STEAUA-DINAMO 1-1. Derby modest în Ghencea

STEAUA-DINAMO 1-1. Derby modest în Ghencea
Publicat: 01/03/2014, 23:26
Actualizat: 29/09/2018, 21:50

Formația Steaua București a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susținut, sâmbătă, pe teren propriu, în compania echipei Dinamo București.

Pentru Steaua a marcat Claudiu Keșeru ’89, iar pentru Dinamo a înscris Dragoș Grigore ’57 (penalti).

0-1: Dragoș Grigore a transformat un penalti „scăriță” acordat de arbitrul Alexandru Tudor după un fault al lui Tătărușanu asupra lui Țucudean. Golul a fost validat de asistentul Aurel Onița, după ce Tătărușanu prinsese mingea, însă aceasta trecuse de linia porții.

1-1: Keșeru a preluat la 16 metri și a șutat din prima în stânga lui Bălgrădean, reușind primul său gol pentru Steaua

Steaua: Tătărușanu – Varela (Prepeliță ’46), Szukala, Gardoș, Latovlevici – Pintilii, Sânmărtean – Popa (Piovaccari ’46), Stanciu (Keșeru ’63), Tănase – Chipciu. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

Dinamo: Bălgrădean – Rus, Thicot, D.Grigore (Asanovici ’86), St. Filip – Boubacar, I. Șerban (Lazăr ’54), Matei, Elton, Rotariu – Țucudean (Thomas ’79). Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonașe galbene: Popa ’29, Tănase ’59, Sânmărtean ’90, Piovaccari ’90+2 / Filip ’53, Thomas ’80, Elton ’90, Matei ’90+3

Meciul a fost arbitrat de Alexandru Tudor, ajutat de Aurel Oniță și Vasile Marinescu. Asistenți suplimentari au fost Marcel Bîrsan și Florin Miron, iar rezervă a fost Daniel Mitruți.

Observatori au fost Aron Huzu și Mircea Călin.

Fanii steliști au afișat mai multe bannere pe care scria „Bine ați venit în iad, locul unde îngerii cad”, „Din ’95 doctori în fenomen, astăzi vă eutanasiem”, „Unice coregrafii cu același mesaj… Ne amuzați când divinitatea implorați”.

Suporterii de la Peluza Nord au făcut o coregrafie reprezentând o stea roșie cu un contur galben realizat din cartoane. Steaua era înconjurata de steaguri roș-albe-albastre. Fanii au aprins zeci de torțe și au afișat mesajele: „Luptați din suflet pentru culori” și „În tenis strălucește o stea, mult succes Simona!”.

Și fanii de la Peluza Sud au avut coregrafie: ei au prezentat toate trofeele câștigate în istorie, iar acestea ieșeau dintr-o pânză roș-albastră. Mesajul care îl însoțea era o mare roș-albastră

Suporterii echipei Dinamo au afișat următoarele bannere: „Mă uit la mine, când am ales cu ani în urmă și înțeleg minunea ce m-a ferit de turmă”, „Tu singur ți-ai ales atât de prost echipa așa că taci din gură, asumă-ți clica!”, „Trup și suflet pentru culori doar cu bani de la conducători”, „Vrem derbiuri frumoase, pline de pasiune, nu amicale aranjate pentru bani și nume”, „S-au unit cu dușmanie doar ca bine să le fie și uniți așa cum sunt, Nord și Sud o apă și-un pământ”, „Ce au făcut câinii din Ștefan cel Mare, nu o să faceți voi nici cu aprobare”, „În Germania ai fost un mare trișor, Reghe continui tradiția și ca antrenor?”.

Dinamoviștii au realizat o coregrafie din steaguri alb-roșii ce încadrau un pumn desenat ce ținea un steag mare în culorile clubului. Coregrafia era însoțită de mesajul: „Oricât de greu ar fi… Dinamo iar va străluci”. De asemenea, fanii dinamoviști au aruncat zeci de torțe pe teren și în tribuna l.

Simona Halep a dat lovitura de începere a meciului. De asemenea, ea a primit un tricou al Stelei cu numărul 7 pe care scria Simona, iar pe tabela de marcaj au rulat imagini de la meciurile ei de tenis.

De asemenea, pe tabela de marcaj au fost proiectate imagini cu golurile Stelei din ultimele șase victorii cu Dinamo, acestea rulând pe melodia trupei Holograf: „Să nu-mi iei niciodată dragostea”.

La meci au asistat 23.247 de spectatori.

Gândul a transmis meciul LIVE TEXT

STEAUA – DINAMO 1-1 (Keșeru 89/ Grigore 57 penalty)

Min. 90+3 Meciul se încheie. Steaua a salvat un punct în ultimele minute.

Min. 90+2Piovaccari cade în careu, însă Alexandru Tudor nu acordă penalty. Mai mult, Piovaccari primește cartonaș galben pentru simulare.

Min. 90 De la margine se arată 3 minute de prelungire. Steaua se aruncă spre careul dinamovist, căutând golul victoriei.

Min. 89GOOOOOOOOOOOOOL STEAUA! STEAUA – DINAMO 1-1! Keșeru marchează primul gol pentru Steaua, după ce a primit o minge în marginea careului, s-a întors și a tras fără speranțe pentru Bălgrădean.

Min. 87 Dinamo are ocazia unui contraatac, însă preferă să țină de minge.

Min. 86 Ultima schimbare la Dinamo. Iese Dragoș Grigore, autorul golului, și intră Asanovic. Banderola este preluată de portarul Bălgrădean.

Min. 85 Dinamoviștii prind curaj și pasează cu călcâiul în fața campionilor.

Min. 83 Piovaccari faultează în atac și se acordă lovitură liberă pentru Dinamo.

Min. 82 Bălgrădean scapă mingea în afara terenului și acordă corner pentru Steaua. Portarul se revanșează însă și prinde bine mingea centrată din corner.

Min. 80 Dinamo rămâne în atac și obține o lovitură liberă de la 25 de metri. Joel Thomas de la Dinamo primește galben pentru că a cerut un avertisment pentru Szukala, cel care a faultat. Rus bate lamentabil lovitura liberă.

Min. 79 Tănase pune talpa și faultează, iar Dinamo are o lovitură liberă din lateral dreapta.

Min. 78. Schimbare la Dinamo. Iese Țucudean, jucătorul care a obținut penaltyul lui Dinamo, și intră Joel Thomas.

Min. 75 Steliștii încearcă să combine, însă pierd mingea și faultează în atac. Dinamo nu se grăbește să execute lovitura liberă.

Min. 73 Tănase intră în careu, însă Thicot își păstrează calmul și îl deposedează elegant.

Min. 71 Steaua face o gafă în defensivă, iar Matei îl încearcă pe Tătărușanu cu un șut din afara careului. Portarul Stelei respinge.

Min. 69 Chipciu intră în careu, însă obține doar un corner. La următoarea fază, Szukala și Piovaccari se ciocnesc încercând să ajungă un balon și rămân întinși pe teren.

Min. 68 Steaua revine în atac, însă deocamdată nu există soluții, deoarece Dinamo se apără foarte bine.

Min. 65Piovaccari marchează după o respingere în față a lui Bălgrădean, însă golul este anulat pentru o poziție clară de offside.

Min. 62 Steaua pare debusolată în aceste momente și nu reușește să lege jocul. Reghecampf face și a treia schimbare. Intră Claudiu Keșeru în locul lui Nicușor Stanciu.

Min. 61 Dinamo scapă din nou pe contraatac, Steliano Filip trage peste poartă din lateral.

Min. 60 Dinamo scapă pe un nou contraatac, iar Tănase este obligat să faulteze și primește galben.

Min. 59 O nouă ocazie imensă pentru Dinamo. Țucudean primește mingea la marginea careului, se întoarce și șutează, însă Tătărușanu prinde. Pe contraatac, Steaua obține o lovitură liberă de la 25 de metri.

Min. 57 GOOOOOOOOOOOOOL DINAMO! STEAUA – DINAMO 0-1! A marcat Dragoș Grigore din penalty. Execuția a fost una spectaculoasă,din scăriță. Tătărușanu a respins mingea, însă aceasta deja trecuse de linia porții.

Min. 56 PENALTY pentru Dinamo. Țucudean este secerat de Tătărușanu în careu.

Min. 55 Tănase șutează de la distanță, pe lângă poarta lui Bălgrădean.

Min. 54 Schimbare la Dinamo. Iese Șerban, intră Lazăr. Este o schimbare ofensivă, la fel ca și cele două ale Stelei.

Min. 53 Steliano Filip îl faultează pe Pintilii la mijlocul terenului și primește cartonașul galben.

Min. 52 Steaua presează, însă lipsește ultima pasă. Defensiva lui Dinamo încă nu tremură.

Min. 50 Steliștii găsesc o breșă în defensiva dinamovistă, însă Prepeliță centrează aiurea.

Min. 48 Chipciu încearcă să șuteze la poartă, dar defensiva lui Dinamo stă în continuare bine în teren și respinge.

Min. 46 A început repriza a doua.Piovaccari și Prepeliță au intrat la Steaua în locul lui Adi Popa și Varela.

Min. 45+2 Se încheie prima repriză. Au fost 45 de minute mai echilibrate decât s-ar fi așteptat mulți, cu un ritm bun, dar în care ambele echipe s-au întrecut în inexactități.

Min. 45 De la margine se arată 2 minute de prelungire.

Min. 43 Cele două echipe se ”întrec” în gafe, astfel că posesia se schimbă foarte rapid. Țucudean ratează un șut din interiorul careului, apoi Steaua scapă mingea în aut pe atacul său.

Min. 41 Țucudean preia o minge pe piept în careul Stelei și încearcă o foarfecă, dar balonul trece mult peste poartă.

Min. 40 Chipciu se trezește cu o minge în picior la 8 metri de poarta lui Bălgrădean, dar nu o poate controla și o scapă în afara terenului.

Min. 39 Varela îi trimite periculos cu pieptul lui Tătărușanu, din fața porții.

Min. 37 Cosmin Matei cade în careul Stelei, dar Alexandru Tudor vede bine faza și nu acordă penalty.

Min. 35 Steliștii par că vor să rezolve meciul cu execuții individuale, pasele suferă.

Min. 34 Presingul dinamoviștilor dă roade, Tătărușanu degajează greșit, iar Varela e obligat să respingă în aut.

Min. 33 Sânmărtean șutează superb din marginea careului de 16 metri, Bălgrădean respinge de sub bară. E din nou corner pentru Steaua.

Min. 32 Un nou atac al Stelei, Adi Popa centrează, dar Steliano Filip respinge în corner.

Min. 31 Mingea ajunge la Bălgrădean și dinamoviștii au un moment de respiro.

Min. 29 Cea mai mare ocazie a meciului. Tănase șutează în bară din marginea careului de șase metri. Pe contraatac, Cosmin Matei e faultat, iar Adi Popa vede galben.

Min. 28 Un nou atac periculos al Stelei, Grigore respinge în corner. Este a 6-a lovitură de colț a steliștilor.

Min. 25 Steaua presează, însă Dinamo se apără exact. Până și roș-albaștrii par surprinși de replica bună a ”câinilor”.

Min. 22 Meciul începe să capete ritm. Steaua a avut un atac periculos, Dinamo a răspuns pe contraatac, însă ambele echipe au ratat ultima pasă.

Min. 21 Adi Popa îl faultează pe Steliano Filip, iar Dinamo are o lovitură liberă periculoasă. Cosmin Matei centrează aiurea.

Min. 19 Bălgrădean iese greșit, dar steliștii nu reușesc să îl surprindă și roș-albii resping.

Min. 14 Lovitură liberă din lateral dreapta pentru Steaua. Thicot respinge în corner centrarea lui Sânmărtean. Atacul Stelei se stinge după ce Popa centrează în plasa laterală.

Min. 13 Dinamo are un atac interesant, dar Țucudean faultează și dă mingea steliștilor.

Min. 12 Arbitrul Alexandru Tudor este nevoit să arunce în afara terenului mai multe torțe căzute în careul dinamovist.

Min. 9 După mai multe momente de presiune a Stelei, Dinamo are din nou mingea.

Min. 7 Primul corner al meciului aparține Stelei. Dragoș Grigore respinge din nou în corner.

Min. 5 Meciul se reia. Bălgrădean rămâne în poartă, dar celălalt portar dinamovist, Naumovski, a ieșit deja la încălzire.

Min. 3 Meciul este oprit pentru ca portarul dinamovist Bălgrădean să primească îngrijiri medicale. Goalkeeperul s-a accidentat la o degajare.

Min. 2 Primul șut pe poartă, unul slab, îi aparține dinamovistului Elton.

Min. 1Meciul a început cu câteva minute întârziere, după ce cele două galerii s-au ”duelat” în coregrafii și spectacole pirotehnice.

UPDATE 21.02 Simona Halep a dat lovitura de start a meciului.

STEAUA: Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș, Latovlevici – Pintilii – Popa, Stanciu, Sânmărtean, Tănase – Chipciu.

DINAMO: Bălgrădean – Rus, Thicot, Grigore, Filip – Boubacar, Elton – Matei, Șerban, Rotariu – Țucudean.

ȘTIREA INIȚIALĂ. STEAUA-DINAMO LIVE. STEAUA, campioana României, nu a pierdut niciun meci în sezonul 2013-2014 și este pe locul 1, la 16 puncte de DINAMO, care ocupă locul 5. În plus, în 2014, STEAUA a câștigat clar toate cele trei meciuri disputate, 4-0 și 4-1 cu Concordia CAhiajna și 2-0 cu Universitatea Cluj, pe când DINAMO a pierdut singura partida disputată anul acesta, 1-2 cu Viitorul chiar în Ștefan cel Mare. Totodată, STEAUA a câștigat ultimele 6 meciuri cu DINAMO, record absolut în partideleSTEAUA-DINAMO, 5 victorii venind în campionat (3-1, 3-2, 3-1, 2-0, 2-1) și una în finala Cupei României 2010-2011 (2-1).

STEAUA-DINAMOLIVE.STEAUA-DINAMO, derby-ul care se va disputa sâmbătă, de la ora 21.00, în Ghencea, are o semnificație specială pentru STEAUA. Pentru prima dată în istoria recentă a derby-urilor cu Dinamo, roș-albaștrii pot trece în avantaj la meciurile directe. În prezent, STEAUA are 54 de victorii, DINAMO – 54 de victorii, iar 46 de meciuri s-au terminat la egalitate. În urmă cu 2 ani și 10 luni, DINAMO conducea pe STEAUA la meciuri directe cu 54 la 48.

STEAUA-DINAMOLIVE. Meciul de sâmbătă seară nu este singurulSTEAUA-DINAMOdin acest an.STEAUA-DINAMOse va mai juca de două ori și în semifinalele Cupei României 2013-2014, pe 27 martie și 17 aprilie, ambele meciuri urmând să aibă loc, foarte probabil, pe Arena Națională. De altfel, și partida din această seară trebuia să se dispute pe cel mai mare stadion al țării, însă acesta este ”păstrat” pentru amicalul dintre România și Argentina, care va avea loc miercuri.

STEAUA-DINAMOLIVE. Casele de pariuri văd și ele unSTEAUA-DINAMOdezechilibrat, astfel că s-a ajuns la o situație unică: o victorie a Stelei la trei goluri diferență este mai probabilă decât un succes al lui Dinamo la orice scor. STEAUA are cota 1,40 la victorie și 8,50 la victorie la trei goluri diferență, în timp ce un succes al lui DINAMO aduce pariorilor de 10 ori suma pariată. Deși STEAUA este mult mai în formă decât DINAMO, casele de pariuri văd un meci cu puține goluri, cota pentru un meci cu maximum două goluri fiind 1,70. În aceste condiții, cel mai probabil scor exact esteSTEAUA-DINAMO1-0 sauSTEAUA-DINAMO2-0.

Peste 900 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei și 350 de polițiști vor asigura măsurile de ordine publică și siguranța spectatorilor. Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.30 doar pe bază de bilete și invitații. Pentru a evita aglomerația în jurul punctelor de intrare în arena sportivă, Jandarmeria Capitalei recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porților de acces. De asemenea, Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, delimitându-se de orice formă de violență verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente. În acest scop, vineri și sâmbătă, pe 17 panouri stradale din Capitală și pe mai multe panouri publicitare din Centrul Istoric, va rula un spot video cu mesajul „Invitație la fair – play”.

Jucătoarea Simona Halep, numărul 7 WTA, va da lovitura de începere a meciului Steaua – Dinamo. De asemenea, înainte de începerea partidei, jucătoarea de tenis va primi un tricou personalizat din partea grupării FC Steaua.

STEAUA-DINAMOLIVE.STEAUA-DINAMOva fi transmis LIVE text de gândul, de la ora 21.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Eta Aquaridele ating punctul maxim în zilele de Paște! Cum să vezi ploaia de meteori?