VIDEO | Cîțu, depre mandatul de premier: Este un mandat mai scurt decât ne așteptam, dar e media ultimilor șapte ani, ceea ce spune multe despre politica românească

Publicat: 25/11/2021, 21:54
Actualizat: 25/11/2021, 23:55

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a declarat că mandatul de premier pe care l-a avut a fost mai scurt decât se aștepta, criticând subtil modul cum se face politică în România. De asemenea el a readus în fața opiniei publice rezultatele pe care le-a avut, atunci când a condus Guvernul. Cîțu subliniat că măsurile liberale vor continua.

„Este un mandat mai scurt decât ne așteptam, dar e media ultimilor 7 ani, ceea ce spune multe despre politica românească”, a declarat Florin Cîțu.

Fostul premier a precizat că deficitul bugetar trebuie să nu crească mai mult decât a fost previzionat, dar spune că noul Guvern PSD-PNL-UDMR a inclus niște cheltuieli care nu ar trebui să existe în rectificarea bugetară.

„Deficitul bugetar era de 4% după primele 10 luni și de 5% după primele 11 luni. Acest proiect de rectificare bugetară nu a fost făcut de noi. Ar trebui să fie un deficit sub 7%, dar am văzut că au pus bani în rezerva guvernului și în alte părți. Am văzut că sunt cheltuieli care nu ar trebui să fie făcute, în proiectul de rectificare bugetară. Nu este bine să producem un dezechilibru.”, a afirmat Cîțu.

El a explicat că nu creșterea taxelor reprezintă soluția pentru a aduce bani la buget și trebuie ca noul Guvern să găsească alte soluții.

„Este un alt șoc, au crescut prețurile. Care sunt măsurile? Cele mai bune sunt acelea prin care se cresc locuri de muncă și salarii. Nu creșterea taxelor este soluția. Noul guvern va găsi soluții. Trebuie curaj, viziune, dar cel mai important este ca oamenii să nu sufere.

Florin Cîțu a afirmat că puterea de cumpărare a românilor a crescut în lunile în care a fost el premier.

Puterea de cumpărare a crescut cu 3,5% în lunile în care am fost eu. Problema creșterii prețurilor la energie este o problemă pe termen lung care se poate rezolva prin investiții.

Faptul că am avut rezultate bune și venituri mai mari, am avut resurse pentru a nu crește deficitul bugetar. Trebuie să venim cu măsuri pe termen lung”, a spus Florin Cîțu.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase