Subiecte Evaluare Națională 2014 Matematică. Ce subiecte au primit absolvenții de clasa a VIII-a

Publicat: 25/06/2014, 13:02
Actualizat: 21/10/2014, 18:47

Subiecte Evaluare Națională 2014 Matematică. Gândul publică subiectele de la matematicăde laEvaluare Națională 2014 imediat ce acestea vor fi disponibile. De asemenea, gândul publică toate informațiile despre examen– calendar, subiecte barem și Rezultate Evaluare Națională 2014.Absolvenții de clasa a VIII-a primesc la matematicătrei subiecte, cu mai multe cerințe fiecare. Ministerul Educației a publicat pe Edu.ro modele de subiecte pe care le pot primi elevii de clasa a VIII-a la această probă.

CUM SE REZOLVAU SUBIECTELE date astăzi la MATEMATICĂ

Subiectele primite astăzi la examenul de Matematică:

Timpul probei de matematică este de 2 ore, după care elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Ce subiecte au primit elevii în 2013

În 20013, elevii au primit trei subiecte, dintre care o problemă de aritmetică având cerința „câte mere are Ana?”. De asemenea, elevii au primit două probleme de geometrie, printre care și desenarea unei piramide. La primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operațiilor care 4×4+10, cât este numărul „a” dacă a/6=5/2, precum și perimetrul unui pătrat și volumul unui cub cu laturi date. La același subiect, li s-a cerut să interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen. Subiectul II avut ca primă cerință desenarea unei piramide triunghiulare regulate, după care elevii au trebuit să rezolve o problemă de aritmetică: „Ana și Bogdan au împreună șapte mere, Ana și Călin au împreună opt mere. Câte mere are Ana, știind că toți trei au împreună 12 mere?”. Subiectul III a fost alcătuit din două probleme de geometrie, prima având în ipoteză un dreptunghi cu latura și diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.

Subiecte Evaluare Națională 2014 Matematică. Cum se face admiterea

Ministerul Educației a decis ca de anul acesta notele obținute la evaluarea națională să conteze în proporție de 75% pentru media de admiterela la liceu.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea națională, totul împărțit la patru)

Unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

Evaluare Națională 2014 – Calendar

23 iunie Limba și literatura română – probă scrisă

24 iunie Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie Matematica – probă scris

27 iunie Afișarea rezultatelor (până la ora 16)

27 iunie Depunerea contestațiilor (orele 16 – 20)

28 iunie-30 iunie Rezolvarea contestațiilor

1 iulie Afișarea rezultatelor finale după contestații

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase