ALDE critică propaganda guvernului Orban: ”Se laudă că au majorat pensiile, dar realitatea este că punctul de pensie a fost diminuat”!

Publicat: 20 08. 2020, 09:49
Actualizat: 20 08. 2020, 09:50
ALDE critică propaganda guvernului Orban: ”Se laudă că au majorat pensiile, dar realitatea este că punctul de pensie a fost diminuat”!

După ce Ludovic Orban a anunțat că pensiIle vor fi majorate cu 14 % – în condițiile în care se discutase, inițial, despre o majorare cu 40 % -, discuțiile în contradictoriu referitoare la acest subiect au devenit o realitate a fiecărei zile.

În acest context, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a postat un mesaj pe pagina de socializare, transmițând că majorarea promisă de guvernul Orban nu înseamnă, de fapt și de drept, decât o diminuare a punctului de pensie. Este vorba, spune reprezentanții ALDE, despre ”cea mai mare scădere a pensiilor din istorie!”

”Orban și gașca lui din Guvern se laudă că au majorat pensiile „cu cea mai mare valoare”, dar realitatea este că Guvernul Orban a DIMINUAT punctul de pensie!

Conform legii privind sistemul public de pensii, de la 1 septembrie punctul de pensie trebuie să fie majorat la 1.775 lei. Prin ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară Guvernul Orban a decis că punctul de pensie scade cu 333 lei față de lege, la 1.442 lei, adică cea mai mare scădere a pensiilor din istorie!”, notează reprezentanții ALDE în mediul online.

ALDE: ”Mai ușor cu propaganda, băieți!”

România traversează o perioadă extrem de dificilă, atât din punct de vedere medical – din cauza pandemiei de coronavirus -, cât și social sau economic, iar la diminuarea punctului de pensie – potrivit ALDE – trebuie adăugată și inflația.

În consecință, cei care așteptau cu nerăbdare o mărire a pensiei au fost, practic, păcăliți, iar guvernul condus de Ludovic Orban și, bineînțeles, PNL tratează cu ”dispreț” pensionarii români, aceștia pierzând aproximativ 350 de lei la pensie, susțin reprezentanții ALDE.

”La această scădere a punctului de pensie se mai adaugă și inflația. În total, pensionarii PIERD, în Guvernarea PNL, aproximativ 350 de lei la pensie!

Așa arată disprețul PNL față de pensionari, așa arată „respectul” PNL față de o lege adoptată de Parlament și votată chiar și de PNL și promulgată de Klaus Iohannis!

Mai ușor cu propaganda, băieți!”, se încheie mesajul postat de ALDE ăn mediul online.