Cine este Alexandru Emanuel Zainea, românul care a construit prima platformă media decentralizată din industria NFT

Cine este Alexandru Emanuel Zainea, românul care a construit prima platformă media decentralizată din industria NFT
Alexandru Emanuel Zainea
Publicat: 26/04/2022, 13:26
Actualizat: 26/04/2022, 13:27

Fotograful de modă internațional și antreprenor Alexandru Emanuel Zainea a reușit să construiască prima platformă media decentralizată din industria NFT – THE NFTiST, un proiect 100% românesc.

THE NFTiST cuprinde toate elementele necesare de care este nevoie in sfera NFT (Non Fungible Token).

Alexandru Emanuel Zainea s-a născut în 1989, pe data de 24 ianuarie, și este un recunoscut fotograf de modă, activ în această industrie de peste un deceniu, lucrând de-a lungul timpului cu vedete, reviste, mărci și oameni din înalta societate din întreaga lume.

Alexandru Emanuel Zainea a crescut în București, a absolvit Colegiul Economic și a urmat cursurile ”New Age Of Photography” și New York Institute of Photography. La un moment dat, viitorul ”părinte” al THE NFTiST a renunțat la aceste cursuri, ajungând la concluzia că informațiile pe care le descoperea acolo nu erau o noutate, descoperindu-le și în cărțile pe care le citise și în practica fotografiei.

Momentul de cotitură în cariera lui Alexandru Emanuel Zainea

Înainte de a lucra ca fotograf de modă, Zainea a lucrat ca bucătar la hotelurile Howard Johnson. Mai târziu, după ce a devenit cunoscut în România, a decis să meargă mai departe în carieră, iar în 2016 s-a mutat la Londra, Marea Britanie.

Momentul de cotitură în cariera lui Alexandru Emanuel Zainea a venit în anul 2015, atunci când a devenit cunoscut după ce a lucrat cu un designer de modă de top din țara sa – Răzvan Ciobanu -, realizând mai multe campanii de modă și o ”Expoziție erotică secretă” a designerului, care a fost afișată public (de către designer) și a creat unele controverse în rândul publicului.

În anul 2017, Zainea a fost ales de Guvernul României – împreună cu actrița Laura Cosoi și brandul de modă ”Flori de IE” – să lanseze o primă expoziție de fotografie globală numită ”România Centenar” la Institutul Cultural al României din Londra, prezentând imagini ale costumelor populare tradiționale. Expoziția a avut un mare succes și s-a extins la nivel mondial, în Italia, Franța, SUA, Australia, Grecia, Copenhaga, Dubai și nu numai.

Alexandru Emanuel Zainea și ”British THOUGHTS Magazine”

După câțiva ani în care a lucrat cu celebrități, mărci și reviste din întreaga lume, Alexandru Emanuel Zainea s-a stabilit la Londra și a decis să devină editor, dând viață unei publicații de lux numită ”British THOUGHTS Magazine”, o revistă de stil de viață cu cititori în Marea Britanie,  Statele Unite și Europa Centrală, concentrându-se pe zona de auto-dezvoltare bazată pe lumea modei, frumuseții, artei, afacerilor și tehnologiei.

Revista oferă versiuni tipărite și digitale, cu celebrități precum Kiera Chaplin (n.red. – nepoata lui Charlie Chaplin), Mark Powell (British Tailor), Mădălina Ghenea (model internațional), Lord of Hailes, Sam Malin și soția sa, Irene Major (model și activistă), Pia Wurtzbach (fostă Miss Univers), Reggie Martin sau Adam Allende.

Descoperindu-și pasiunea pentru auto-dezvoltare  Zainea a început un Talk Show Podcast cu care răspândește filozofia din spatele așa-numitului ”secret” al atingerii măreției vieții și, de asemenea, urmărește – așa cum spune chiar el – să ”ajute, să motiveze, să inspire de dragul evoluției”.

Totodată, Alexandru Emanuel Zainea s-a implicat în aducerea la viață a producției video de conștientizare ”Santa Action” – în perioada Crăciunului anului 2016 – și, împreună cu prietenii săi au făcut un act onorabil de caritate, oferind hrană și jucării, pentru copiii și familiile aflate în nevoie.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică