VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013. Doodle pentru HALLOWEEN cu vrăjitoare, monștri și fantome

VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013. Doodle pentru HALLOWEEN cu vrăjitoare, monștri și fantome
Publicat: 31/10/2013, 16:09
Actualizat: 29/07/2014, 19:19

HALLOWEEN 2013 VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013. Google a pregătit un Doodle interactiv cu ocazia HALLOWEEN 2013, sărbătoare care are loc pe 31 octombrie.

În Google Doodle-ul pentru HALLOWEEN 2013 cu VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013, utilizatorii iau locul unei VRĂJITOARE DE HALLOWEEN și combină diverse ingrediente, cum ar fi oase, mere, otrăvuri sau capete de mort, pentru a crea o poțiune de HALLOWEEN 2013.

În funcție de combinații, utilizatorilor le sunt afișate apoi 6 animații interactive de HALLOWEEN, cu fantome, monștri, schelete și alte creaturi înfricoșătoare de HALLOWEEN.

Nu este prima dată când Google serbează HALLOWEEN în stilul caracteristic: cu un Doodle. Anul trecut, GOOGLE și-a schimbat logo-ul, special pentru HALLOWEEN, și a afișat un Doodle în care literele erau reprezentate sub forma unor simboluri deHALLOWEEN: dovleci, fantome, păianjeni, schelete, corbi ori pisici negre.

HALLOWEEN 2013 – Ce este HALLOWEEN

HALLOWEEN este o sărbătoare de origine celtică, răspândită în SUA prin intermediul imigranților irlandezi, în secolul al XIX-lea. HALLOWEEN se sărbătorește, în majoritatea țărilor, pe 31 octombrie. Denumirea de HALLOWEEN provine de la expresia „All Hallows” Even” (sărbătoarea creștină a tuturor sfinților). Simbolul sărbătorii de HALLOWEEN este dovleacul sculptat, cu o lumânare înăuntru. De HALLOWEEN, copiii se costumează în personaje înfricoșătoare, merg din casă în casă și întreabă „Trick or treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), căutând să strângă cât mai multe bomboane de la vecini.
Printre mâncărurile tradiționale de HALLOWEEN se numără plăcinta de dovleac, merele glazurate sau caramelizate, porumbul caramelizat, semințele de dovleac prăjite, bomboanele în formă de cranii, lilieci sau viermi sau prăjiturile în care sunt ascunse inele ori alte simboluri, care vor aduce noroc găsitorilor.

HALLOWEEN, una dintre cele mai vechi sărbători din lume, este sărbătorit mai ales în SUA, Irlanda, Canada, Marea Britanie, Australia și Noua Zeelandă. În SUA, 65% dintre americani își decorează casele și birourile de HALLOWEEN, procentul fiind doar depășit doar de Crăciun. De asemenea, de HALLOWEEN sunt vândute cele mai multe dulciuri, iar vânzările totale sunt depășite doar de cele prilejuite de Crăciun.
Bisericile au poziții diferite față de HALLOWEEN: unele tolerează HALLOWEEN-ul, altele consideră că HALLOWEEN este o sărbătoare păgână, ocultă sau chiar satanică.

HALLOWEEN 2013 – Tragedia petrecută de HALLOWEEN

Un tânăr din SUA, care a vrut să îi facă surorii sale o farsă macabră de Halloween, a sfârșit în mod tragic, scrie NYDailyNews.com.

Jordan Morlan (16 ani) a vrut să își sperie sora mai mică spânzurându-se de un copac. Din păcate, tânărul a leșinat, a intrat în comă și nu a mai putut fi salvat.

Băiatul a fost descoperit chiar de cea pe care vroia să o sperie. La rândul ei, fetița și-a alertat mama care a crezut inițial că e vorba d eo glumă a copiilor.

Deși a fost transportat de urgență la spital și conectat la aparate, Morlan nu a mai putut fi salvat. „Era prea târziu când am ajuns la el”, a declarat mama băiatului.

HALLOWEEN 2013 – Unul dintre cele mai originale costume de HALLOWEEN

O fetiță de nici doi ani a devenit vedetă pe internet, după ce tatăl ei i-a pregătit un costum special de Halloween, scrie mashable.com.

Fetița a fost îmbrăcată de tatăl ei cu un costum cu LED-uri, care în întuneric o face pe cea mică să semene cu un „stickman”, adică un omuleț desenat din numai câteva linii.

Părinții fetiței pot fi auziți cum râd pe fundalul înregistrării. Din păcate, după 22 de secunde, fetița închide din greșeală instalația de LED-uri.

HALLOWEEN 2013 – Gafă uriașă: cocaină în loc de bomboane, de HALLOWEEN

Mai mulți copii care colindau anul trecut în orașul Royton din nordul Marii Britanii cu ocazia sărbătorii de Halloween au primit, în locul tradiționalelor bomboane, pliculețe cu o pudră albă care s-a dovedit a fi cocaină, a anunțat poliția locală, citată de AFP.

Părinții copiilor au dus imediat pliculețele suspecte la poliția din Royton, un oraș de 21.000 de locuitori, aflat în apropiere de Manchester.

După examinarea plicurilor și confirmarea faptului că acestea conțineau cocaină, un bărbat în vârstă de 23 de ani a fost arestat și acuzat de posesie de droguri de mare risc.

„Părinții și poliția au acționat cu rapiditate atunci când au făcut acea descoperire, în interesul siguranței publice. Considerăm că a fost vorba de un incident izolat”, a declarat Catherine Hankinson, comisar de poliție în Manchester.

HALLOWEEN 2013 – Și tigrii sărbătoresc HALLOWEEN

Pentru deținătorii Parcului Longleat Safari, din Wiltshire, a devenit o tradiție ca, în preajma Halloween-ului, să atârne în copaci dovleci cu care tigrii siberieni se relaxează.

Daily Mail a publicat mai multe fotografii înfățișând un tigru siberian pe nume Soundari care părea hotărât să dea jos dovlecii care erau suspendați de crengile unui copac în Longleat Safari Park.

Tigrul a fost secondat ulterior de cele două surori ale sale, Shouri și Svetli, dar în primă fază nici unul nu a reușit să dea jos dovlecii. Nu numai tigrii se bucură de acest ritual, ci și alte animale din rezervație, precum maimuțele.

HALLOWEEN 2013 – Castelul Bran, printre cele mai înfricoșătoare 10 destinații de HALLOWEEN

Castelul Bran a fost inclus într-un top al celor mai înspăimântătoare zece destinații de Halloween, realizat de un site turistic, alături de alte locuri celebre pentru istorii terifiante precum Hollywood și Triunghiul Bermudelor, informează Reuters.

„Poate nu ai nevoie de usturoi și țepușe când vizitezi Castelul Bran din Transilvania, România, dar adevărul terifiant despre groaznicul prinț Vlad te va face cu siguranță să te uiți în spatele tău când vizitezi castelul”, sunt de părere autorii acestui top, de la site-ul Hotwire.com, care plasează castelul Bran pe locul 9.

Ei vorbesc despre reputația de sadic a lui Vlad Țepeș, binecunoscută în toată lumea. „Deși nu se credea despre el că este un vampir, inumana lui sete de sânge a fost elementul declanșator pentru romanul lui Bram Stoker „Dracula””, mai scriu autorii acestui top, care spun că acest castel poate fi vizitat pentru a simți „mânia lui Dracula”.

Liderul topului este Hollywood, Los Angeles, care, deși este un loc strălucitor, a fost marcat de multe tragedii. Se spune că stafiile lui Marilyn Monroe și Montgomery Clift încă bântuie Hollywood Roosevelt Hotel, iar alte fantome „locuiesc” în Grauman’s Chinese Theatre, dar și pe semnul „Hollywood” care veghează cartierul cinematografiei. Există, de asemenea, un tur al celor mai celebre cazuri de crimă, fiind amintite, printre altele, Sharon Tate și Janis Joplin.

În același top au mai fost incluse, în ordine, Salem, Massachusetts (procesul vrăjitoarelor din 1692), New Orleans, Louisiana (Mardi Gras, voodoo și vampiri), Sleepy Hollow, New York (legenda călărețului fără cap), Edinburgh, Scoția (atacuri militare sângeroase, torturi și execuții), Praga, Cehia (fantome răutăcioase, un golem care ar proteja cartierul evreiesc, Castelul din Praga), Triunghiul Bermudelor (cele mai misterioase dispariții – peste 50 de nave și 20 de avioane), Paris, Franța (catacombele, cimitirul Père Lachaise etc.).
Ultima poziție a topului este ocupată de Moscova, Rusia, marcată de legende sumbre și spirite vechi de sute de ani, cu o rețea de catacombe care include o cameră de tortură și un pod care a fost locul unei sinucideri în masă.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală și nu numai. Halloween se sărbătorește în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creștină Ziua tuturor sfinților de pe 1 noiembrie. Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptați, luminați cu ajutorul unor cu felinare, folosiți la decorarea caselor și grădinilor sau ca lanternă, dar și costumarea în personaje desprinse din poveștile de groază. Copiii costumați astfel colidă din casă în casă și sunt recompensați cu dulciuri pentru creativitate. Cele mai populare dulciuri pregătite pentru această sărbătoare sunt merele glazurate.

HALLOWEEN 2013 – Dramă la Madrid, în timpul petrecerii de HALLOWEEN

Trei femei cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani au murit călcate în picioare, iar alte două au fost grav rănite în noaptea de HALLOWEEN a anului trecut, în timpul unei petreceri de Halloween, pe un stadion transformat în sală de sărbătoare la Madrid, a anunțat poliția, relatează AFP.

„Trei victime au fost omorâte, fiind călcate în picioare, iar alte două au fost rănite, aparent grav”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției. „Era ora patru dimineața, atunci când am primit apeluri referitoare la o busculadă pe un stadion acoperit, Madrid Arena”, cu o capacitate de mii de locuri, unde avea loc o petrecere de Halloween, a adăugat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului