Ana-Maria Păunescu

Ana-Maria Păunescu

Ana-Maria Păunescu s-a născut pe 25 decembrie 1990, în București, într-o casă cu poezie și aer de Crăciun. După ce a terminat liceul Cervantes din capitală, a continuat să studieze limba spaniolă la Universitatea București, terminând, în anul 2012, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția spaniolă-portugheză) și în anul 2014 masteratul în aceeași instituție.

Din anul 2010, pe lângă rubrica pe care o avea deja de ani de zile în revista „Flacăra lui Adrian Păunescu”, a preluat conducerea publicației, continuând, până în ziua de azi, să câștige pariul cu presa scrisă, tipărind săptămânal mii de exemplare care ajung în casele iubitorilor de opinie. Tot din 2010 și până într-o primăvară oarecare, a susținut rubrica de luni în cotidianul „Jurnalul Național”, colaborând apoi cu mai multe site-uri de știri.

În vara anului 2022, a publicat volumul „Toate poeziile pe care nu ți le-am scris”, versuri prin care a reușit să spargă liniștea în care se adăpostise ani la rând și să dea ochii cu oamenii care au avut inimile deschise pentru iubire și adevăr. Cartea a primit „Premiul pentru poezie” al revistei Literatura și Arta și „Premiul pentru poezie” al Fundației Niște Țărani.

Pe lângă activitatea jurnalistică, Ana-Maria Păunescu a găzduit, mai bine de 4 ani, emisiunea de radio „Sala de așteptare”, la postul SmartFM, și a organizat, până azi, 8 ediții ale Festivalului Internațional Adrian Păunescu, festival care continuă, an după an, să promoveze poezia, arta, libertatea și să întâlnească personalități din întreaga Românie.

Ziua în care ne-am unit

Ziua în care ne-am unit

Publicat: 27/03/2023, 12:05
Bună ziua, limbă română!
Opinii - 22 mart., 11:20

Bună ziua, limbă română!

Când avioanele n-au cum să cadă
Opinii - 20 mart., 10:45

Când avioanele n-au cum să cadă

Ce-i cu Hagi pe locul întâi?
Opinii - 15 mart., 09:57

Ce-i cu Hagi pe locul întâi?

Condamnare la moarte
Opinii - 13 mart., 13:55

Condamnare la moarte

Poezia minții
Opinii - 10 mart., 15:09

Poezia minții

De 8 martie
Opinii - 08 mart., 17:20

De 8 martie

Dreptul la poezie
Opinii - 07 mart., 10:00

Dreptul la poezie