Florin Cîțu, după reacția lui Dan Barna: „Nu am făcut decât să îmi exercit atribuţiile constituţionale” – VIDEO

Publicat: 15 04. 2021, 16:56
Prim-ministrul Florin Cîțu: „În şedinţa de coaliţie de luni a fost foarte clar din punctul meu de vedere, s-au discutat atribuţiile constituţionale ale premierului” / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto

Premierul Florin Cîțu a susținut că în ședința coaliției de luni le-a transmis liderilor de partide că nu va face decât să își exercite atribuțiile de premier. Declarațiile prim-minitrului vin în contextul în care Dan Barna a declarat că a fost pus în fața faptului împlinit de către Florin Cîțu în ceea ce privește demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Florin Cîțu a comentat în conferința de presă de la sfârșitul ședinței de Guvern, care a avut loc joi, 15 aprilie, reproșul lui Dan Barna în ceea ce privește revocarea lui Vlad Voiculescu. Vicepremierul a susținut că nu a fost consulat de Florin Cîțu, ci a fost pus în fața faptului împlinit.

Florin Cîțu își apără decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu: „ Nu am făcut decât să îmi exercit atribuţiile”

„Mă surprinde puţin abordarea. În şedinţa de coaliţie de luni a fost foarte clar din punctul meu de vedere, s-au discutat atribuţiile constituţionale ale premierului. Aceste atribuţii sunt de a evalua şi de a propune, atunci când decide, revocarea, înlocuirea unui ministru. Nu am făcut decât să îmi exercit atribuţiile constituţionale şi în acea şedinţă toţi preşedinţii de partid au fost de acord că acestea sunt atribuţiile premierului şi nu vor contesta niciodată sau nu vor pune sub semnul întrebării atribuţiile constituţionale ale premierului. Aceasta a fost concluzia de luni, cu aceea am plecat în acea zi”, a declarat Florin Cîţu.

În urma revocării din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu, vicepremierul Dan Barna a susținut că șeful Guvernului a preferat „o lovitură pe care a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit imatură”. Totodată, Dan Barna a transmis printr-o postare pe Facebook faptul că premierul știa că USR PLUS este un partener loial și că ar fi trebuit să discute pentru „unitatea coaliției”.

„Florin Cîțu a decis să anunțe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluționare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură și dăunătoare stabilității coaliției. Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu”, este o parte din mesajul lui Dan Barna.