Cu Regele, din curtoazie

Cu Regele, din curtoazie
Ana-Maria Păunescu
Publicat: 31/05/2023, 13:13
Actualizat: 31/05/2023, 13:16

Dacă Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord tot vine în România, la începutul lunii iunie, pentru o vizită privată, cum ne anunță insistent toate autoritățile care îl reprezintă, de ce să nu petreacă și președintele României câteva momente în compania sa? Din curtoazie, spun aceleași surse. Curtoazie din partea celui care se va opri, în drum spre Viscri și spre locurile din România pe care chiar le iubește și le promovează, pe la un Palat în care mulți, atât de mulți, se fac că muncesc, doar ca să păcălească electoratul și ceasurile.

Așadar, vizita de curtoazie a lui Charles la Cotroceni se va petrece vineri 2 iunie 2023, după-amiaza, și va cuprinde, pe lângă întâlnirea dintre cei doi protagoniști, alocuțiuni și alte întâlniri cu diverse autorități ale statului. Jurnaliștii acreditați vor avea acces pentru fotografii, pentru știri frumos scrise, în diferite puncte ale evenimentului care pare să fie pregătit cu atenție.

Și, totuși… De ce România a ajuns să fie vizitată, la acest nivel, doar din curtoazie? Din politețe (rafinată), conform dicționarului explicativ al limbii române. Că Prințul Charles, înscăunat de curând și devenit Rege, iubește țara noastră, se știe de ani și ani. Chiar în aceste rubrici ale opiniei, începute recent, am mai povestit despre asta. Că are destule proprietăți aici și conduce diverse ONG-uri pentru promovarea României adevărate, pentru salvarea puținului care a mai rămas intact în sertarul cu tradiții, știm, pentru că ne place să fim informați. Dar despre instituțiile românești, oricât ne-am informa, n-am aflat nimic, nu s-a dus vestea că ar avea asemenea preocupări.

Care va fi, oare, dialogul dintre președintele veșnic liniștit al unei țări care se prăbușește, din punct de vedere social, economic, politic, moral și Regele care, între multe alte obligații, își face timp să viziteze țara-în-prăbușire, din dragoste?

Va fi prima vizită în țara noastră a unui Rege al Marii Britanii, pe perioada exercitării funcției din fruntea monarhiei britanice. România va câștiga prestigiu, spun specialiștii.

România are noroc, cred eu. Dacă nu exista legătura de demult a Regelui Charles cu țara aceasta de la margine de evoluție, dacă nu aveam norocul ca un prieten vechi al Transilvaniei, al Maramureșului să ocupe tronul, nu ne vizita niciodată niciun rege al Marii Britanii. Nu trecea nimeni nici pe la Klaus Iohannis pe-acasă, din curtoazie.

Dar șansa a fost de partea noastră, măcar o dată la câteva sute de ani. Așadar, fotografii cât mai multe cu musafirul, convingerea că Regele a venit în vizită pentru că România e o țară condusă bine, o țară frumoasă care atrage pe toată lumea pentru că e bine promovată la nivel înalt, o țară care merită atenție, o țară care are în frunte o echipă stabilă, pregătită oricând de luptă. Fotografii multe! Și trece și săptămâna asta care, de altfel, a devenit aglomerată pentru șeful statului.

Pe site-ul prezidențial, la rubrica Agenda Președintelui, figurează negocierile cu liderii de sindicate din învățământ care au avut loc ieri, discuțiile cu guvernanții pe subiectul aceleiași crize din educație, care vor avea loc azi, apoi vizita lui Charles din 2 iunie. După întâlnirea (din curtoazie) cu Regele, liniște totală în agendă. E vară, crizele pot aștepta.


Citește și:

Concursul de poezie Adrian Păunescu

Ni(mi)cușor

Oameni care mor de două ori

Dezordinea din viața celor ordonați

De ce mor oamenii tineri?

Ana-Maria Păunescu
Ana-Maria Păunescu s-a născut pe 25 decembrie 1990, în București, într-o casă cu poezie și aer de Crăciun. După ce a terminat liceul Cervantes mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sistemul de pensii din România, modificat din această lună. Ce se întâmplă cu toate contribuțiile
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
A fost anunțată cauza morții lui DJ Lalla. Care sunt ipotezele anchetatorilor
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Cu câte sticle a venit un tânăr la centrele de reciclare. Primește 50 de bani...
2023: Se poate circula cu o copie după permisul auto? Ce se întâmplă dacă prezinți...
EXCLUSIV: Noul vaccin împotriva COVID-19. Detalii și explicații de la specialiști: "Noul vaccin vine ca...
Data la care intră banii pe voucherele de alimente. 2,5 milioane de români vor primi...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Unde a fost prinsă Eva, fata soților Andra și Cătălin Măruță. Imaginile cu micuța dansatoare...
ORAȘUL din România cu CELE MAI MULTE BISERICI! Aici este cu adevărat RAIUL pe...
Vestea nopții despre ION ILIESCU! Adevărul uitat de toți despre fostul președinte al României
NATO, în război cu Rusia. Plan pregătit de 14 ani
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Rozi: Auzi mă, Gheorghe! Avem două fete frumoase, iar vecinu’ Săndel trage cu...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...