• Publicat:
  • Actualizat:
Mini

Topul celor mai cancerigene combinații de alimente

Topul celor mai cancerigene combinații de alimente
Oricât de bună este combinația lapte cu ciocolată, ea trebuie evitată. La fel și combinațiile de cafea cu lapte și de mezeluri cu iaurt

Oricât de bună este combinația lapte cu ciocolată, ea trebuie evitată. La fel și combinațiile de cafea cu lapte și de mezeluri cu iaurt. Recomandarea vine din partea nutriționiștilor care spun că aceste asocieri de alimente sunt  dăunătoare organismului. Potrivit medicilor, în urma combinațiilor de mai sus pot rezulta toxiinfecții alimentare sau poate crește riscul de apariție a cancerului.

● Laptele și ciocolata nu fac casă bună. Combinate, calciul din lapte și acidul oxalic din ciocolată formează un compus numit oxalat de calciu, greu de digerat, care poate provoca diaree.

● Cafea cu lapte este o altă combinație care ar trebui evitată. Laptele taie din actiunea stimulatoare a cafelei. Dacă o cafea amară se digeră în 20 de minute, cea cu lapte rămâne și trei ore în stomac.

● Iaurtul cu mezeluri este considerată o combinație cancerigenă. Multe persoane mănâncă un iaurt lângă un sandviș cu șuncă fără să cunoască efectele nocive asupra organismului.

Mezelurile conțin nitrați (conservanți) care, în combinație cu acidul organic (lactic) din lactate, se transformă în nitrozamina, o substanță cancerigenă.

Nutriționiștii spun că, în general, combinația dintre două proteine animale este indigestă.

Inchide