VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013. Castelul Bran, unul dintre cele mai înfricoșătoare locuri în care poți petrece de HALLOWEEN

Publicat: 31/10/2013, 00:10
Actualizat: 29/07/2014, 19:19

HALLOWEEN 2013 VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013. Google a pregătit un Doodle interactiv pentru sărbătoarea de HALLOWEEN 2013, care are loc pe 31 octombrie.

HALLOWEEN 2013 este sărbătorit de Google printr-un Doodle interactiv, în care utilizatorii joacă rolul unei VRĂJITOARE DE HALLOWEEN, care combină diverse „ingrediente”, un os, o otravă, un craniu și un măr, pentru a realiza o poțiune.

Fiecare dintre cele două ingrediente combinate rezultă într-un joc sau o animație de HALLOWEEN 2013, în care apar fantome, monștri, schelete și altele.

HALLOWEEN 2013 VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013. Joc interactiv 1

O poveste mai terifiantă decât HALLOWEEN-ul în sine: cum a fost găsit un tânăr american de sora lui, în noaptea de HALLOWEEN

HALLOWEEN 2013 VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013. Joc interactiv 2

.

HALLOWEEN 2013 VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013. Joc interactiv 3

HALLOWEEN 2013 VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013. Joc interactiv 4

HALLOWEEN 2013 VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013. Joc interactiv 5

HALLOWEEN 2013 VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013. Joc interactiv 6

HALLOWEEN 2013 – Castelul Bran, printre cele mai înfricoșătoare 10 destinații de HALLOWEEN

Castelul Bran a fost inclus într-un top al celor mai înspăimântătoare zece destinații de Halloween, realizat de un site turistic, alături de alte locuri celebre pentru istorii terifiante precum Hollywood și Triunghiul Bermudelor, informează Reuters.

„Poate nu ai nevoie de usturoi și țepușe când vizitezi Castelul Bran din Transilvania, România, dar adevărul terifiant despre groaznicul prinț Vlad te va face cu siguranță să te uiți în spatele tău când vizitezi castelul”, sunt de părere autorii acestui top, de la site-ul Hotwire.com, care plasează castelul Bran pe locul 9.

Ei vorbesc despre reputația de sadic a lui Vlad Țepeș, binecunoscută în toată lumea. „Deși nu se credea despre el că este un vampir, inumana lui sete de sânge a fost elementul declanșator pentru romanul lui Bram Stoker „Dracula””, mai scriu autorii acestui top, care spun că acest castel poate fi vizitat pentru a simți „mânia lui Dracula”.

Liderul topului este Hollywood, Los Angeles, care, deși este un loc strălucitor, a fost marcat de multe tragedii. Se spune că stafiile lui Marilyn Monroe și Montgomery Clift încă bântuie Hollywood Roosevelt Hotel, iar alte fantome „locuiesc” în Grauman’s Chinese Theatre, dar și pe semnul „Hollywood” care veghează cartierul cinematografiei. Există, de asemenea, un tur al celor mai celebre cazuri de crimă, fiind amintite, printre altele, Sharon Tate și Janis Joplin.

În același top au mai fost incluse, în ordine, Salem, Massachusetts (procesul vrăjitoarelor din 1692), New Orleans, Louisiana (Mardi Gras, voodoo și vampiri), Sleepy Hollow, New York (legenda călărețului fără cap), Edinburgh, Scoția (atacuri militare sângeroase, torturi și execuții), Praga, Cehia (fantome răutăcioase, un golem care ar proteja cartierul evreiesc, Castelul din Praga), Triunghiul Bermudelor (cele mai misterioase dispariții – peste 50 de nave și 20 de avioane), Paris, Franța (catacombele, cimitirul Père Lachaise etc.).
Ultima poziție a topului este ocupată de Moscova, Rusia, marcată de legende sumbre și spirite vechi de sute de ani, cu o rețea de catacombe care include o cameră de tortură și un pod care a fost locul unei sinucideri în masă.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală și nu numai. Halloween se sărbătorește în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creștină Ziua tuturor sfinților de pe 1 noiembrie. Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptați, luminați cu ajutorul unor cu felinare, folosiți la decorarea caselor și grădinilor sau ca lanternă, dar și costumarea în personaje desprinse din poveștile de groază. Copiii costumați astfel colidă din casă în casă și sunt recompensați cu dulciuri pentru creativitate. Cele mai populare dulciuri pregătite pentru această sărbătoare sunt merele glazurate.

HALLOWEEN 2013 – Dramă la Madrid, în timpul petrecerii de HALLOWEEN

Trei femei cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani au murit călcate în picioare, iar alte două au fost grav rănite în noaptea de HALLOWEEN a anului trecut, în timpul unei petreceri de Halloween, pe un stadion transformat în sală de sărbătoare la Madrid, a anunțat poliția, relatează AFP.

„Trei victime au fost omorâte, fiind călcate în picioare, iar alte două au fost rănite, aparent grav”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției. „Era ora patru dimineața, atunci când am primit apeluri referitoare la o busculadă pe un stadion acoperit, Madrid Arena”, cu o capacitate de mii de locuri, unde avea loc o petrecere de Halloween, a adăugat el.

HALLOWEEN 2013 – Cum se costumează vedetele de HALLOWEEN

Solista trupei Black Eyed Peas, Fergie, a participat anul trecut alături de soțul ei, Josh Duhamel, la o petrecere de Halloween, amândoi fiind costumați precum două personaje de la Holywood – Angelyne și Dennis Woodruff, scrie Huffington Post.

La aceeași petrecere de sâmbătă seara au participat mai multe vedete, printre care și Paris Hilton și River Viiperi, deghizați în Alice în Țara Minunilor și Pălărierul nebun, și Kim Kardashian și Kanye West, aceștia fiind costumați în sirenă și marinar.

HALLOWEEN 2013 – Trucul cu care un iluzionist i-a terifiat pe oameni, de HALLOWEEN

Anul trecut, în apropierea Halloween-ului comediantul și magicianul american Rich Ferguson a fost pus pe șotii. Trucul făcut de magician i-a lăsat pe mulți americani cu gura căscată.

Fergurson pretinde că-și dezlipește capul de trup atunci când strănută, potrivit The Sun. În realitate, Rich, cunoscut și ca Spărgătorul de Gheață, intră un pic mai mult în costumul special creat pentru magie.

„Am filmat farsa în timpul zilei în timp ce oamenii erau veseli și mergeau la masă sau la serviciu. Nu pot aștepta să fac asta noaptea când oamenii sunt într-o stare nu tocmai confortabilă și sunt vulnerabili! Atenție! S-ar putea să vin după tine…”, a spus Rich Ferguson.

În vârstă de 42 de ani, magicianul Rich Ferguson este producătorul și gazda serialului Chip Tricks. El este autorul a numeroase DVD-uri precum „Tagged”, „Serial Biller” and „This is Mentalism”. El este celebru pentru abilitatea sa de a combina magia cu mentalismul.

HALLOWEEN 2013 – Fundul Pippei Middleton, ornament de HALLOWEEN

O britanică a avut o idee neobișnuită pentru decorațiile de Halloween de anul trecut. Georgina Burke, în vârstă de 38 de ani, mamă a trei copii, s-a gândit să transforme fundul Pipei Middleton, sora ducesei de Cambridge, într-un ornament de Halloween, scrie The Sun.

Aceasta a transformat un dovleac într-o copie a celebrului posterior. „Soțul meu este încântat de ceea ce a ieșit. Acesta are o pasiune pentru Pippa”, a declarat Bruke.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase