VREMEA DE REVELION 2014. ANM: ceață, nori, burniță și temperaturi joase. Cum va fi VREMEA DE ANUL NOU 2014

VREMEA DE REVELION 2014. ANM: ceață, nori, burniță și temperaturi joase. Cum va fi VREMEA DE ANUL NOU 2014
Cod galben de ceață și vizibilitate redusă în zece județe ale țării! Anunțul de ultimă oră al ANM
Publicat: 30/12/2013, 15:08
Actualizat: 30/07/2014, 11:30

VREMEA de REVELION 2014. ANM anunță că vremea va fi mohorâtă în zonele joase, în special în cele din sudul, centrul și estul țării, unde ceața va persista, iar trecător vor fi burnițe sau fulguieli. Se mențin condițiile de formare a poleiului. La deal și la munte și în vestul țării, norii se adună temporar, dar se arată și soarele, iar temperaturile, deși mai mici decât ieri, se mențin peste mediile climatologice. Este vorba de maxime ce pornesc de la minus 2 grade în zonele cu ceață persistentă și ajung la 8…10 grade la deal.

De asemenea, este foarte posibil ca VREMEA să fie influențată și de CEAȚĂ: în ultimele zile au fost emise mai multe avertizări COD GALBEN de CEAȚĂ în peste 20 de județe din România.

VREMEA în perioada 30 decembrie 2013 – 3 ianuarie 2014. Luni, presiunea atmosferică va continua să crească în partea răsăriteană a Europei. Ca urmare avem parte de o vreme stabilă, dar diferită de la o regiune la alta. În sud și est vor persista norii joși și ceața, fenomene ce se vor asocia trecător cu burnițe sau fulguieli. Dincolo de Carpați, printre nori se zărește și soarele, iar ceața va fi mai puțină, în special pe văi și în depresiuni. Maximele vor fi cuprinse între minus 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali și 8 grade în dealurile Banatului. Noaptea Anului Nou nu aduce schimbări în evoluția vremii – nori și ceața, ca și până acum, în sud și est, și temperaturi între minus 4 și 2 grade, mai mici doar în depresiuni.

În București, cerul va fi înnorat, va fi ceață și condiții de burniță. Vântul nu pune probleme, iar în termometre vom avea 3 grade la amiază și minus 1 grad, poate zero… în noaptea dintre ani.

Vremea din prima zi a anului 2014 este asemnătoare cu cea din ultima din 2013. În sud și est pătura de nori va fi consistentă și mai ales dimineața și noaptea va fi ceață și trecător se vor semnala burnițe sau fulguieli. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 1 și 7 grade, ușor mai ridicate în Dealurile de Vest, spre 9 grade.

Miercuri, în Capitală, plafonul de nori rămâne consistent și trecător va burnița. În aceste condiții, temperatura maximă va fi în jurul valorii de 2 grade – temperatură apropiată de media specifică datei din calendar.

VREMEA de REVELION 2014 în BUCUREȘTI. ANM anunță că, în București, atmosfera rămâne închisă și astăzi. Norii de nivel jos și ceața vor persista și trecător va burnița. În aceste condiții diferența de la noapte la zi este mică: minus 2 grade în zori și plus 2 grade la amiază.

VREMEA de REVELION 2014 la MUNTE. La munte vremea este în răcire ușoară, dar chiar și așa valorile termice se vor situa peste cele caracteristice perioadei. Norii se adună temporar, dar nu sunt prognozate precipitații, iar vântul va sufla slab până la moderat. Pe văi și în depresiuni vor fi condiții de ceață, asociată cu depunere de chiciură. Temperaturile ridicate din ultima perioadă și lipsa ninsorilor au afectat serios stratul de zăpadă, astfel acesta mai este present doar local și măsoară până la: 15 cm la Poiana Brașov și Arieșeni și 25 de cm la Straja.

VREMEA de REVELION 2014 în TRANSILVANIA, DOBROGEA, MOLDOVA. În regiunile intracarpatice temperaturile vor fi în scădere față de zilele precedente. Cerul va fi acoperit de nori, iar în depresiunile și văile din Transilvania ceața va persista. Astfel, la amiază vor fi minus 2 grade la Miercurea Ciuc și plus 1 la Cluj Napoca, iar în localitățile din Câmpia și Dealurile de Vest, 6…7 grade.

Vreme închisă în sud. Ceața și norii stratiformi se asociază trecător cu burniță și fulguială. Poate să apară și polei în aceste condiții. Dealurile și munții vor fi deasupra stratului de nori și ceață, deci vor avea parte de soare. În aceste condiții, la amiază nu vor fi mai mult de 1…2 grade la Craiova, Alexandria și Giurgiu, 3 grade la Călărași și 8-9 pe înălțimile subcarpatice.

Și Dobrogea rămâne sub pătura de nori stratiformi și de ceață, în special dimineața și din nou seara și noaptea. Temperaturile sunt modeste, dar normale pentru data din calendar, maxime de 2…3 grade la Constanța și Tulcea.

Ceață și nori josi și între Prut și Siret, în Moldova. Din loc în loc va fi și burniță, sau fulguială – deci umezeala va fi ridicată în toate zonele joase. Excepție vor face dealurile subcarpatice, unde este și soare. Temperaturile variază puțin de la sud la nord – maxime de 3…5 grade – valori mai mari urmând să se înregistreze la deal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu