• Publicat:
Politică

Diaconu: Iohannis a spus cum va fi viitorul Guvern. De unde știe el? Asta stabilește Parlamentul

Mircea Diaconu a afirmat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu", că președintele Klaus Iohannis încalcă în mod flagrant atribuțiile când vorbește despre cum va arăta viitorul Guvern, deoarece acest lucru este stabilit de către Parlament, nu de Președinție.

„Mă uit ca participant la această cursă și chiar mă deranjează. De exemplu domnul președinte Iohannis a ieșit astăzi public și a spus cum va fi viitorul guvern pe care îl va accepta un Parlament, o majoritate. De unde știe dânsul că va fi un guvern de tranziție? Cine stabilește, domnul președinte stabilește? Hai să citim Constituția. Asta stabilește Parlamentul. Și ce program de guvernare acceptă Parlamentul prin vot și formula guvernamentală, numai Parlamentul. Și căderea unei formule propuse de președinte o stabilește tot Parlamentul, nu președintele. E o depășire flagrantă de atribuții.Ar trebui să discutăm competențele președintelui, limitele sale”, a spus Mircea Diaconu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Klaus Iohannis a invitat partidele la consultări vineri, pentru formarea unui nou Guvern.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate, a anunțat senatorul PNL Marcel Vela, de la tribuna plenului Camerei Deputaților.

 

Inchide