Subiecte și Barem Bacalaureat 2014 Biologie și Geografie, pe Edu.ro. Peste 146.000 de elevi susțin ultima probă la Bac 2014

Publicat: 04/07/2014, 15:36
Actualizat: 08/01/2020, 21:25

Subiecte și Barem Bacalaureat 2014 Biologie și Geografie, pe Edu.ro.Gândul publică subiecte Bacalaureat 2014 primite de elevii care au de trecut vineri ultimul „hop” al examenului de maturitate – proba scrisă la alegere a profilului absolvit. La ultima probă de la Bacalaureat 2014 s-au înscris 146.208 de absolvenți de clasa a XII-a. Dintre aceștia, 60.595 susțin examenul la Biologie, 50.924 la Geografie, 8.499 la Fizică, 7.913 la Chimie, 6.020 la Informatică, 5.809 la Logică, 1.580 la Economie, 1.419 la Psihologie, 2.709 la Sociologie și 740 la Filosofie. Subiectele de la toate cele 10 discipline la care se susține examenul vor fi publicate și pesite-uledu.ro, împreună cu baremele de corectare.

Update 3: Edu.ro a publicat baremele de corectare:

Barem Biologie

Barem Anatomie

Barem Geografie

Barem Fizica – teoretic

Barem Fizica tehnologic

Barem Chimie Organică Teoretic

Barem Chimie Organică Tehnologic

Barem Chimie Anorganică Tehonologic

Barem Chimie Anorganică Teoretic

Barem Informatică

Barem Logică

Barem Economie

Barem Psihologie

Barem Filosofie

Barem Sociologie

Update 2: La Geografie, la primul subiect eleviilor li s-au testat cunoștințele despre formele de relief și clima din România. La al doilea subiect trebuiau să scrie despre fluviile din Franța. Un alt subiect viza cunoștințele despre Islanda.

Subiecte Bacalaureat 2014 Biologie Update 1: La Anatomie, la primul subiect, cerințele au vizat cunoștințele despre măduva spinări și sistemele corpului uman, la subiectul al doilea, elevii trebuiau să explice diferențele dintre procariote și eucariote, iar la subiectul al treilea, absolvenții care au ales această materie au avut de explicat care este rolul glandei hipofize și de redactat un text despre aparatul respirator și infecțiile respiratorii.

Una dintre discipline pe care mulți elevi o aleg pentru ultima probă de examen este Biologia, probă ce va fi susținută de absolvenții filierei teoretice – profilul real, dar și de elevii de la filiera tehnologică – profilurile: tehnic, resurse naturale si protecția mediului; filiera vocațională – profilul militar.

Candidații care aleg să susțină la Bac 2014 Biologie optează fie pentru biologie de clasa a IX-a și a X-a – Biologie vegetală și animală, fie pentru Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană.

Potrivit modelelor de subiecte Bacalaureat 2014 Biologie, la Anatomie și fiziologie umană, elevii vor primi trei subiecte cu mai multe subpuncte, prin care ei trebuie să dovedească că stăpânesc noțiunile de bază din biologie sau, după caz, de anatomie.

O altă disciplină la care s-au înscris mulți elevi este Geografia. La această probă, elevii au de rezolvat trei subiecte notate fiecare cu câte 30 de puncte.

Subiecte Bacalaureat 2014 Geografie:

Subiecte Bacalaureat 2014 Anatomie:

Subiecte Bacalaureat 2014 Biologie vegetală și animală:

Subiecte Sociologie:

Subiecte Economie:

Subiecte și Barem Bacalaureat 2014 Biologie și Geografie, pe Edu.ro.Aceleași condiții de examen ca și până acum

La ultima probă de la Bac 2014 vor fi aceleași condiții ca și până acum. Candidații trebuie să fie prezenți în sala de examen cel mai târziu la ora 9:00. Ultima probă de la Bacalaureat 2014 se va termina în jurul orei 12:00. Organizatorii examenului spun că cel mai bine este ca elevii să intre în săli în jurul orei 8:30, astfel încât să fie prezenți când sunt desigilate subiectele.

Procedura prevede ca, în centrul de examen, un cadru didactic și un membru al personalului de pază să solicite fiecărui candidat un act de identitate. Apoi, candidații sunt îndrumați spre sălile de examen.

Potrivit metodologiei de examen, pentru elaborarea lucrării, candidații au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme și desene pot folosi numai creion negru.

Cei care vor să corecteze o greșeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală. Regulamentul de organizare de laBacalaureat 2014 arată că în cazul în care unii elevi vor să-și transcrie lucrarea, fără să depășească însă timpul stabilit, primesc alte coli de examen.

Ministerul Educației Naționale va publica pe site-ul www.subiecte2014.edu.ro, la ora 15:00, variantele de subiecte și baremele de evaluare pentru toate probele de vineri de la Bac 2014.

În cazul în care există situații în care trebuie utilizate subiectele de rezervă, proba trebuie să înceapă cu cel puțin o oră înainte de publicarea variantelor pe pagina de web a MEN.

Potrivit baremului, toate subiectele primite de elevi sunt obligatorii, iar candidații primesc 10 puncte din oficiu, punctajul maxim fiind de 100.

Elevii trebuie să ia minimum nota 5 la fiecare probă scrisă în parte, în timp ce media generală de Bac 2014 trebuie să fie cel puțin 6.

Primele rezultate Bacalaureat 2014 vor fi afișate în 7 iulie, până în ora 12:00. În aceeași zi vor putea fi depuse contestații (între orele 12.00 și 16.00), care vor fi soluționate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultate Bacalaureat 2014 finale vor fi anunțate la 11 iulie.

Anul trecut, la sesiunea iunie – iulie a bacalaureatului, promovabilitatea a fost de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, înaintea contestațiilor. Potrivit acelorași rezultate, au promovat bacalaureatul 62 la sută dintre absolvenții de clasa a XII-a din promoția 2012 – 2013 și 30,6 la sută din absolvenții promoțiilor anterioare.

La afișarea rezultate Bacalaureat 2013 finale, după soluționarea contestațiilor, promovabilitatea la nivel național a crescut cu un procent, la 56,4%, 63,1 la sută dintre absolvenții promoției 2012 – 2013 și 31,7 la sută dintre absolvenții promoțiilor anterioare promovând examenul.

Subiecte și Barem Bacalaureat 2014 Biologie și Geografie, precum și la Fizica, Chimie, Informatică, Logică, Economie, Psihologie, Filosofie, Sociologie,vor fi publicate vineri pe Gândul.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația