 2016 Română. Testările de la simulare Bacalaureat 2016 nu vor fi trecute în catalog, ci discutate cu fiecare elev în parte la clasă pentru a vedea unde trebuie să se pregătească mai mult. Anul trecut la simulare bacalaureat elevii de la clasa a XII-a, profilul uman, au avut un text la prima vedere din Jocurile Dianei de Anton Holban pe baza căruia trebuiau, printre altele, să dea câteva două sinonime neologice, să explice rolul unei cratime, să folosească cuvântul ploaie cu sens conotativ, să indice tipul de perspectivă narativă și să ilustreze două trăsături ale genului epic. La subiectul al doilea, au avut de redactat un eseu de 150-300 de cuvinte despre influența traducerilor asupra literaturii naționale. La ultimul subiect de la simulare, liceenii trebuiau să scrie un eseu despre tema și viziunea despre lume așa cum apar într-un text poetic aparținându-i lui Tudor Arghezi. Anul trecut elevii de clasa a XI-a de la profilul real și tehnologic au primit la simularea examenului de bacalaureat un text la prima vedere scris de Ioan Slavici – O viață pierdută – pe baza căruia trebuiau să răspundă la mai multe cerințe. La eseul argumentativ trebuiau scrie despre importanța ecranizării operelor literare, iar la ultimul subiect trebuiau să caracterizeze un personaj dintr-o nuvelă de Slavici. Elevii de clasa a XII-a de la profilul realși tehnologicau primit un text la prima vedere din romanul „Accidentul” de Mihail Sebastian.

Simulare Bac 2016 Română. Elevii de clasa a XI-a de la secțiile de uman au primit anul trecut la simularea bacalaureatului un text la prima vedere de I.L. Caragiale. La subiectul al doilea liceenii au avut ca cerință scrierea unui eseu argumentativ despre importanța vizitării muzeelor și caselor memoriale pentru cultura generală, iar la subiectul al treilea, elevii au avut de scris un eseu despre relația dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată.

Simulare Bac 2016 Română. La fel ca și la clasa XII-a, și elevii de la clasa a XI-a vor primi subiecte diferențiat în funcție de profil. Astfel, subiectele vor fi pentru Real și pentru Uman. Gândul vă prezintă modele de subiecte la limba și literatura română pentru simulare BAC 2016, profil Real.

Simulare Bac 2016 Română. Model de barem pentru simulare Bacalaureat 2016 – Limba și Literatura Română

Anul trecut elevii de clasa a XI-a de la profilul real și tehnologic au primit la simularea examenului de bacalaureat un text la prima vedere scris de Ioan Slavici – O viață pierdută – pe baza căruia trebuiau să răspundă la mai multe cerințe. La eseul argumentativ trebuiau scrie despre importanța ecranizării operelor literare, iar la ultimul subiect trebuiau să caracterizeze un personaj dintr-o nuvelă de Slavici. Elevii de clasa a XII-a de la profilul realși tehnologicau primit un text la prima vedere din romanul „Accidentul” de Mihail Sebastian pe bază căruia trebuiau să rezolve nouă cerințe care vizau cunoștințe de vocabular și teorie literară, precum și capacitatea de a înțelege și analiza un text literar. La subiectul al doilea, elevii au avut de scris un text argumentativ despre relația dintre părinți și copii, iar la subiectul al treilea, un eseu despre opera lui George Bacovia sau Mihai Eminescu.

Simulare Bac 2016 „Obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii elevilor”, precizează ministerul Educației într-un comunicat de presă. Astfel, în urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune. Subiectele pentru simularea la nivel național a examenului de bacalaureat, diferențiate în funcție de filieră, profil și specializare, sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro.

Simulare Bac 2016. Calendar:

7 martie 2016 – Simularea probei scrise de Limba și literatura română

8 martie 2016 – Simularea probei scrise de Limba și literatura maternă

9 martie 2016 – Simularea probei obligatorie a profilului (matematică/istorie)

10 martie 2016 – Simularea probei la alegere a profilului și specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

18 martie 2016 – Afișarea rezultatelor

Simulare Bac 2016 Română. Gândul va publica subiectele la simulare Bacalaureat 2016 la proba de limba română imediat ce acestea vor fi disponibile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...